Tuesday, April 22, 2014

Langkawi day 2 Family Vacation..

Best Blogger Tips

Setakat ni Acara berjalan dengan lancar. Ni nk sambung citer kemarin... PAginya plan nak masak nasi tetapi sbb semlm tak blh lena sangat, maka kami pi cari breakfast kat jalan besar nu. Ha, kat lorong nak masuk tok jah ni ada orang jual nasi lemak.. Alhamdulillah tak yah cari jauh2. 

Setelah semua kekenyangan makan nasi lemak gerai dpn jalan nak masuk Homestay tok jah tu, maka kami pun bergerak keluar utk berjalan jalan.. dari pantai cenang kami menuju ke padang mat sirat.. 
Niat dihati nak tgk kain batik.. tetapi mak kata nak pi ziarah sedara dulu... I follow.. sbb i drive

1. Padang Mat Sirat... Rmh Sedara

Oleh kerana mcm awal lagi je... mak pun ajak p rmh sedara dulu yg dok depan klinik kesihatan tu.. rupanya yg ada mmg tok sedara kami je. Kira ok la sbb lagi bagus.. Rupanya tok tu saja ada kat situ sebab tuan rumah ke Bandung bercuti.


2. Padang Mat Sirat

Setelah hbs melawat sedara, kami pun ke Beras Terbakar untuk cari kain batik. Sambil beli kami melawat Tapak beras TErbakar itu...

Sorang lagi tukang amik gambar.. x de



3. Makam Mahsuri

Selepas membeli ala kadar, Cik ina bawa mereka semua ke Makam Mahsuri. Oleh kerana mai byk kali tak masuk, maka kali ni cik ina decide nak masuk... Mesti banya perubahan kan kat dalam ni.. Jom masuk...


Posing dulu sebelum masuk


Cuma mak dgn abah je tak nak masuk. Mak dah tak larat nak jalan...



4. Shopping kat ISmaiL GrouP

Setelah balik rmh kakak dan makan dan solat kami pun ke Pekan kuah utk shopping barangan yang dipesan. 



5. DATARAN LANG

Setelah dah jenuh habiskan duit, jom kita lepak kat Dataran Lang. Saje ja mai sini sbb mak abah lama tak mai.. tp jenuh juga mak nak jalan dari parking. 




6. PANTAI CENANG

Dah puas lepak, kami pun beransur pulang ke homestay. Mak pun dah keletihan.. Tp sebelum smpai kami singgah kat pantai cenang.. Cik ina offer anak sedara 2 orang tu mandi.. Tunggu lagi.. terus mandi walaupun tak bawa baju mandi pun... Tak pe,, hampa balik jalan kaki no...



Setelah nak mgrib dan matahari pun terbenam, kami pun balik ke homestay... Dekat je sbb tu depa kena jalan kaki sbb kebasahan.... Tak dan nak masuk rmh depa pun sampai... Kira x rugi la amik homestay kat sini...

*****************************************************************

Jom baca kisah sebelum ni... Langkawi DAY 1

*********************************************************************************

Best Blogger Tips

1 comment

April 22, 2014 at 2:41 PM

wah sakan shopping giteww yer? *_^

Post a Comment

Sudi-sudikan la komen.. Terima kasih nooo sbb komen