Sunday, June 21, 2015

Krabi Hatyai Day 3 ~ Part 2

Best Blogger Tips

******************************************
Jom baca ceritera kami sepanjang di Krabi/Hatyai......

******************************************
Day 3 ~ Sambungan dari part 1
Next place ke manakah kita...


Abg Rafi bgtau kita p naik gajah pula... Yeye jerit dalam hati je la... mmg niat lama dah nak naik gajah... agak2 apa la rasanya naik gajah????
adakah macam pembesar zaman dolu??
or terasa tuan puteri raja siam???... 
kalau mcm ni punya berangan... kena naik la jawabnya... Perjalanan ke Chang Puak Camp ni sekejap je dari ICE DOME... 


Kami diberi sticker sorang satu kat parking dan terus diberi penerangan...

Cik ina pujuk kak Ju untuk temankan Cik ina.. Kak ju memang dah setuju nak naik tapi dah getar pulak... akhirnya kak ju terasa berani.  Tgk la sapa pujuk kan... tapi puas juga la masa nak naik tu... puas menenangkan kak ju....

Lepas mereka berdua ni.. turn kami pula...
Masa beratur ok lg tp bila nk melangkah ke atas gajah tu punya la getar wei... x tau nak habaq.. baq hang... dlm hati punya segala macam mai... ok ina.. istighfar dulu... seminit dua minit i dah ok but kak ju plak.. kiranya debaran ku dah reda sbb dah bertukar menenteramkan kak ju... dah x jd takut sbb org seblh lebih ckit je.. 

Bila dah 5 min dah kira boleh la.... kak ju pun dah rileks cikit.. 

Cik ina tgh snap pic org depan ni.. org depan snap pic kami....

At last.. after 7 min we olls dah ok... sebenarnya ok je. Dah mula membayangkan rasa bagai puteri raja jap... sebab gajah ni jalan lambat,,,lebih kurang 15 min Cik ina dah bosan... awat lambat bebenor ni nak sampai ni...Akhirnya dah selamat sampai... Kita posing dulu...
Kami dijemput untuk makan buah-buahan dulu. Rupanya nak jual gambar yang kita atas gajah tu. Ptt la masa atas gajah td ada orang dok amik gambar kami kat batu tu... Ermm ok juga pic ni... Tadi dah amik kt ICE DORM..


Total cost kat sini..

Naik gajah             Baht 500
Gambar atas gajah Baht 200
Free mineral water and tembikai.. hahaha

Selepas tu kami terus ke Hadyai Floating Market...Jom layan je gambar2 kami ye...








Selepas solat kat situ, kami mula membeli makan sbb kelaparan dah... Cik ina beli

Isi ikan                 Baht 20
Air Nyok               Baht 35
Maggie Tomyam    Baht 40

And time to go home.... Selepas kami hantar abg rafi kami terus menuju ke border sbb takut ramai org nnti lewat sampai.... 


******************************************
******************************************

Best Blogger Tips

Thursday, June 11, 2015

NASI LEMAK MAK CIK POT PET

Best Blogger Tips

Kali ni Cik Ina nak citer nasi lemak fav Cik ina.. Kalau masa cuti sekolah, kantin sekolaha x buka memang rajin la kami beli. Apa taknya.. Cik ina jadi tukang beli utk semua  yang bekerja pada cuti sekolah... Jenuh beratur la juga Cik Ina.


Nasi lemak ni cik ina dah makan 10 tahun yang lalu. Masa tu Cik ina keje kilang lagi. Member sekerja Cik ina tolong belikan. Lps 10 tahun cik ina teringat nak cari balik nasi lemak ni... Sebab kesedapannya memang lain dari yang lain. 

Nak tau lokasi gerai mak cik pot pet tu... Cer zoom...


Ni la pelan nya.. Sorry la lukis sendiri... Landmark dari IKM menuju ke Kelab Cinta sayang....


Kalau ada keta biru tu,, memang sah la gerai mak cik pot pet tu.


 Jom kita zoom ckit...

Sambal mak cik ni sempoi je... 2 jenis je tapi marvelles...


Hari ni mak cik ada asst. Cucu dia... Jadi cepat la sikit kalau beratur nak beli... Tapi cuti sek ni ramai beli banyak bungkus. Tadi sebelum cik ina beli, org depan cik ina beli 11 bungkus.. Jadi sesiapa yang berhajat.. kena sabar banyak ye....



Best Blogger Tips

Wednesday, June 10, 2015

Hoodie Kedahan Gift from Muar

Best Blogger Tips


Assalam...

Cik ina baru sahaja menerima hadiah dari Muar lagi.... Ni dia order dari Empayar Kuku Besi.. Pre order tau..
Terima kasih kepada yang memberi... I LIKE IT VERY MUCH...Dah dapat, dan dan try.. (org kedah kata..) org key el cakap terus try..


Hehe posing ckit hoodie baru.. 



Tada,,,, sweet tak,, ops terperasan plak
Terima kasih daun keladi...
Nanti bagi yang lain lagi...

Nak tuan dia blh?? Opsss

Best Blogger Tips

Mee Udang Kuala Singkir

Best Blogger Tips

Cik Ina nak story ckit pasal Mee Udang yang mendapat tempat dihati kami.... 
adalah ----->>Mee Udang Kuala Singkir..
Dari x famous dalam FB sehingga dah terkenal di FB, kami memang pelanggan setia.

Tokey kedai ni ABG RASHED mmg dah kenai sangat dah kami geng sekolah... Alhamdulillah sejak terkenal di FB, mee udang ni selalu ada. Dulu kami kena call dulu tanya hari ni ada udang tak?? Sekarang just p semesti ada kecuali tutup sebab tertentu. 
Harga mee udang ni ikut pilihan kita dan ikut stok udang yang ada.. jadi kena tanya dulu udang gred apa yang ada.. kami sokmo makan udang gred B = RM10




Jom try tgk... nak ke sana, memang mudah je.. Apabila dah sampai di Singkir, anda perlu amik simpang ke Yan, kalau terus ke Tanjung Dawai... Dalam 700 meter anda akan nampak simpang ke kiri,, untuk ke Kuala Singkir -simpang tu sebelum kona (selekoh) tau..
Jalan terus dan kat ujung tu anda akan nampak sebuah kedai macam kedai kopi. Itu lah kedai nya... Sbb asalnya kedai tu untuk para pelaut dan tukang tangkap udang singgah minum... sekarang dah jadi port makan kami... 

JOM KITA TRY..............

Best Blogger Tips