Thursday, May 22, 2014

Projek baikpulih kerusi fasa 1

Best Blogger Tips

Assalamualaikum semua,,, jeng jeng...

Ni nak citer projek yang tertangguh sebab kami ada pelbagai xtvt sekolah.. 
At last berjalan juga tapi sambil2 je la.. 
Projek di dah plan lama tapi x berkesempatan. Kerusi ni dah lama.. Dah terkoyak pun balutannya.. Lagipun kerusi ni sebenarnya atas sumbangan MPSAH yg sekarang dikenali IPG Sultan Abdul Halim yang kami dapat 2 tahun lps..


Ni la dua orang guru yang menjadi tulang belakang projek ini.


Cik ina ready nak guna drill ni dah,, jom kita boh skru kat kerusi.. 


Pekerja pembersihan juga turut membantu . Bila free guru lain juga akan datang membantu...

Best Blogger Tips

Tuesday, May 20, 2014

Lawatan Guru dan Staff ke Terangganu dan Kelantan

Best Blogger Tips

Tarikh Lawatan : 10-12.4.14

Tempat               : Sekitar tganu n kelantan

Pesertanya        : Guru-guru dan staff SKMP

Ini merupakan lawatan membeli belah pada tujuan asalnya di samping melawat tempat yang menarik. Aktiviti rombongan kali ni :

1. Solat Suboh Di RUsila
2. Mendengar Kuliah Dhuha Di RUsila - melawat pasar pagi di situ
3. Melawat Taman Tamadun Islam
4. Solat di Masjid Kristal
5. Mencari kedai kopok lekor - jumaat kedai tak buka
6. Menziarah/ makan ptg di kg/rmh Ustzh Wan Sharipah
7. Meronda di wakaf Che Yeh... letih ooo

Ok.. jom kita lihat gambarnya plak.. zaasss

1. Solat Suboh dan breakfast Di Rusila


Melihat sunrise... indahnya bumi ciptaan Allah

Peserta Rombongan

 2. Mendengar Kuliah Duha Di Rusila


Mendengar kuliah di kawasan ni... Mgg rare sangat

Sebelum kuliah melawat pasar sekitar.. unik sangat
Sempat lagi ronda pasar sepagi kat situ.. unik ckit.... 
Environment yg x pernah lihat selama ni..


Penduduk tempatan yang hadir mendengar.. suasana yang damai

3. Melawat Taman Tamadun Islam







4 Solat di Masjid Kristal


 5. Mencari kedai kopok lekor.. tak buka sebab jumaat




yang ni pun dah hbs,, terpaksa cari kedai lain. So, cari kedai lain yang menjual kepok lekor untuk dibawa pulang. Tak sah la mai ganu tak beli kopok lekor kan.

6. Singgah di rumah Ustazah Wan di Setiu-  Dia mmg org ganu

Siap ada jamuan makan oleh abg dan kakak iparnya 



Sampai kelantan kami ronda wakaf che yeh tapi gambrnya enggak ada kerana capek bangat. Lps tu baru check in homestay yang terletak kat kondo apa tah. Ianya berdekatan dengan pasar siti khadijah. Kiranya jalan kaki je la esok kami ke sana

Hari sabtunya pula kami ke.............................

1. Breakfast n Shopping kat Pasar Siti Khadijah
2. Menziarah Pulau MElaka.. x dpt jumpa tok guru
3. Masjid Beijing
4. Rantau Panjang
5. Sampai rumah

1. Pasar Siti Khadijah

 Breakfast dan shopping but cik ina tak beli apa pun.. Huhuhu tengah bulan kan...





 Ahli homestay kami ni...Selepas tu check out dan ke Pulau melaka jap. 

 2. Pulau Melaka

3 Masjid Beijing
4. Rantau Panjang



Kenangan terburuk- driver bas kami x sporting langsung siap berleter macam kami tak bayar tambang sedangkang bas tu kami sewa.... semua dlm bas tensyen je terutama yang depan sbb asyik dok dengar keluhan driver yang merungut... standard la bawa anak dan dan warga emas.. 

Sepanjang cik ina p rombongan, driver kali ni je yang mmg x mesra pelanggan .. Rasanya dah byk sangat ikut rombongan... Mcm nk komplen je.. tp semua ahli sabar ... janji bawa kami dengan selamat...

Best Blogger Tips

Tuesday, May 13, 2014

New niece... welcome dear

Best Blogger Tips

Alhamdulillah, , cik ina dapat sorang lg anak sedara baru... 

Nak tau yang ke berapa? Yang ke 10. Semuanya selamat alhamdulillah. Baby sihat mama baby pun sihat. Oh ya, baby ni adik kepada aira yg cik ina pernah citer masa dia lahir.

Buat masa ni x de nama lagi... nnti ada nama cik ina bgtau ye..
Kali ni adik aira pun Gegirl juga. Ada geng main masak2 la kan...
Cik ina masih lagi di rmh adik utk jaga si kakaknya aira.



Best Blogger Tips