Tuesday, May 31, 2011

Sweet About Macarons

Best Blogger Tips

Salam Satu Malaysia....


Assalamualaikummm.. mula2 hepi besdey kepada 2 orang rakan baik cik ina iaitu Puan Myra or MJ dan Khamsiah.. Moga panjang umur, murah rezeki dan diharap hari yang mendatang lebih baik dari hari ini dan sentiasa diberkati... Amin


Terima la macaron ni sebagai hadiah di alam maya ni....

Hari ni opismate cik ina bagi tau pasai macaron,, cik ina tanya la menatang apa.. dia pun bgtau la sejenis makanan dan dah glamer sekarang,,, tp cik ina hairan,, pasai apa cik ina tak tau pasai ni,, nmpk sangat  cik ina ni ketinggalan kannn... so, cik ina pun mula la mencari info psal macaron ni.. ooo rupanya dia ni mcm fenomena cup cake (bg cik ina la).



Ye la dulu kita bg kek besdey,, pastu tukar cup cake,, betoi la kan... kiranya macaron ni menjadi alternatif dlm pemberian hadiah hari jadi dan souvinier termasuklah alternatif bagi kek perkahwinan.. rasanya firasat ni betoi kot sbb baru dok tgk tadi ker pasai ni...




kalau ada sesapa nak kongsi cerita macaron ni,, dipersilakan.. mmg tengah dok exited nk cari pasai macaron ni sbb rasa dah ketinggalan zaman la plak... kalau ada sesapa tau kat mana nk beli area sp ni,, bgtau.. teringin jgk cik ina nak rasa,, sedap ke tak,,,















http://www.seriouseats.com/recipes/2007/10/how-to-make-macarons-recipe.html

Best Blogger Tips

Monday, May 23, 2011

Tree Top Walk.. Perkelahan Yang Menggembirakan.......

Best Blogger Tips

 Yuhuuuu... Assalamualaikum.....


Tree top walk... ini adalah kali ke dua cik ina menjejakkan kaki ke sana. Tajuk dia atas diambil daripada kali pertama cik ina pi... dengan kawan-kawan kat kilang Texchem dulu... Ohhh teringat plak kat depa.... Yana, myra, atiqah, ila, niza.... masa kami pi sedim dulu..  

Kali ni Cik ina pi dengan Ana, Azimah And Ash.. A la plak semua nama depa ni...  Walaupun tak ramai kali ni,, tp rasanya macam ramai plak.. sbb masing2 dengan perangai masing-masing...
Jadi walaupun 4 orang dah cukup menghiburkan dan menghilangkan tekanan. Siap ada GPS ,,, takut sesat.. tp GPS dlm kepala otak cik ina dah ok kot...................


Ditambah plak Aziemah bawa cameranya,, maka cik ina dng cik ana lagi suka,, terus simpan camera digital cik ina yang merah tu... Kami plan nk bertolak pukul 10... tapi kul 10.30 baru la bertolak,, ada yg lambat la,, ada yg nak pi simpan motor kat rmh mak sedara la...  tu yg lewat tu. Kami melalui jalan ke sidam kiri,, dan terus ke BKE serta ke Mahang. Dalam kul 12  kami sampai la sbb bawa tak laju pun.


Sampai je kami breakfast dulu.. hahaha sbb semua orang tak breakfast lagi... kami breakfast dengan nasi lemak mak cik tepi rumah ana,, hahaha.. masa tu semua sedap je.. tp yang lawak nya.. dalam 4 orang ni satu pun tak ingat nak bawa air,, semua bawa bekas air yang kosong je.. nasib baik ada air dlm botol tupperware  cik ina yang besar tu... blh jgk share 4 orang. kira cukup2 la... 

Lps tu acara mandi la sebab dah kenyang... tak de pic mandi sbb semua sibuk mandi.. hahaha.. nnti cik ina post masa kai jejalan kat top tree walk... to be continue

















Talian Untuk Dihubungi
Untuk maklumat lanjut, anda boleh layari laman web berikut http://www.treetopwalk.com.my/index.html Selain itu. anda juga boleh menghubungi Pejabat Tourism Malaysia Kedah di talian +604-731 2322 / 730 1322 atau Pusat Penerangan Pelancongan Bukit Kayu Hitam di talian +604-9222 078.
Penginapan
Tempat penginapan terdekat di sini terdapat di pekan Kulim kira-kira 30 km dari sini. Ianya merupakan sebuah hotel asas bertaraf 2-bintang.
Artikel ini dipetik dari http://www.tourismmalaysia.gov.my

Best Blogger Tips

Mc D Punya Cerita

Best Blogger Tips

Assalamualaikum,,, tak jawab dosa...


