Tuesday, May 20, 2014

Lawatan Guru dan Staff ke Terangganu dan Kelantan

Best Blogger Tips

Tarikh Lawatan : 10-12.4.14

Tempat               : Sekitar tganu n kelantan

Pesertanya        : Guru-guru dan staff SKMP

Ini merupakan lawatan membeli belah pada tujuan asalnya di samping melawat tempat yang menarik. Aktiviti rombongan kali ni :

1. Solat Suboh Di RUsila
2. Mendengar Kuliah Dhuha Di RUsila - melawat pasar pagi di situ
3. Melawat Taman Tamadun Islam
4. Solat di Masjid Kristal
5. Mencari kedai kopok lekor - jumaat kedai tak buka
6. Menziarah/ makan ptg di kg/rmh Ustzh Wan Sharipah
7. Meronda di wakaf Che Yeh... letih ooo

Ok.. jom kita lihat gambarnya plak.. zaasss

1. Solat Suboh dan breakfast Di Rusila


Melihat sunrise... indahnya bumi ciptaan Allah

Peserta Rombongan

 2. Mendengar Kuliah Duha Di Rusila


Mendengar kuliah di kawasan ni... Mgg rare sangat

Sebelum kuliah melawat pasar sekitar.. unik sangat
Sempat lagi ronda pasar sepagi kat situ.. unik ckit.... 
Environment yg x pernah lihat selama ni..


Penduduk tempatan yang hadir mendengar.. suasana yang damai

3. Melawat Taman Tamadun Islam







4 Solat di Masjid Kristal


 5. Mencari kedai kopok lekor.. tak buka sebab jumaat




yang ni pun dah hbs,, terpaksa cari kedai lain. So, cari kedai lain yang menjual kepok lekor untuk dibawa pulang. Tak sah la mai ganu tak beli kopok lekor kan.

6. Singgah di rumah Ustazah Wan di Setiu-  Dia mmg org ganu

Siap ada jamuan makan oleh abg dan kakak iparnya 



Sampai kelantan kami ronda wakaf che yeh tapi gambrnya enggak ada kerana capek bangat. Lps tu baru check in homestay yang terletak kat kondo apa tah. Ianya berdekatan dengan pasar siti khadijah. Kiranya jalan kaki je la esok kami ke sana

Hari sabtunya pula kami ke.............................

1. Breakfast n Shopping kat Pasar Siti Khadijah
2. Menziarah Pulau MElaka.. x dpt jumpa tok guru
3. Masjid Beijing
4. Rantau Panjang
5. Sampai rumah

1. Pasar Siti Khadijah

 Breakfast dan shopping but cik ina tak beli apa pun.. Huhuhu tengah bulan kan...





 Ahli homestay kami ni...Selepas tu check out dan ke Pulau melaka jap. 

 2. Pulau Melaka

3 Masjid Beijing
4. Rantau Panjang



Kenangan terburuk- driver bas kami x sporting langsung siap berleter macam kami tak bayar tambang sedangkang bas tu kami sewa.... semua dlm bas tensyen je terutama yang depan sbb asyik dok dengar keluhan driver yang merungut... standard la bawa anak dan dan warga emas.. 

Sepanjang cik ina p rombongan, driver kali ni je yang mmg x mesra pelanggan .. Rasanya dah byk sangat ikut rombongan... Mcm nk komplen je.. tp semua ahli sabar ... janji bawa kami dengan selamat...

Best Blogger Tips

1 comment

May 20, 2014 at 1:31 PM

best kan melawat kelate?

Post a Comment

Sudi-sudikan la komen.. Terima kasih nooo sbb komen