Sunday, February 3, 2013

Sesuatu telah terjadi di CH

Best Blogger Tips

Salam Februari semua.. Cik ina ter miss nak citer sambungan daripada entry LAGI CAMERON HIGHLAND tentang sesuatu insiden yang telah terjadi kat Boh Sungai Palas Tea Centre tu. Citernya bermula macam ni..

Setelah hbs menikmati keindahan alam ciptaan Allah yang sejuk mata memandang, dan jam pun dah ke 4.30 petang,maka kami pun ke keta. Tetiba azimah ckp.. eh kenapa keta ni tak leh start. Try lagi sekali pun tak leh malah tak bunyi apa pun.. Semua kami memandang sesama sendiri.. Sudah.. nak wat pe ni..
Nak mintak tolong sape ni.. 

 Tgk sekeliling pun semua dah beransur balik sebab kul 4.30 petang dah tak leh masuk sini. Iskk... Tetiba nmpk seorang lelaki yang sedang menunggu seseorang. Terus kami minta dia tengok dan confirm bateri keta dah kong. Oh tidak,, tak de hint pun.. Apabila lelaki tersebut harus teruskan keje dia, maka dia cadangkan supaya ke tempat parking teksi untuk mintak pertolongan. 

Nasib kami baik kerana ada pekerja Boh Tea Centre tu baru hbs keje dan tolong kami cari jumper dan tawarkan pertolongan untuk 'jump' dari ketanya. Alhamdulillah... 



Keta dia baru lagi kot. Kawan di pun tolong sama.. Setelah di jumperkan, maka enjin keta azimah terus berbunyi. Syukur alhamdulillah.. Sekali lagi kami bernasib baik sebab En Iqbal ni sanggup tunjukkan kami kat mana nak tukar bateri. 

TERIMA KASIH TAK TERHINGGA DARI KAMI BEREMPAT KEPADA ENCIK IQBAL yang merupakan staff kat Boh Sg Palas Tea Centre atas bantuan beliau dari awal hingga ke kedai tukar bateri. Mai kedah bagitau kami no. Kami belanja makan.  

Proses tukar bateri kat kedai di Cameron Highland

 
 

Best Blogger Tips

2 comments

February 27, 2013 at 11:51 AM

Ni la masalah lady driver kan...
Kalau pape jadi kat kete, tak tau nak buat apa...
Nasib ada yang membantu... =D

February 28, 2013 at 9:02 AM

@AyueJean AJ
tu la.. tapi soal bateri kering ni mmg tak dijangka.. alhamdulillah, dipermudahkan walau ada masalah..

Post a Comment

Sudi-sudikan la komen.. Terima kasih nooo sbb komen