Tuesday, December 4, 2012

MAKAN KAT LEBOSS SUNGAI PETANI

Best Blogger Tips

SALAM SEMUA 

Semasa semua orang sibuk untuk sambutan 100 tahun sekolah tempat cik ina bertugas hari tu, kami berdua (cik ina dengan Puan sarah )yang tak sempat makan tengahari berkesempatan singgah kat ----->>>>
LeBOSS Cafe and Restaurant @ Lagenda Heights


Ini pun sebab kami dalam perjalanan untuk menempah dulang hadiah.
Jadi sebab perut kami yang dah kelaparan, kami pun belum makan tengahari, jadi kami memilih untuk makan kat sini. Time sampai tu pun dah lewat. Dalam kul 3.00 baru lunch. Kesian kan.....

Sebenarnya, cik ina nak citer, kami berdua memang dah lama berniat nak ke sini cuma kali ni baru berkesempatan nak singgah. Ye la kekangan tugas dan masa yang tak kena jadi niat kami berdua ditangguhkan. Bila berkesempatan singgah ni, memang dalam hati tu rasa best sangat....

Mesti korang tertanya-tanya.. apa yang best sangat kat sini... 
Ermm ..Bagi cik ina, restoran ni ada kelainan yang tersendiri.
Apabila kita melangkah ke dalam restoran ni, kita rasa macam kat rumah sendiri. Kat sini juga agak privacy la.. Rileks dan santai sekali.. 
Sudut kiri dari tempat Cik ina yang ada sofa
Ada sofa untuk santai or sesuai utk hi-tea, meja makan untuk 4 orang, meja makan untuk 6 orang. Restoran ni juga blh muat ramai orang. Masa kali ke dua cik ina datang sini dulu, ada satu company buat makan-makan. Lagipun restoran ni ada 2 pintu. Siap ada smoking area kat luar lagi dgn kucing yang comel. Yang menariknya ada aquarium ikan.. lebih daripada dua aquarium tau. Jadi, kita blh makan sambil lihat ikan berenang-renang.

Opss lupa plak citer kat mana restoran ni.. 
Buat kengkawan yang tak tahu, restoran ini terletak kat Lagenda Height. 
Alamat dia -- >>  201, Jalan Legenda 7, Legenda Heights, 08000 Sungai Petani, Kedah. 
Kedai ni berdekatan dengan TESCO Tmn Ria. Kalau anda daripada Highway utara, apabila sampai traffic light simpang Taman Ria (yang ada petronas tu) silalah ikut kanan dan anda akan lihat susur masuk ke rumah kedai. Bila kona jer, anda akan lihat SEN Q dan bersebelahan dengan SEN Q. anda akan nampak la LeBOSS Cafe and RestaurantSenang je kan
Cik ina dok kat ujung. Layout dari tpt cik ina
Menu dia banyak la juga. Cik ina berkesempatan jumpa menu lee boss ni kat FB leBoss. JAdi sesiapa yang berhajat ke sini, blh tgk menu siap-siap. Antara menu menarik yang disediakan di sini adalah....






Menu yang menjadi pilihan cik ina dan sarah adalah Chicken Grill, Mushroom soup dan juga ice lemon tea... Errmm yummy

Sarah dengan menu pilihannya

This is my choice... Side dish je lain dari sarah

Mushroom soup dengan 3 keping roti

Apa lagi, jom makan la.. dah lapar ni

 Hidangannya mmg ckp untuk satu orang makan dan kalau perut kecik macam cik ina ni mesti tak hbs. So sapa yang nk ke sini make sure u olls tak makan lagi yer...
Kalau anda gemar mencuba makanan baru, Cik ina sarankan hampa try test tengok. Kot la kena dengan selera anda... 

SELAMA MENCUBA...


******************************************************************************

Best Blogger Tips

5 comments

April 29, 2013 at 3:36 PM

Nampak sedap dan saiz hidangan pun besar...restoran nie orang kita punya ka?? nanti boleh pi makan kat situ... tq info menarik

June 15, 2013 at 9:32 PM

salam harrizam,

Yes. Owner Malay. Boleh ke page FB LeBoss. Thanks for this post ya admin.

July 7, 2013 at 2:17 PM

@attapmy pleasure... ye,,harizzam,, sy ada bg link FB leBoss.. try view tgk..-

July 31, 2013 at 12:48 PM

kedai nie kalo nk mkn kt sne kne booked dlu or just pegi je??? nk no fon bole?? tlg reply ASAP

November 10, 2015 at 10:21 PM

Maaf......mmg tidak boleh dimaafkn.....sgt mengecewakan......bukan makanan disitu.....tp sikap pekerja dan bos di Leeboss.......tadi anak sya muntah di lantai lps makan chic chop......wife sya bgtau kt pekerja tp tiada respon......bila nk blk saja bos kedai dtg n marah2 kt kami sbb tak buat apa2....dan bgtau sapa nk bersihkn.....pekerja kami tak bleh buat......dah la cakap kasar.....dgn muka2 yg marah.....sambil ditangannya ada paper lama.......dia menyalahkan kami kerana tak halang anak muntah......apa punya kedai camtu.......tak pernah sya jumpa kedai yg suruh customer dia cuci muntah di lantai......pekerja dia tu hebat sgt ka, smpai tak bleh buat keja tu......kenangan pahit ni akn sya bwa smpai ke akhir hayat.....dan jgn slahkn sya jika cerita ni smpai ke pengetahuan rakan2 dan saudara mara sya.......yg PASTINYA......kedai itu HARAM buat sya dan keluarga

Post a Comment

Sudi-sudikan la komen.. Terima kasih nooo sbb komen