Thursday, February 28, 2013

LANGKAWI,, I'm coming

Best Blogger Tips

اَلسَّلامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُه

Yeyeye,, nak citer jugak ni.. esok kami staff dan guru2 sekolah tempat cik ina kerja nak pi makan angin kat langkawi.. Walaupun Disember hari tu cik ina dah pi namun cik ina tetap akan pi lagi kalau tak de aral melintang. Lagipun hari tu cik ina pi visit kakak cik ina jer.. So, tak de pi mana2 pun.. Biasala kalau p lone ranjer n, kurang sikit aktivitinya.. Just one nite stay kat rumah kak.

But kali ni kami WARGA SKMP nak pi makan angin. Siap book apartment kat SRI LAGENDA APARTMENT. Kami pi sebiji bas jer.  Warga SKMP ni merangkumi semua la yang keje kat sekolah ni.. termasuklah warga kerja pembersihan dan kantin.. Memang meriah habis la rasanya..
Maklum la,, rombongan keluarga besar SKMP ni. Tak sabar nak pi LANGKAWI ni esok...

Oooo cik ina rasa tak citer lagi about kunjungan disember lepas... LAyan pic dah la.. Pi pun sebab htr  aanak sedara cik ina balik rmh dia jer...

waiting for ferry

me n anak sedar

yang ijau tu anak sedara cik ina


pi pasir itam beli ikan bilis jer

otw balik rumah kakak singgah telaga air hangat dulu
nak balik,,, ini bas akan hantar cik ina
anak sedara sulung
beli coklat ckit
tiket feri...kul 6.00 patang baru dapat
nak naik dah.. jom naik




Cik ina dijemput oleh abang dan anak2 abang cik ina.. Tq to my bro sbb sudi jemput... Sampai rumah idola kecil 5 final pun dah nak start... seb baik dan tgk.. walau keletihan ckit

Best Blogger Tips

Citer Lawak : Perompak

Best Blogger Tips

Pintu bilik dibuka dengan kuat dan mengejutkan sepasang suami isteri yang sedang tidur nyeyak... Seorang lelaki dengan wajah garang mengacukan senjata tajam ke arah si isteri..


Perompak : Sebelum kamu mati kubunuh, sebutkan namamu!
Isteri        : Na... nama sa... saya... Aisyah
Perompak : Aisyah? nampaknya sama dengan nama ibuku. Aku tidak boleh membunuhmu, lalu dia mendekati si suami dan sambil mengacukan senjatanya ia berkata,
Perompak  : Sebutkan namamu. Aku mesti tahu nama setiap orang yang menjadi korbanku.
Suami     : Namaku Irwan.. tapi... . semua orang memanggilku Aisyah... .

hahahaaa..bijak juga suami dia.. tapi

Best Blogger Tips

Mini GA sempena 2nd Anniversary

Best Blogger Tips

Bismillahhirrahmanirrahim

KENANGAN MANIS saya adalah ketika bercuti bersama family baru-baru ni. Memang best sebab inilah pertama kali kami bercuti sekeluarga bersama mak dan abah walaupun tak cukup adik beradik kami yang lain. Hanya cik ina dan family adik sahaja. Lagi 3 beradik kami tak dapat join sebab x dapat cuti hanya htr wakil anak2 depa jer... Lagi best sebab mak cik ina baru sihat setelah setahun tahun lepas kesihatannya tak mengizinkan untuk ke mana-mana. Alhamdulillah. 
Ke mana kami pergi,, jeng-jeng,, kami ke Cameroh Highland dan melawat kawasan sekitarnya..

Walaupun banyak kali p, tempat tu masih lagi digemari oleh kami sekeluarga. Saja nak tukar suasana ckit dan ilangkan tekanan kerja. Mak  pun lama tak keluar ke mana-mana kan.


Memang kenangan tak dapat dilupakan kerana jarang ada masa sebegini bersama mak dan abah serta adik yang telah berkeluarga... Lepas balik dari CH, kami terus ke Subang untuk melawat pak ngah dan keluarga pula.. Memang best la di samping boleh mengeratkan hubungan kekeluargaan.

Jom kita BW ke blog peserta lain pula untuk melihat apakah kenangan manis mereka dengan insan yang tersayang..

