Tuesday, April 29, 2014

Tempat makan Sedap di Sungai Petani

Best Blogger Tips

Assalamualaikum
Ada sorang mmber cik ina baru sampai Sungai Petani (SP) tanya dekat mana tempat makan best area Sungai Petani waktu malam?? 

Cik ina pun berfikir sebentar... 


update terkini-- MEI 2017
Erm.. cik ina pun tak tau sbb lately ni Cik Ina tak rajin keluar makan malam. Diet la konon. 
Hahaha

So, setelah dipikirin kat mana yang best cik ina pun dapat membuat kesimpulan.  Di sini Cik Ina himpunkan tempat makan yang menjadi kegemaran Cik ina yang semestinya best.  


KAT LEEBOSS iftar 2014

Antaranya :

1. Dking mee Udang - terletak d sp selatan (tapi kena tanya dulu udang sekilo berapa ye).. Ada juga set nasi.. Terletak di Bersebelahan GIANT, Lot 20072, Jalan Padang Temusu, 08000 Sungai Petani, Kedah, Malaysia
+60 19-511 1152
2. Big MouthRepublic Cafe  - Berdepan dengan Parkson, Tmn Sejati sp selatan

3. Chik Char Koey Teow - Dari SP Selatan, terletak selepas Petronas Bakar Arang

4. Nasi Tomato Ayam Berempah - Pekan baru, terletak di kwsn parking tepi Public Bank.. ada juga Char Kuey Teow  di situ..

5. Hotmas Restoran - Jalan nak ke Hotel Swiss Inn.. Deretan rumah kedai selepas sekolah.. sebelum simpang Swiss in hotel

6. Boooz Burger Bakar - sebelah IKM Jln cinta sayang

7. Brader Burger Sungai Petani..  Lokasinya kat parking Public Bank Pekan Baru.. Contact no 017-517 0545 atau 017-485 5360

8. Restoran Mesra Jaya - Shell out, western dan goreng2 pun ada. Terletak kiri jalan ke Swiss In Hotel
Dulu cik ina suka sebab variety dan sedap..... jadi jom p try lagi..

9. LeBoss cafe - belakang nasmir lagenda height, SP Utara. Yang ni sedap dan portion dia banyak...

10. Restoran Arabic mendy - Legenda height, masuk spg nasmir dan turn kiri jalan nk ke tesco sp utara. Update terkini 2017- sekarang dah berpindah ke rumah kedai Simpang Amanjaya Mall kat lot 88 tu.. Maksud dari simpang keluar higway utara, kona kiri terus. bila nampk gulatis,, maksud ready belah kanan. dansimpang tu amik kanan.. anda akan nampak belah kiri

11. Nasi Kandar Makbul  - Masuk ikut simpang 4 tepi Nasmir di kanan jalan ke tesco sp utara

12. Pengkalan Ikan Bakar - Terletak di tepi sungai area Pekan Baru (dari Pekan Baru kena lalu sungai pasti signal ke kanan. Kalau dari sp selatan amik traffic light ke taman intan(thunder print), pastu ada simpang, amik kanan utk ke pekan baru dan ia b4 sungai)

13. Tasnim Seafood - Jln utama dari Pusat Bandar ke SP Utara selepas trafic light taman intan, dan selepas tu bila nampak Kolej PTPL, ia berhadapan dgn PTPL. Sekarang dah bertukar nama. 
Lagi satu cawangan di Taman Pekan Baru.

14. Khory Steamboat, Grill dan Yong Tau Foo  
Lokasinya Lot 3511-F.Jalan Pinang Tunggal, 
Padang Temusu.08000 Sungai Petani.Kedahboleh Call/SMS/WhatsApp 017-5578178 (Reen). Operating Hours : 5pm-12 am. CUTI MINGGUAN: ISNIN


15. Western Food Bajet RM5. Hujung blok Restoran Makbul tu. Kat situ ada juga Satay, Char koew Teow, Mee udang dengan harga yang mampu milik....

16. Medan selera jam besar - Pelbagai aneka makanan seperti Yong Tau Foo, Tom Yam Seafood kedai hujung sekali dari jam besar...

17. Farid's Grill
Lokasi sebelah Agro Bank Sp Petani Selatan..Dekat dgn Giant SP. Siap ada alunan bacaan al-Quran yang sangat mempesonakan jiwa..




18. YOLO KITCHEN - Shell out 

Yolo kitchen ni terletak di No 20 Lorong 1, Taman Ria 08000 Sungai Petani Kedah. Kedai kami beroperasi setiap hari pada jam 4.30ptg sehingga 2 pagi . Lokasi kedai : Sebaris dengan kedai kain gayathiri, berhadapan nasmir lagenda height.

Ketam, Udang Lala/Kepah/Kupang Sotong, Nasi putih dan ada set yang ada ikan. Anda boleh pilih ikut citarasa. Boelh tengok kat FB YOLO KITCHEN https://www.facebook.com/yolokitchen/.

Kepada yang dah lama teringin nak makan nasi dengan seafood lambak atas meja jom pakat-pakat mai singgah. TEMPAHAN AWAL bagi yang datang ramai bagi mengelakkan ketiadaan ruang tempat duduk. Sila hubungi : 016 5117688 /017-4398768


17. D Acah Acah Steamboat - Shell out dan Steamboat
Alamat : No.73 , 6/2 BLM , Bandar Laguna , Merbok Sungai Petani. WAKTU PERNIAGAAN: 6pm - 2am HOTLINE : 019-431 3184

18. Labo Labo Steamboat & BBQTerletak di Lot 2857, Padang Temusu, Mukim Sungai Pasir, 08000 Sungai Petani, Kedah. Hubungi 010-2055354. Beroperasi setiap hari dari jam 6.00 petang hingga 12.00 malam



...................update terkini Mei 2017....................
Jadi, sesiapa yang tau tempat makan baru yang sedap untuk diterjah oleh cik ina, sila maklumkan kepada cik ina secepat mungkin, sebab nak p try juga.. Sebab lately ni macam tak keluar makan plak.. Jadi kurang arif ckit.



Nnti Cik ina updatekan tempat makan yang menarik pada siang harinya pula....
Tunggu.....
*************************************************************************
Cik ina akan update dari masa ke semasa.... 

Best Blogger Tips

4 comments

April 29, 2014 at 1:56 PM

wah banyak jugak, nanti kalau2 ke Sg. Petani bolehlah cuba2 singgah atau cari kedai2 ni...

April 29, 2014 at 4:28 PM

@Farah Waheda Wahid
singgah.. jemput cuma dking tu sekarang cuma ada udang laut,, jd agak mahal

April 29, 2014 at 4:50 PM

Assalamualaikum.... Menarik. Kalau naduha ke sana blh cba antara restoren yang cik ina senaraikn....

April 30, 2014 at 9:36 AM

@Nasuha Puteri Nass
blh no hal,, x tau jalan, call cik ina..

Post a Comment

Sudi-sudikan la komen.. Terima kasih nooo sbb komen