Sunday, June 21, 2015

Krabi Hatyai Day 3 ~ Part 2

Best Blogger Tips

******************************************
Jom baca ceritera kami sepanjang di Krabi/Hatyai......

******************************************
Day 3 ~ Sambungan dari part 1
Next place ke manakah kita...


Abg Rafi bgtau kita p naik gajah pula... Yeye jerit dalam hati je la... mmg niat lama dah nak naik gajah... agak2 apa la rasanya naik gajah????
adakah macam pembesar zaman dolu??
or terasa tuan puteri raja siam???... 
kalau mcm ni punya berangan... kena naik la jawabnya... Perjalanan ke Chang Puak Camp ni sekejap je dari ICE DOME... 


Kami diberi sticker sorang satu kat parking dan terus diberi penerangan...

Cik ina pujuk kak Ju untuk temankan Cik ina.. Kak ju memang dah setuju nak naik tapi dah getar pulak... akhirnya kak ju terasa berani.  Tgk la sapa pujuk kan... tapi puas juga la masa nak naik tu... puas menenangkan kak ju....

Lepas mereka berdua ni.. turn kami pula...
Masa beratur ok lg tp bila nk melangkah ke atas gajah tu punya la getar wei... x tau nak habaq.. baq hang... dlm hati punya segala macam mai... ok ina.. istighfar dulu... seminit dua minit i dah ok but kak ju plak.. kiranya debaran ku dah reda sbb dah bertukar menenteramkan kak ju... dah x jd takut sbb org seblh lebih ckit je.. 

Bila dah 5 min dah kira boleh la.... kak ju pun dah rileks cikit.. 

Cik ina tgh snap pic org depan ni.. org depan snap pic kami....

At last.. after 7 min we olls dah ok... sebenarnya ok je. Dah mula membayangkan rasa bagai puteri raja jap... sebab gajah ni jalan lambat,,,lebih kurang 15 min Cik ina dah bosan... awat lambat bebenor ni nak sampai ni...Akhirnya dah selamat sampai... Kita posing dulu...
Kami dijemput untuk makan buah-buahan dulu. Rupanya nak jual gambar yang kita atas gajah tu. Ptt la masa atas gajah td ada orang dok amik gambar kami kat batu tu... Ermm ok juga pic ni... Tadi dah amik kt ICE DORM..


Total cost kat sini..

Naik gajah             Baht 500
Gambar atas gajah Baht 200
Free mineral water and tembikai.. hahaha

Selepas tu kami terus ke Hadyai Floating Market...Jom layan je gambar2 kami ye...








Selepas solat kat situ, kami mula membeli makan sbb kelaparan dah... Cik ina beli

Isi ikan                 Baht 20
Air Nyok               Baht 35
Maggie Tomyam    Baht 40

And time to go home.... Selepas kami hantar abg rafi kami terus menuju ke border sbb takut ramai org nnti lewat sampai.... 


******************************************
******************************************

Best Blogger Tips

Post a Comment

Sudi-sudikan la komen.. Terima kasih nooo sbb komen