Hehehe,,, ada satu cerita nak cerita,,, cerita pasai makan dan juga pasai gift yg limited edition.. apa lagi kalau tak gift dari Mc D... Cik ina mmg teringin jgk gelas mc d yg comel tu.. tak kisah la color apa.. janji ada jgk kenangan,, dulu pun ada dapat satu gelas edisiolimpik rasanya..
Kali ni yg menjadi rebutan dan menjadi kekecohan adalah gelas color pink.. 

Cerita bermula begini.. kawan cik ina ni iaitu cik ana,  suka color pink... tp tak la fanatik color pink sangat... cuma suka je.. kalau kira kes fanatik tu... siap semua baju,, cat keta, cat rumah dan baju anak pun semua pink.. kira fanatik la tu....ni baru keta dgn tipon.. opss dah melalut plak... lupa nk bgtau. ni  kisah kawan cik ina yg suka pink ni nak pi mc d utk dapatkan gelas pink mc . ada sorang lagi suka menyakat si pink ni.... 
Maka alkisahnya.... pakat la dua orang ni nak pi mc d nak gelas punya pasai.. sbb mggu ni color pink... tp plan tak jadi.. si suka menyakat ni belot la plak,.,, dia pi dulu. tghari tu,, siap bg mms kat cik ana ni,, sbgai bukti dia pi n dapat gelas pink tu... 



Maka cik ana ni pakat la nk  nk pi dgn cik ina,, sbb cik ina pun lama tak pi mc d. kira on la kami.. kami nk pi malam,,, oleh kerana siap lambat,,, kira mc d kat sp tu nak tutup la.. dah la ada satu je mc d kat sp ni... semangat punya pasai,, kami decide nak pi kat seberang jaya... antara sebab nya takut gelas tu habis la.. hehehe. Setelah kami pakat dengan sorang lagi member yang best maka kami pun sampai kat Mc D seberang jaya.... Setelah sampai,,, mak oiii ramainya orang.. tp berkat kesungguhhan kami, maka kami dapat la gelas yg diidamkan... PINK COLOR ... buka satu,, bukan dua,,, tapi TIGA... alang- alang p jauh kannn...


Setelah menikmati hidangan yg dibeli dgn licin,, maka kami pun kembali ke rumah.....
Keesokkan harinya,, kami plak yang tayang pic kepada kawan yg pi tak tunggu kami tu.... heheheh...




Sekian la cerita cik ina..................................


Best Blogger Tips

Friday, May 20, 2011

Rumah Sewa Punya Citer

Best Blogger Tips

Salam kepada semua.....


Cik ina nak kongsi satu citer yg agak menarik...... Hampa semua pernah dok rumah sewa tak... mesti pernah kan,, terutama kepada orang yang keje jauh or student IPT. Cik ina byk kali dok rmh sewa.. bermacam perangai, bermacam ragam dah jumpa..... Cik ina start dok rmh sewa masa kat poli dulu la... rasanya tahun 1998... sampai la sekarang.... lama jgk no... daripada taman aman,, dekat dengan ILP jitra nun jauh di utara sampai la tercampak kat satu lembah yang diberi nama Lembah Bujang.
Masa kat Poli, kengkawan sebaya, dan jgk sama2 belajar,, jadi kami semua ok jer.. tak de kes apa pun.... Masa keje dulu ada la tahun 2004 kot ada kes kena tipu ckit,, dgn budak baru yang tak kenai,,,, hbs satu rumah kami kena  tipu... Sorang dalam RM50... kalau 5 orang,,,, blh lari pi ke lain dah budak tu...


