Tuesday, May 31, 2011

Sweet About Macarons

Best Blogger Tips

Salam Satu Malaysia....


Assalamualaikummm.. mula2 hepi besdey kepada 2 orang rakan baik cik ina iaitu Puan Myra or MJ dan Khamsiah.. Moga panjang umur, murah rezeki dan diharap hari yang mendatang lebih baik dari hari ini dan sentiasa diberkati... Amin


Terima la macaron ni sebagai hadiah di alam maya ni....

Hari ni opismate cik ina bagi tau pasai macaron,, cik ina tanya la menatang apa.. dia pun bgtau la sejenis makanan dan dah glamer sekarang,,, tp cik ina hairan,, pasai apa cik ina tak tau pasai ni,, nmpk sangat  cik ina ni ketinggalan kannn... so, cik ina pun mula la mencari info psal macaron ni.. ooo rupanya dia ni mcm fenomena cup cake (bg cik ina la).



Ye la dulu kita bg kek besdey,, pastu tukar cup cake,, betoi la kan... kiranya macaron ni menjadi alternatif dlm pemberian hadiah hari jadi dan souvinier termasuklah alternatif bagi kek perkahwinan.. rasanya firasat ni betoi kot sbb baru dok tgk tadi ker pasai ni...




kalau ada sesapa nak kongsi cerita macaron ni,, dipersilakan.. mmg tengah dok exited nk cari pasai macaron ni sbb rasa dah ketinggalan zaman la plak... kalau ada sesapa tau kat mana nk beli area sp ni,, bgtau.. teringin jgk cik ina nak rasa,, sedap ke tak,,,















http://www.seriouseats.com/recipes/2007/10/how-to-make-macarons-recipe.html

Best Blogger Tips

5 comments

June 1, 2011 at 12:12 AM

MacAroon nie memang sedap kakak, tp cheq pun xpenah mkn lg..
Nanti blanja na, nka sebagai hadiah besday..hehe

June 1, 2011 at 12:23 PM

BLH JER,, TP NAK CARI KAT MANA ADIK??//

June 6, 2011 at 4:24 PM

Kak ina .. sedap la .. tingin nk makan...

June 13, 2011 at 1:54 PM

adik men : mmg teringin nk makan pun,, ramai yg kata sedap tp kat sini tak nmpk n dengar lagi pun.... sapa ada tau kat mana ada,, bagitau la... teringin bebenor nk rasa ni...

June 22, 2011 at 4:41 PM

Ada blogger jual online macaron nie.. Tapi myra xingat blog mana..

Post a Comment

Sudi-sudikan la komen.. Terima kasih nooo sbb komen