************************************************************
Mini GA berlangsung:
27 FEB 2013-17 MAC 2013 11.59pm
Pemenang akan diumumkan 2 hari lepas selepas tarikh akhir.

Best Blogger Tips

Wednesday, February 27, 2013

Oh My Keta...

Best Blogger Tips



Assalamualaikum semua..

Keta.. oh keta.. Nak wat cmner.. Dah naik kena la maintain maintenance kan. Huhuhu,, dapat gaji n bonus bulan Jan dulu cik ina terus berangkat ke Cameron Highland CH.. Ala,, trip dengan kengkawan cik ina tu. Ingat tak insiden yang tak diduga terjadi kat ladang the boh tu… Ha,, ingat pun.. Trip ni cik ina booking bilik tahun 2012- kat Rumah Rehat Kerajaan Persekutuan. Mmg wajib pi sbb dah bayar bilik tu.

So,, now plak its time to change timing belt. Timenya dah sampai but time gajinya belum sampai.. 
Pictures of  perodua kelisa 1.0 ezi auto
Huhuhu.. so… jom kita ke workshop la.. Cik ina pilih workshop abang kepada cikgu sekolah cik ina iaitu kak tun merangkap jiran kat Taman Bujang. Biasa la, kalau kenai ni senang ckit for servis after sales ni.. Kot la apa2 jadi boleh refer terus dgn depa.

Cik ina hantar keta kat workshop hari khamis lps balik keje and hari jumaat petang cik ina pi ambik. So, pagi ni bila drive balik guar rasa ok la setakat ni.. Cuma sedih ckit je.. so terbang la lagi pitis kawe.. Siap dengan servis sekali kira satu pakej la.. Tapi apa pun cik ina ok je janji keta kesayangan ku ni tak buat hal… kannnnn and harapnya cik ina selamat semasa memandu… Amin

Best Blogger Tips

Tuesday, February 26, 2013

BR1M Cik Ina Dapat RM250

Best Blogger Tips

Assalamualaikum semua..

Hehehe, cik ina ke rumah sewa kedua cik ina kelmarin lps ambik keta dari tukar timing belt.. Rumah sewa sapa lagi kalau tak rumah FK n Cik sinar.. my best adik2.. So, Dayah, ana n sinar bagitau kata depa dah dapat surat untuk ambik duit BRIM 2.0. Cik ina pun terfikir,, ermmm aku pulak bila lagi nak dapat. Alamat letak alamat rumah kat kg. Dayah à housemate depa letak alamat SP, so dah dapat surat juga. Dia siap buka depan cik ina lagi tu..

Dalam hati kata, tak pe la, aku ni dah la hantar borang lewat (hantar hari tu 31.12.2012 tepat jam 5.30 petang) masa kaunter BR1M nak tutup dah. Dah la jadi orang terakhir hantar pada tahun 2012 kat LHDN SP. So, maybe aku akan dapat lewat kot.. Semua ni cik ina kata dalam hati je la..

So, pepagi Sabtu lps setelah pokai byr repaire ketaku, cik ina nk balik rumah kg  sbb semlm menginap kat rumah depa.. Lagipun adik cik ina balik. Sebab rindu Aira, jadi semangat bangun awai dan siap2 nak balik. Tetiba bunyi mesej handphone dari adik ipar cik ina (mama aira) kata surat BR1M cik ina dah smpai 3 hari lps tapi mak tak buka.

surat yang dituggu telah tiba
 Adik cik ina baru buka pagi sabtu tu.. (Yeye akhirnya aku dapat juga… ) Hehehe tersengih la masa drive nak balik kg tu…

P/s : Ahad pagi kena ambik… kat Gurun… masuk keje lewat ckit la….

Ni layan pic orang dapat duit... zasss

lokasi ambik duit
ye, kita q dulu
masa baru sampai b4 kul 9.00 pun dah ramai

kul 9.00 buka kaunter dan kul 9.30 cik ina dah ada dalam keta utk ke opis pulak. Kira ok la kan.. Siap dapat bekal drinkingwater dalam cup n roti utk breakfast.

Best Blogger Tips

Lagi Cameron Highland Day 2

Best Blogger Tips

La,, baru tersedar lupa update sambungan entry masa cik ina pi CH day 2. Hr tu update day 1 je...  So lets we see what happen at day 2.. layannnn zasss

Day 2... First after sarapan roti n a cup off coffee,  kami go to MARDI... Sejuk pagi ni sbb semlm ujan....