Apa pun,,, yang menarik yang cik ina nak kongsi ni adalah pasai rakan serumah sewa kawan cik ina.. baru2 ni cik ina pi la melawat kawan cik ina... lama tak melawat... Kami pernah dok serumah dulu.. tp oleh kerana kekangan tugas yang tak blh dok sekali maka kami pun sewa ikut dekat tpt keje... Berbalik kepada rumah tadi,, dulu pi rmh depa ok jer.... Kawan cik ina ni pemallu ckit,, dia ni tak berapa bergaul sangat dgn rakan serumah dia sbb pi keje pagi,, kul 8 baru balik... balik plak lps mandi, solat n badan pun dah letih terus tido.. Ujung minggu plak, lps hbs keje terus balik kg,,, Kalau ada geng ajak makan dia keluar,, kalau tak de dia tak keluar,, dok dlm bilik diam2. Sampai kandia ni tv kat dpn pintu bilik dia pun dia tak keluar tgk.. Makna kata(org kedah punya ayat). keluar bilik pi tandas dan keje je la. Kawan cik ina ni dok dua dengan sorang lagi,, pun style macam dia jgk... maklum la ,, masing bz,,, biasa la keje sektor perkilangan ni.... Cik ina dah pernah alami dah.


Satu hari ada dua org baru masuk kat bilik sebelah dia... Depa ni keje sekali.. dok pun sebilik.... jadi nak buat apa pun berdua.. bila da h berdua,, maka depa rajin la tgk tv, masak makan.. nk jadi cerita plak sorang ni org jauh,, kat area selangor,, ada la penunggu sorang bila semua balik kampung....
Bila dia ni tak balik, maka dia sorang je la yg akan masak, basuh baju, lepak  kat rumah,, Bila kawan  baik balik dari kampung, maka depa dua la akan meng kongker semua kawasan ruang tv dan ruang dapur kannn...



Satu hari yang indah, setibannya kawan cik ina dari tpt keje, dia terlihat satu kertas color oren lagi,, pap melekat kat dinding dekat dgn tv.... terkezut dia... dengan ayat yg ditulis...   Dah depa dua je yg dok lepak kat situ,, yg lagi dua ckp hari je  balik kg... maka rasanya ayat ni ditujukan kat sapa...










Bila kawan cik ina pi ke dapur plak,,, terlihat lagi satu plak,,,, Bukan la kawaan cik ina ni pemalas tp dia ni tak masuk dapur pun, dah balik lewat pastu makan luar,, bila taun nk masak... Sampah kawan cik ina ni pun hanya dalam bilik.. dia akan buang bila balik kampung sekali...  Jadi,, apa plak motif yg nak disampaikan oleh si penulis kertas ni...


Hehehe.. tujuan cik ina bukan nak sebelahkan mana2 pihak or nk tuduh sesapa cuma rasa lawak la....


Persoalan nya,, siapa yang makan, siapa yang guna peralatan dapur...





Ni dia dapur depa,,, mug pn tak terbasuh...


Apa pun moral of the story, janganlah kita buat macam ni.. bertegur sapa dan berbincanglah elok2.... dan renung2kan,,,,,,

Cik ina undur diri  dulu.............................................





Best Blogger Tips

Wednesday, May 18, 2011

Selamat Hari Guru

Best Blogger Tips

SELAMAT HARI GURU.....
 
 Tanggal 16 Mei  setiap tahun kita akan meraikan hari guru... Cik ina hanya sambut hari guru zaman sekolah jer... Lps habis sekolah tak pernah pun sambut.. tp bila keje kat sekolah ni terasa la hari guru ni.. Ye la sebab dikelilingi oleh guru dan murid-murid. 

Tahun ni kat sek cik ina meriah ckit sbb thn ni kami ada guru besar. Thn lps tak de guru besar... Jadi lebih bermakna la kalau ada "bapa". Tahun ni juga kami dapat PK! baru sbb PK! lama dah bersara... Selamat Hari Guru juga buat Cikgu Abu Hasan yang telah bersara dan berehat di rumah. 
 
Yang mnjadi lebik seronok, kami pun dijemput untuk memeriahkan sambutan hari guru tahun ni... 
Kami tu bermaksud cik ina dan pn sarah.. kami kan bukan guru.. jadi sangat la berbesar hati kerana dijemput.... Pn sarah tu yg pakai tudung belang2 hitam putih tu...



