Saturday, October 25, 2014

Pojek Baik Pulih Kerusi LAma fasa 2

Best Blogger Tips

Sekali lagi geng kami sambung aktiviti terbengkalai. Bila ramai orang ni, semangat gotong-royong tu lagi la berkobar-kobar... Kali ni masa cuti sekolah. Ustazah Wan sudi mai untuk siapkan kerusi ni... Jom kita tolong...




Walau tak pandai still mencuba juga,.. Beginila aksi2 kami. Lps seketika cik ina pun p sambung keje... 

Best Blogger Tips

Thursday, October 23, 2014

Elly Masuk Spital??

Best Blogger Tips

Terkejut Cik ina dgn mak bila dapat msg dari adik yang anaknya admit kat Metro SP sbb suspect denggi

Ya Allah, Mudah-mudahan tiada apa yang terjadi kepada sicomel ini dan sihat selalu.. Aamiin,=...



Selepas melalui pemeriksaan, Alhamdulillah, doa kami dimakbulkan. Elly bebas dari denggi dan hanya kena demam campak kecil. Moga Elly cepat sembuh ya sayang..

Masa cik ina bawa mak abah melawat Baby Elly, bagusnya dia,,, siap senyum gelak sambut kami walaupun dia kena campak halus. Tak meragam pun.

Bila dah visit metro, Cik ina amik kesempatan melawat dua pupu cik ina- KAK ANA yang turut admit kat situ. DAh 2 hari. Kena penyakit batu karang. Moga kak ana juga cepat sembuh. Aamiin...

Best Blogger Tips

Camping KLKM - sem 2 Polimas

Best Blogger Tips

Syukur Alhamdulillah.. Sekali lg cik ina join camping Polimas setelah dijemput oleh ajk ajk induk untuk jadi pemerhati dan penasihat kalau mereka memerlukan. CeCe,, mcm best je bunyi kan. Tapi memang betul pun... dan
Actually kami geng super senior join sbb rindu suasana camping yg pernah kami lalui seperti mereka ini. Terima kasih kepada yang menjemput terutama kepada Pensyarahnya merangkap penasihat iaitu Cik Mahdir Bin Abdullah dan Penasihat sem 2 En Nazri. Aktiviti ni diadakan di....

Tempat : Kg Acheh Management Center, Yan     
               Kedah
Tarikh :  25-27.9.14

Tuan Penasihat
Macam biasa Khamis Cik ina keje. So lps keje baru packing ckit and cari geng nak pi.. dan akhirnya Cik ina pun sampai... Kul berapa sampai ??? Cik ina sampai pada malam hari 25.9.14. Masa tu ujan lebat. Setelah sampai, bagi salam kat Tuan Penasihat... Cik Ina dijemput oleh rakan Poli yang tinggal di situ untuk makan Pasembor yg glamer area situ.. Jadi Cik ina bawa semua sekali join makan pasember..  tq Firdaus sbb hajat cik ina nak makan Pasembor kat situ termakbul.

Pastu baru Cik ina join aktiviti yang sedia maklum iaitu suaikenal. Dan seperti rutin selalu,, sapa yang ada akan disuaikenal.. maka cik ina pun turut disuai kenal...



Lps hbs aktiviti kami senior ni.. pakat nak buat sentri sebab kali ni semua peserta perempuan.. Jadi tak sesuai la. Biar senior jaga hampa kali ni nooo



Kami sentri ramai- ramai di tempat makan yg disediakan olek pihak urusetia. Setelah Cik Ina letih.. baru la cik ina masuk tido di chalet yg disediakan. Yang lain sentri la...

26.9.2014 Jumaat


Awal pagi cik ina dah bangun... matahari tak naik lagi tu.. Peserta pun dah bersedia nak senamrobik.. 

Ermm dah lama cik ina tak senamrobik,, Jom join...


Cari dimanakah saya...


ye,, yg tudung oren tu
Lepas senamrobik, cik ina ronda kampung jap.. siap p pantai murni lagi.. bawa rakan cik ina yang lama tak mai Yan ni... Pastu lunch nasi ayam yang best dari dapur KLKM ni.. Masa depa pi solat jumaat cik ina blk rmh jap.. jenguk mak... lps rehat a few hours cik ina gerak semula ke KAMC. Lps tu,, nampak tak sungai kat bawah.. Agak2 kami wat pe... 


ni dari chalet penasihat.. nice view kan 

Sungai tu nampak cantik je nak berendam... maka ada geng je cik ina pun pi mandi sungai.. Lama sungguh tak mandi sungai...
Dan... cik ina buat pertama kalinya bergambar dalam air... teruja sangat... ni la the best shoot dgn wife tuan punya camera..








Malamnya malam kebudayaan.... Malam tu baru la junior Cik inayang sempoi mai... iaitu Cik Farrah... Layan gambar je la ekk..






The next day cik ina x bersenam sebab rasa nk tengok pula...


Cik ina n Cik Farrah... 

 Pastu baru cari breakfast. Niat nak keluar makan kat Pekan Yan tetapi tetiba rezeki bergolek.... Breakfast kami pagi ni ditaja oleh abg baju itam putih tu,, abg firdaus.. super senior kami...



After breakfast semua ready for upacara penutup. Lepas tu kami semua pulang tapi citer cik ina x hbs lagi sebab adik2 ni nak ronda dulu. Bila fikir cik ina tak wat pe jadi cik ina join sekali.