Cik ina sedang beli tiket..

posing kenang-kenangan kat sini


 After that lapor plak.. Makan kat tanah rata.. Ni kira kat medan tanah rata yg tp jalan tu...kira breakfast merangkap lunch la...

Then kami pi satu tempat kat brinchang yang parking dia kena naik bukit tu.
Haaa nama dia TAMAN AGRO TOURISM....


Pastu mesti tak tinggai menu wajib kalau mai sini.. Stobery cicah coklat n stobery sundae.. Yummyyy. Jom kit q untuk beli.. Hafal no siap2 masa beratur tu,, senang nk order..



dah beli,, jom makan

sedap kan.. ermmm
Pas ni kami nak pi beli sayur kat KEA FARM...  Jalan jammed plak. so posing dulu dalam keta..



Shopping untuk beli barangan yang dipesan.. Mesti la stobery n teh, lagi satu mak cik ina pesan sayur yang tak de kat Guar Chempedak. Sayur pa ekk, mak pesan kacang peas tu, cabai besar, n kobis color tu je sebenarnya sbb yang lain mak dah beli masa kami MAI CH BULAN DISEMBER hari tu..




 Ok dah beli barangan pun.. Time to go home.. sedih plak sbb bila lagi nak jejak kaki ke sini lagi..
Tunggu.. nnti im conimg again

Best Blogger Tips

Thursday, February 21, 2013

Cik ina jadi kerani mengundi!!

Best Blogger Tips

Hahaha,,Sebenarnya dah lama cik ina bagi nama untuk jadi kerani mengundi kat area rumah cik ina. Dah 3 kali taklimat pun cik ina pi. Last pi taklimat iaitu 19.2.2013. Baru terdetik dihati nak cerita. Ishh sejak umur 30an ni macam lupa plak kan.. abaikan pasai umurku yang makin naik ni ekk. 
Kita citer pasai kerani mengundi.. Saja Cik ina ikut cikgu sekolah cik ina apabila dia ajak tahun lepas.  
Nak merasai pengalaman sebagai petugas undi.
Tu breakfast dan list nama tpt cik ina bertugas.

Air free... dari SPR



makan tghari plak.. hbs diet hari ni sbb lapor la plak...
Kali pertama talimat adalah mengenai tugas yang perli dijalankan macam selalu megundi tetapi taklimat kedua ada kelainan sebabnya adalah penggunaan dakwat kekal. Maka kami semua berhimpun lagi untuk mendengar updated terkini tentang penggunaan dakwat kekal. Tapi tu pun last year. Bila last year maybe takut orang lupa, so, kami diperdengarkan dan dipertontonkan sekali lagi updated terkini tentang apa yang patut dibuat dan tugas-tugas kami. Memang kali ni memudahkan pemahaman kami sebagai petugas kerana dipertontonkan video. Senang citer nampak la tugas yang bakal dilakukan tu..
Isk tak sabar plak cik ina nak bertugas.. Oh ya,, dulu sekali mengundi secara biasa dan kali ni merasai pengalamam mengundi secara pos.. Camner ekk.. Wait n see..

Best Blogger Tips

Wednesday, February 20, 2013

KaSut OH KaSut

Best Blogger Tips

Last week cik ina window shopping dengan housemate cik ina.. Dengan sape lagi kan.. BF tak de. Tu pun dia ajak temankan dia pi beli kasut. Kami memilih untuk ke TESCO Sungai Petani Selatan (sbb sekarang ada 2 tesco  kat SP, satu kat SP Utara) kerana pilihan kat situ banyak ckit. 

Oleh kerana cik ina tukang teman dan tak terniat nak beli apa2 pun maka niatnya nak tgk je la. Bila sampai ke tempat kasut tu.. Dia pun pilih la dan cik ina jadi penasihat. Sementara nak tunggu dia pilih dan bayar, cik ina pun melihat2 kot ada yang terbekenan.. n mmg terbekenan satu kasut ni.. Huhuhu.. nak wat cmner ni.. terbekenan.. Hati.. Sabar ekk.. Kasut tu cantik dan bertutup so... nak ke tak nak.. nak ke tak nak...

