Monday, December 2, 2013

Lawatan Penanda Aras ke JPN Terangganu -1

Best Blogger Tips

Assalamualaikum geng blogger sekalian..

Lama kita tak ketemu.. dan yang pasti dah lama cik ina tak update blog cik ina ni.. Pasti ramai yang merindui Cik ina kan.. (perasan sebentar walaupun x de sapa rindu kot). Ok ni cik ina dah muncul ni.. Jadi sesapa yang rindu tu pastu terubat rindu kan,, kan,,, Rindu kat blooger AyuJean.. Ayu ..rindu cik ina tak???

Seperti biasa, cik ina kan suka jejalan dan kali ni nak citer pasai lawatan penanda aras ni.. Masa dulu tak tau pun apa ni lawatan penanda aras ni sbb x pernah berkesempatan ikut.. Sekolah tpt cik ina kerja pun buat tp x dpt ikut sbb jadi penunggu pejabat yang setia... So, kali ni bila nama cik ina naik, cik ina pun tak lepaskan peluang keemasan ni sbb tambang free.. hehe yang tu sebabnya cuma kena byr penginapan je RM50.00. Kira ok la kan...

Atas bas.. silau la x leh celik sangat
Kami bertolak kul 10.00 malam pada hari selasa 26.11.13 dan tiba kat Tganu kul 5.00 pagi.. Setelah siap comei-comei kul 8.00 kami pun gerak ke Kuala Tganu dan sempat singgah kat Setiu utk breakfast. Agak2 menu apa pilihan cik ina.. Of course la nasi dagang sbb kat kedah payah nk jumpa kan...

Sebab nk try je x amik byk sangat.. ikan pun comel je

Selesai semua mengisi perut masing2, barulah boleh melawat dengan selesa kan... Pada pukul 10.00 pagi kami selamat tiba di Jabatan Pendidikan Negeri Terengganu (JPN Tganu).

Kami disambut kat gate depan lagi. 

Dan bila kat depan pintu masuk, sekali lagi disambut staff sana dengan meriah sekali. Terharu sangat... 


Dan yang bestnya dapat makan lagi.. hehehe. Pihak JPN tganu ada menyediakan sedikit jamuan..
 Cer teka apa yang dihidangkan.... Jawapannya -----------> Nasi Dagang.. Agak2 cik ina makan tak....
Oleh kerana tadi makan ckit, maka Cik ina MAKAN LAGI. tapi Cik ina amik ckit je..

Selepas jamuan ringan tu, kami dibawa melawat Sektor-sektor yang ada di sini. Semua staff ramah sekali. 

Selepas melawat setiap sektor dan unit-unit, kami berkumpul semula untuk ucapan terima kasih dan pemberian cenderahati dari pihak PPKMY. Thanks JPN Tganu. Jemputla datang ke KEDAH pula ye.....
 


Bergambar kenangan dgn staff sana b4 balik
Selepas ni, kami bergerak ke Pantai Batu Buruk.. Nak tau xtvt selepas ni, nnti cik ina sambung next entry.... tunggu tau... 


Best Blogger Tips

Post a Comment

Sudi-sudikan la komen.. Terima kasih nooo sbb komen