Dalam gambar yang semua ni tak de guru besar baru kerana ada lawatan daripada Jabatan... dari Ketua Sektor Peperiksaan... Depa ni , orang dok kalut nak celebrate hari guru di sek baru,, waktu tu jg la nak mai. Jadi GB tak dapat join sukaneka.





acra baling piring apa tah..
acara baling nyok kena botol
acara sepak bola masuk gelung rotan


Best Blogger Tips

Wednesday, May 11, 2011

Segantang Garam... Bukan 2 gantang ye

Best Blogger Tips

Chalet Terapung Segantang Garam


Ha,, ni ada lagi satu ceritera nk kongsi dgn anda semua.... jeng jeng jeng....
Mggu lps iaitu bertarikh 6.5.2011, Cik ina berkesempatan menyertai Geng POLIMAS berkampung di Chalet Terapung Segantang Garam... Terima kasih la Cik Det, sbb sudi jemput Cik Ina ni... Terharu sangat....

Tpt ni sebenarnya adalah tempat untuk org yg kaki pancing... Lokasinya adalah 12 kilometer dari Pekan Merbok menghala ke MRSM dan ke arah Sungai Gelam, Bujang dan jika jalan air yg dipilih adala 20 minit menaiki bot dari Tanjung Dawai serta 30 minit menaiki bot dari Jeti Semeling.

INFO TERKINI (UPDATE APRIL 2015)

Untuk 2016.... kebanyakan bilik yangada kipas dah tukar ke Air-cond...


Ni adalah pic lawatan yg pertama Cik ina,,, bersama Cik Ana.... sbb baru balik keje,, jd berbaju kurung la... Cuma nak tunjuk main entrance jer.... dari parking keta.
view dari parking
Untuk pengetahuan anda yg belum pernah dengar tentang tpt ni, di situ ialah tiga buah chalet terapung siap dengan dua buah bilik tidur berhawa dingin setiap satu yang dilengkapi dengan perabut, peralatan dapur untuk memasak, televisyen dan kemudahan penginapan. Antara kemudahan lain yang disediakan ialah pelantar terapung untuk aktiviti memancing dan riadah dilengkapi kiosk jualan makanan kering/minuman, kedai cenderamata, surau, tempat membakar ikan, akuarium dan sangkar ikan untuk memancing. Best kan....


Ok,, sambungan citer geng polimas,,, Kami tiba dalam pukul 5 tetapi adik2 POLIMAS yg lain dah check-in awai lagi,,, jadi ketibaanku kebetulan bersama2 dgn cik det (my best lecturer at POLIMAS)...maka disambut meriah la..oleh junior2 polimas..  (cehh perasan...)
disambut tu bukan pasai apa,, sbb mcm serentak sampai,,, cik det n family, cik ina, and adik2 lain pun sampai lebih kurang jer...
Tgk,, Jan -baju ijau- yang sampai awai dok tggu kedatangan junior2 yang lain....

Cik ina plak saja je lepak kat keta baru cik det,,ambik bau kedai--- sbb b4 ni dok tgk dlm FB jer pic keta baru cik,, tu yg pi rasa dok sat. Duduk kat blkg pun ok la....


view masa melangkah turun ke laluan chalet
Nak kongsi ckit.. Untuk kengkawan cik ina kot la nak mai sini utk tenangkan fikiran sambil memancing lps ni, pada masa entry ni ditulis, kadar bayaran penginapan di Chalet Terapung ini ialah RM120 untuk satu malam (maksima enam orang) dan tambahan RM15 setiap orang termasuk kanak-kanak berumur 12 tahun ke atas.


Kalau nk pi memancing jer tanpa menginap akan dikenakan bayaran sebanyak RM15 seorang (tanpa had masa) dan aktiviti pakej serta mesyuarat boleh dirunding. Masa untuk check in pada jam 2 petang dan masa check out plak pada jam 1 petang kira masa standard la kan...



Sesampai je Cik Ina kat pelantar utama yg berdekatan dgn dapur, nmpk adik2 yang dah sampai dah start memncing...

Cik ina plak teringin nk makan pisang goreng...sbb td cik ina nmpk Kak aya bawa pisang setandan... maka semangatla cik ina nak buat cucur pisang.... blm sempat duduk lagi dah siap basuh tangan nak join kak aya belah pisang... utk buat cucur pisang.

Oleh kerana bg penghormatan kepada kak aya, maka kak aya yg bancuh tepung dan cik ina tukang belah pisang dan tukang goreng je la...Tu dia,, cik ina dok pulun goreng...

