Sunday, March 27, 2016

SABAH DAY 4 ~ KK

Best Blogger Tips

Alhamdulillah selamat tiba mlm td di Kk. Check in Hotel Kinabalu dan terus tido. Sbb pagi ni acara di Kota Kinabalu. X sah la kan kalau x ke Pulau yang indah di sini... Ermmm x sabar rasanya nk tgk Pulau Pulau di sini. Asyik melawat pulau kt area pantai timur je. 

B4 tu kita jalan2 cari makan utk breakfast pula. Jumpa kedai roti canai.. 

Jom la kita... Tunggu bas dan tourist guide yang kami hire dulu...
Kemudian group photo di Jetty Jesselton


Then, Kami dibawa ke Pulau Pertama 

1. Pulau Manukan


 Ni bot no 1



Ni baru bot kami


Ni bot lain pula




Aduh,, ibu jariku tercedera pula. Kena air masin.. fuhhhh sakitnya tuh disini....

Alaaa cik ina x nmpk plak. Dok belah lain..
Jom ke pulau ke dua.. utk makan..








******************************************
Jom baca kisah bumi di Bawah Bayu Cik Ina
SABAH DAY 5
******************************************

Best Blogger Tips

Abam Kie's First Giveaway

Best Blogger Tips

Tahniah abam Kie's kerana dapat menganjurkan giveaway buat pertama kalinya.... Cik ina tolong support dengan jadi tukang sponsor. Dah lama niat nak jadi sponsor ni.. Teruja sangat Cik ina...
So.. Cik ina wish all the best and good luck to all of you olls yang join ok...



Sila klik banner di atas jika mahu join

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Bersyukur kepada Allah kerana Abam Kie berjaya menganjurkan giveaway buat julung kalinya. Jutaan terima kasih kepada barisan rakan blogger yang sudi menaja giveaway ini.

Berikut adalah senarai hadiah yang bakal menanti para pemenang bertuah:

1. Top up RM10 X 1 pemenang oleh PeRdU cINta
2. Hijab pin dan Viscose Printed Wide Shawl X 1 pemenang oleh Aksara Biru
3. Top up RM10 X 1 pemenang oleh Najwa Zahid
4. Top up RM10 X 1 pemenang oleh Ayuni Rafilah
5. RM10 tunai X 2 pemenang oleh Julia Jamaludin
6. RM10 tunai X 2 pemenang oleh Mommy Irra
7. Top up RM5 X 2 pemenang oleh Ina Zalina
8. Top up RM20 X 1 pemenang oleh Miss Fifi
9. Top up RM5 X 2 pemenang oleh Cik Nor
10. Buku resepi X 2 pemenang oleh Abam Kie

Kawan2 nak join? Ikut je langkah2 di bawah ini satu-persatu:

1. Follow blog Abam Kie dan penaja2 berikut. Ini wajib dipatuhi, OK?


2. Add Google+ berikut jika anda ada profil Google+. Kira macam sunat la...

https://plus.google.com/117034001954441190127
https://plus.google.com/114654336399855954680
https://plus.google.com/115462385884702570492
https://www.google.com/+AyuniRafilah
https://plus.google.com/103791964943177272009
http://google.com/+irrayyandotcom
https://plus.google.com/u/0/103153723284562892818
https://plus.google.com/105160168417987334249
https://www.google.com/+AbeKie

3. Letakkan link www.irrayyan.com di dalam bloglist anda sehingga tamat giveway ini.

4. Buat entri bertajuk "Abam Kie's First Giveaway"

5. Letak banner di atas di dalam entri GA anda dan backlinkkan ke blog ini. 

6. Publish your entry and leave your GA link in the comment form below.

7. Done!

P.S. Syarat2 tu nampak macam banyak tapi sila buat sikit2. Lama2 siap la tu. Terima kasih diatas kesabaran anda.......

$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
GOOD LUCK KEPADA SEMUA

Cik ina x leh join kerana Cik ina salah sorang penaja nya.....
So all the best uolls...

Best Blogger Tips