 Apa pun try pakai dulu la.. Ermm Sweet kan..  Iskkkk cmner ni...
 Akhirnya cik ina ambik keputusan untuk tidak beli kasut ni.. Sebab dah ada kasut macam ni yang warna biru.


Tapi.. bila ke satu kedai lagi, terpesona pulak dengan kasut ni... Tambahan kasut ni tak tinggi macam kasut cik ina pakai sehingga lenguh kaki tu kan... Arghhh ku di dalam dilema lagi.. Nak beli ke tak ni... 


Akhirnya keputusan terpaksa dibuat dan,, Cik ina ambik keputusan untuk beli.. sebab---> kasut ni sesuai untuk ke tempat keje dan tak setinggi kasut merahku yang cantik tu.. dan yang pasti baju oren pun ada... Jom bayar...

Huhuhu.. orang lain yang nak beli kasut, orang lain yang beli...

Best Blogger Tips

Monday, February 18, 2013

sakit lenguh kaki

Best Blogger Tips

Assalamualaikum semua..
Akibat cik ina window shopping kat Cmart tu, cik ina lupa nak citer hari tu... Cik ina lenguh kaki 2 hari.. Mula2 dok fikir juga kenapa kaki ni sengal-sengal, lenguh-lenguh.... Rupanya sebab pakai kasut yang tinggi dari selalu (kasut baru walau dah beli setahun) maka baru tau puncanya. Baru tersedar, lama tak pakai kasut tinggi.. Tak tinggi sangat.. 3inchi je.. Aduh.. 

Kesian kan... 


Ni la kasutnya.. Cantik kan.. hehehe


Best Blogger Tips

Friday, February 15, 2013

Citer Lucu :Mata

Best Blogger Tips


Seorang lelaki pergi ke klinik mata. 
Setelah matanya diperiksa, dia pun bertanya: 
” Doktor, lepas pakai cermin mata nanti, boleh ke saya membaca macam orang lain?” 
“Dah tentu, ” jawab doktor. “Oh, gembiranya.
Dah lama saya buta huruf, akhirnya boleh juga saya membaca,” kata lelaki itu dengan riang.

Best Blogger Tips

The Very First GIVEAWAY by DI

Best Blogger Tips

Jom join ------>




Cik ina dah like dan follow semua sponsor... Dah follow blog, share gambar kat FB So.. dah cukup syarat... 

Best Blogger Tips

Big Giveaway by Cikgu Fizi, Fizgraphic, EmasPutih, Duniashida & AimanCool

Best Blogger Tips

Jom join...

Big GiveAway by CikguFizi, Fizgraphic.com, 

Mangsa tag cik ina --- > Cik Putih dan Cik Ayu





Best Blogger Tips

Thursday, February 14, 2013

Handpainted GA

Best Blogger Tips



Assalamualaikum dan nite semua :). 

Malam yang agak sejuk ni cik ina bersemanga nak join GA syasyala plak.. Setelah seminggu tak join sangat..




Cik ina kalau terpilih cik ina tak kisah handpainted yg macam mana pun janji cun...
Sebab tuan punya hand tu mesti tau apa yang terbaik kan.. kann. Perasan dapat lak .. hehehe.. tapi kalau dapat best kan?
VALID UNTIL 15  MARCH 2013
Mangsa tag --->AyueJean (AJ) Rejaluddin

Doakan cik ina menjadi --> the luckiest one... amin

Best Blogger Tips

Jaa Jah@t First Giveaway

Best Blogger Tips

Jom semua, kita memeriahkan majlis...



Penyertaan = 14 Februari 2013 - 28 Februari 2013

Best Blogger Tips

Citer LAwak : Kat Klinik

Best Blogger Tips


Sebaik sahaja mengambil tempat duduk di ruang menunggu sebuah klinik, Shan terpandang Amin sedang menangis teresak-esak. Dia segera mendekati : ----->

Amin. : Shan Kenapa menangis?
Amin : Saya datang untuk ujian darah.
Shan : Awak takut ke?
Amin : Bukan itu sebabnya. Semasa ujian darah dijalankan,
mereka telah terpotong jari saya. (Mendengarkan penjelasan Amin, Shan menangis.)
Amin : Eh, kenapa pula awak menangis?
Shan : Saya datang untuk ujian air kencing…

emmmm... 

Best Blogger Tips