Ni dia, hasil dari goreng pisang cik ina, mendapat sambutan hebat dr tukang makan,, hehehe... sedap la tu kan,,,,, cik det dgn anak2 >>>> KENA n KETI dok makan tu....

Semangat nmpk junior ni memancing tp mlm tu nasib tak berapa baik,,,,, ramai yg dpt tapak sulaiman jer. Motif pic ni adalah apa yg nk ditunjukkan oleh cik ina adalah kawasan memancing tu,,, luas dan selesa.....serta mendamaikan................. ceh promo plak.. tak per.. tempat yg best tolong promo tak berbayar pun tak per.



Ni la hasil selain dari ikan.... tapak sulaiman yg dapat....








Aktiviti kami apa yang best kat sini adalah start dari makan goreng pisang kul 5 ptg, sampai la kul 2 pg,, asyik makan jer... 
Apa tak nya,, lps makan goreng pisang yg best tu, kak siti bawa mai bihun goreng plak... makan lagi...

Lps makan bihun goreng, farah bawa mai apom balik dari pasar malam...
makan lagi


Elok rehat sat,, semasa dok bakar ikan, Mila sampai dgn kek yg sedap. Sedap kan bila tgk pic tu.... mmg sedap pun... hehehe.

Kami dengan berbesar hati panggil kak aya dgn Cik Det, iaitu org yang paling penting merangkap mastermind... mai buat acara potong kek.. kira acara perasmian la. Alang2 ada kek.. buat la acara perasmian. lagipun, kalau tak de cik det yang merancang, maka tak jadila perjumpaan yang best ni..
Kek yang di bawa mila 2 biji. Tak tau la kek tu dia beli atau dia buat.. tp yang pastinya sedap.. pasai berebut kot.. kek tu jd sedap... . cukup la pakat rasa sorang sikit.. 

Tengok tu,, semua sedang menjamu selera dengan penuh kyusuk. Thanks to Mila sbb bawa kek mai jamu kami yang tak berenti makan.Cik ina dengna berbesar hati nak ucap tq kepada Mila sbb sudi jamu kami makan kek. Ni dia ceri cikit tanda terima kasih.



Ni la dinner kami... ikan siakap masak stim,, yg ni dipancing di pasar malam kot.. tp apa yang pasti bukan dipancing dari chalet ni (sbb mlm tu nasib tak berapa baik kan)... sedap ooooo.... ikan ni cik ina makan kul 1 pagi.. lps makan ikan makan kuaci plak...





Ni dia acara tgh malam.. makan ikan. Tu dia,, kak ima makan,, tinggai tulang.. Sedap sungguh makan ikan ni sbb ikan ini ada yg istimewa pasai ikan ni.. yang dikatakan istimewa sbb ikan ni disiang oleh cik det,,, ingat senang ke cik det nak siang ikan...
Selama cik ina ikut camping,, rasanya cik det tak pernah siang ikan lagi.... kalau tak silap la...




Pada tengah malam, lps cik ina makan nasi.. tengok kak siti bakar ikan plak.. Cik ina pun tolong la.. sambil posing la kan,,,
kalau tak tolong nnti tak dpt rasa plak..

Adoi,,,, kenyang cik ina,, dlm hati plak dok kata,, habisla aku,, makin bulat la..nak diet tp asyik makan jer.. Bersyukur kerana dapat makan.. Alhamdulillah.......................


Pagi Sabtu, Mila berangkat pulang sbb ada org yg mai dgn dia tu keje..

Kak ima plak buat pulut makan dgn sambai n pelam,,, ada jgk kentang goreng... lps tu kak ima goreng bihun.... kira lapik perut utk makan tghari



Selepas makan-makan, semua pun bekerjasama kemaskan peralatan dan get ready untuk balik....

 Good bye Segantang Garam.... Panjang umur,,, akanku jejak kaki kemari lagi....
and many2 thanks to my lovely lecturer and his wife sbb invite cik ina join untuk kali ni....

Terima kasih daun keladi,,
Kalau blh ajak join lagi...


Sumber gambar yang cantik tu = Sini

Untuk keterangan lanjut dan tempahan boleh menghubungi Pertubuhan Peladang Kawasan Merbok, Jalan Batu Hampar, 08400 Merbok, Kedah di talian 04-4572117 atau melalui faksimili: 04-4572611 (waktu pejabat) atau melalui e-mail: ppkmerbok@lpp.gov.my atau Hyder Jaleel Gafoor Abdul Rasheed (019-5746639) atau Hamdan Awang (019-4425560) atau Rozita Adnan (019-5775812).