Antara Senior n super senior...


Begitula citer kami 3 hari 2 mlm di KAMC, Yan ni... Sangat best mandi sungai dan sangat best jumpa adik2 junior. Thanks kerana jemput kami. 

Terima kasih daun keladi
Harap jemput lagi...

Best Blogger Tips

Ulangtahun Kelahiranku - Oktober

Best Blogger Tips

Alhamdulillah.....Syukur Ya Allah.. Allah masih lagi beri peluang untuk Cik Ina bernafas di muka bumi ini... Dah lama Cik ina nak share, tapi masa sangat pantas berlalu.. SEDAR x sedar dah 23 hari dah berlalu sejak Hari Ulangtahun kelahiran Cik ina yang ke..... jeng jeng... cer teka.. cer teka...



Cik ina x nak berahsia sangat pun... JAWAPAN.... Besdey Cik ina yang ke 35. Huhuhu dah lebih byk dari 1/4 abad kan...


Apa azam tahun ni ekk.. Selaras dengan bertambahnya usiaku ini.. Azam yang dah berbuih-buih mulut dok sebut- nak kurus la kan (tapi x kurus juga) makin byk makan ada la.. tapi deep inside my heart --- >Azam CiK ina hanya nak perbaiki segala kekurangan diri dan menjadi seorang hamba Allah yang lebih bertaqwa... lebih baik dari semua aspek dan menjadi anak yang solehah... Mudah-mudahan azam ni selari dengan perbuatan Cik Ina,,, Aaminn. 

Apapun yang terjadi,, Cik ina bersyukur kerana masih lagi bernafas (touching la plak), walaupun Cik ina masih single lagi, (doakan moga ada jodoh ye). Cik ina juga sangat2 bersyukur kerana dikurniakan keluarga yang penyayang dan berada di kalangan rakan-rakan yang memahami serta persekitaran kerja yang bagus... Allah maha adil lagi mengetahui kan...



Tapi sejak pertambahan usia tahun ni.. sedih member bgtau dapat hadiah yang Toj Jib bagi iaitu minyak naik 2kupang seliter... Huhuhu Namun Cik ina terharu kerana rakan2 sejawatan cik ina sudi buat kenduri... Depa belanja makan kt SP... Thanks u olls... 


Cik ina juga menantikan hadiah tertangguh dari jauh ni... 
Mana la hadiahnya x sampai2 lagi (jangan tak sampai dah le)....  Nk tau hadiah apa... Nnti sampai kita tgk ye..


Best Blogger Tips

Wednesday, October 15, 2014

BLACKHEAD REMOVER SERUM - Saya juai -JOM KITA TRY

Best Blogger Tips

BLACKHEAD WHITEHEAD BANYAKKK.
TIADA PENYELASAIAN??

BLACKHEAD REMOVER SERUM BY RZN BEAUTY ni MAGIC SUPERB! 

Serum ini dapat membantu anda untuk menghilangkan blackhead dan whitehead di wajah tanpa rasa sakit. Lepas guna serum ni mmg senang je hitam2 tu keluar...hidung uolls akan rasa licin je tau...



KELEBIHAN BLACKHEAD REMOVER SERUM BY RZN BEAUTY
✔ Terbaik untuk melindungi kulit daripada kotoran,
✔ Mencegah terhasilnya blackhead dan whitehead.
✔ Bertindak menutup kembali pori – pori yang terbuka akibat bekas blackhead dan whitehead.
✔ Membekalkan kepada kulit nutrient-nutrient yang diperlukan untuk pori-pori wajah mengecil.
✔ Baik untuk menghilangkan dan mencegah terjadinya blackhead, whitehead dan kerosakkan kulit.




CARA MENGGUNAKAN BLACKHEAD REMOVER SERUM BY RZN BEAUTY

✔ Cuci / Bersihkan wajah dahulu.

✔ Bahagikan kapas kepada dua.

✔ Basahkan/tuangkan serum pada kapas.

✔ Tampal/tekap kapas (ala² strips/mask) pada tempat bermasalah.

✔ Tunggu 15-20minit. If ada terasa pedih/gatal. Dunt worry normal je tu!

✔ Tanggalkn kapas & sila guna besi extractor/besi pimple untuk keluarkan sisa kotoron whitehead/blackehad.

✔ Picit perlahan & tak perlu tekan kuat2. Sebab kotoran tu senang giler nak keluar/tanggal.


Cuci muka sebersih nya
Boleh dipakai setiap hari
Sesuai dipakai untuk lelaki dan wanita


Harga Cik ina ------- RM25.00
Sempena bulan besdey Cik ina.. Free postage


P/S : SETIAP PEMBELIAN BLACKHEAD REMOVER SERUM AKAN DAPAT BESI EXTRACTOR.

Berminat??? Boleh Transfer Ke Salah Satu Akaun Berikut:


CIMB BANK:
7047 943 045
NOR ZALINA BT SAAD

MAYBANK:
1570 9116 5312
NOR ZALINA BT SAAD

  No telefon 017-4818262 (Cik Ina)

Sila maklumkan melalui sms / whatsapp apabila pembayaran dibuat beserta detail / salinan resit pembayaran, nama, alamat, no fon serta nama produk dibeli. Mohon bersabar menanti reply daripada Cik Ina. Terima kasih..

Best Blogger Tips