",2010-03-04 14:54:42.810000000

Best Blogger Tips

hOT TiCkeT PunyA Citer

Best Blogger Tips

aSSalamualaikuM,,,

sAJA nak share citer pasai hot ticket... org lain dah lama pakai hot ticket tp cik ina br nak pakai jer.... kisah nya bila berjumpa dgn seseorang rakan yg best pada 1 mei lps.. Rakan cik ina tu yg mnceritakan pasai hot ticket ni.. jd cik ina pun pi cari la kt kedai... Dah jumpa n beli tp yg rm8 punya.. Hotlink Hot Ticket RM8 Talk and SMS 
50 minutes100 sms7 days
lps jumpa n top up tu,, cik ina tipon la semua org yg mmg niat nk sms... kan dah ada 50 min talk to any numbers.. jd tak yah la sms kan...

... pastu nk jd citer,,,, pada 10 mei,, cik ina nak beli hot ticket lagi sekali.. kali ni rakan best cik ina pesan.. duit dah diambil maka bila dah janji maka kita kena tepati kan... maka pusing satu lembah bujang,,, semua hot ticket kat kedai dah sold out.... aduh,, nk buat cmner kan.. terpaksa la tipon rakan best tu ckp sori n tggu esok... esok pi cr kat pekan merbok plak.. tak de jgk... hbs depa kata... maka kena tggu balik keje.... kena la cr dr satu kedai ke satu kedai n last jumpa jgk kat kedai terakhir.......
iskk iskkk tak sangka laris jgk hot ticket ni no... tp kalau tak laris,, mmg tak nama hot la kan....
and lastly dapat jgk cik ina tunaikan janji..... legaaa


ni la hot ticketnya.................. hot sungguh no
yg ni page belakang ni,, gores dan top up...



Healthy lifestyle means having to love your tummy by taking up the #nestlebliss 14 days challenge. Have you done yours?







Best Blogger Tips

Friday, May 6, 2011

Ais Kacang Gebu

Best Blogger Tips

Assalamualaikum,,,,,,

Lama ina tak write something... entah lapasai apa.. nk kata cbuk,, tak la cbuk pun.. tp rasanya cbuk main game kat FB kot,,, tu gara2 terikut juniorku la... 
Mila n geng.. dia ajak main satu game kat FB.. dah jd teruja plak...

Hampa semua suka tak makan ais kacang.. org kedah panggil ais kacang la.. org Key Ell pangil ABC.. tp apapun panggilan dia,, tetap benda yg sama.. kannnn. 

Ina tak la suka sangat makan ais kacang ni.. sbb tak pernah sedap or tak KAW... tp sekarang dah jadi suka tp bila ke satu tpt ni je... Nk kata sedap sangat tu tak la,, tp kena dgn selera dan mmg sedap la.. B4 ni tak de yg sedap ... Nk tau kat mana.... hehehe.. dekat dgn tpt kelahiranku,, iaitu dekat Simpang Empat Kangkong....

 Yg dikatakan gebu tu adalah Ais yg dimesin halus... ais yang halus lebih sedap dimakan dan itulah rahsia mengapa ais kacang yang diperkenalkan mampu bertahan lama. 
Sebenarnya kedai ni... dari zaman mak abah ina lagi tu....JAdi kedai turun-temurun la kan. Yang menariknya bahan-bahan untuk dimakan bersama ais kacang juga tidak banyak pun... hanya sekadar kacang merah, agar-agar dan jagung manis. tu pun dah cukup sedap.. bagi ina la...




Sarah, my officemate pun tak pernah mai makan, tp lps cik ina bawa makan, kami kalau lalu, mesti singgah...







 Kalau tak caya.. pi la try... kedai dia kat tepi balai polis simpang empat kangkong jer.. lebih specifik,,, kat tapak pekan hari khamis....

nak tau lebih lanjut...Tgk la link kat bwh ni.................
http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2011&dt=0318&pub=Utusan_Malaysia&sec=Utara&pg=wu_02.htm

YUMMYYYY

Best Blogger Tips