Monday, April 29, 2013

Jom mengundi.....

Best Blogger Tips

Cik ina dah ambik sampul undi pos.. tak sabar nak ngundi.. kali ke berapa ekk cik ina ngundi..

Tadaaaa

sampai tp x de kat rmh... so kena pi pej pos
So.. pagi senin tu cik ina kena pi pej pos...

waiting at pej pos.. tggu buka...

hahaha dah dapat...
Jom kita mengundi..... Tunaikan tanggungjawab kita dengan jujur  dan amanah tak kira wakil SPR atau orang awam.... Yang lain tu serahkan kepada Allah




Best Blogger Tips

Sunday, April 28, 2013

Pindah Rumah... Huhuhu

Best Blogger Tips

Sedihnya ( sob sob ) mengenangkan nasib diri ni.. Dah la sorang.. (hehehe selain family la).. tup tup tuan rumah sewa kata suruh pindah sebab jiran kami tu,, merangkap kawan sekolah tuan rumah nak sewa rumah kami. Kes dia (jiran kami tu) kena keluar sbb rumah dia nak disewakan kepada student UiTM. So,, depa kautim dua baik punya and at last kami dua yang kena keluar. Tak patut kan... 
Cik ina pun tercari-cari rumah sewa baru tapi tak de orang plak nak dok dengan cik ina sebab housemate Cik ina nak balik dok dengan family dia. So, tak mampu nak dok sorang.. Mulanya kami kena pindah bulan depan tp sebab ada hal ckit cik ina buat keputusan nak keluar end of this month. So i have 2 days to go to move all my thing out. Fuh,, penat kot.. Nnti cik ina bgtau sapa yang berbesar hati nak tolong tu...
NI BARU SEBAHAGIAN TAU..

p/s: penat nak cari housemate ni. Rasanya kena cari housemate forever kot kan...Anyoneee???

Best Blogger Tips

Kelantan,, Ganu,, I'm Coming

Best Blogger Tips

Kelmarin adik cik ina call ckp dia nak bawa mak, abah, anak dan isterinya nak jalan2 cari makan kat kelantan dan kalau sempat nak pi ke Ganu. Adik suruh Cik ina pujuk mak sebab mak macam tak nak pi jer.. So,,, cik ina pun call mak.. Mak kata kalau cik ina tak ikut, dia pun tak nak p. Ala mak ni.. dah adik ajak,, pi jer la tumpang mak tu sihat. Hari tu sakit lutut tak pe la tak nak pi mana pun. Cik ina ok jer.. Pi pun suka tak pi pun ok jer..

Rasanya dah lama tak jejak kaki kat negeri Cik Siti Wan Kembang ni..  Last pi pun dah tak ingat.. Paling kurang rasanya dah nak dekat 5 tahun mcm tu kot.. Tu pun dulu tu, lalu je kot Kelantan sbb pi cmping kat Pulau Kapas...


So, apa lagi, ambik borang cuti dan isi la... Niat cik ina kali ni nak pi cari tempat makan yang best.. sekali tpt shopping yang murah dan best.. Ada cadangan tak tempat shopping dan tpt makan mana yang best kat area kelantan. Cik ina suka nasi kerabu...
Any suggestion for me.... 


Best Blogger Tips

Saturday, April 27, 2013

Chik Char Koey Teow Sungai Petani

Best Blogger Tips

Salam musim nak mengundi..

Walau pun orang cbuk nak ngundi cik ina tetap cbuk dgn makan.. Dah hobi makan... Kali ni cik ina nak citer tentang Char Koew Teow yang agak femes kat Sungai Petani. Namanya Bang CHIK CHAR KOEW TEOW. tapi kat banner ni tulis Chik je.Kalau orang sp mmg dah tau.. Kepada sesiapa yang tak tau dimana, area mana,, jom baca sampai habis...



Lokasinya simple jer.. Kedai ni terletak jalan utama dari SP Selatan nak ke Pusat bandar.. Kalau anda melepasi tesco yang dua tingkat tu, mg dah dekat la.. landmark nya anda akan nmpk Petronas. Kira lepas petronas tu kena bg signal. Ha,, kat area tu la Bang Chik Char Koay Teow , kira nya slps petronas, dia di antara masjid dan Esso. Awas,, jangan terlajak,, nnti susah nak u-turn.



Sebenarnya dah byk kali mai mkn sini lupa nak snap ckit gambar. Haa.. KAli ni baru berkesempatan nak ambik gambarnya. Selalu mai sini, cik ina n geng order terus makan jer. Layan je la ekk


tgh menunngu tp tak lama pun


CKT yang sinar punya..


suasana kat sini
Tu yang lampu tu ESSO la


Dah hbs,,, 


******************************************************************************

 

Best Blogger Tips

Sunday, April 21, 2013

11111 pageviews....

Best Blogger Tips

Salam.. Cik ina nak citer ni.. Blog cik ina dah 11111 pageviews.. Cik ina baru je aktif berblog,, setahun lebih yang lalu cik ina tak aktif pun.. Baru aktif dalam hujung tahun 2012 ni jer.. 

So,, rasa seronok sangat bila dah cecah 11111 ni.. Jemput la view lagi ye kengkawan. Terima kasih kepada rakan blogger yang sudi view page cik ina.

Tq AJ, Khairil Mazri, Bro hanif, IU hazirah, fARAH WAHeDA yang rajin BW kat sini.. Cik ina akan BW juga ke sana kalau sempat.. 


Best Blogger Tips

Thursday, April 18, 2013

Makan Free!!!

Best Blogger Tips



Salam.. Jom kita pi kantin cepat..

Hari ni cik ina mendapat jemputan makan free.. Hehehe jimat blnja.. Jamuan ni sempena farewell geng student practical MPSAH yang last day depa today.. Jom...

Best Blogger Tips

Monday, April 15, 2013

Bubbly & Associates Giveaway

Best Blogger Tips


SYARAT2 PENYERTAAN

1) Follow Blog Farah's Bubblynotes

2) Follow Blog Sponsors:

3) Klik Kesemuanya Di Bawah Ini:


(WAJIB FOLLOW & WAJIB LIKE - AKAN DISEMAK)

4) Dah settle follow mengfollow & main klik-klik... Sila buat satu entri bertajuk:
Bubbly & Associates Giveaway

5) Copy coding HTML di bawah ini dan paste ke HTML post... Contoh..." Kakak +Mia Liana pinjam tutorial... "

Credit pada Kakak +Mia Liana / Mia Liana

6) Lepas dah copy + paste... Publish entri...Siap...

7) TAG SEORANG BLOGGER & PASTIKAN BELIAU TAHU MENGENAI GA INI

8) Tinggalkan link entry anda di ruangan komen entri ini...

Pemenang akan dipilih berdasarkan Random.ORG... (baik doa yang Pakcik Random sayang uols... ) dan bagi senarai hadiah sila tekan SINI dan SINI


Mangsa cik ina adalah... KHAIRIL MAZRI


Best Blogger Tips

Sunday, April 14, 2013

WeChat oh WeChat

Best Blogger Tips



Last week, cikgu praktikal kat sekolah cik ina suruh cik ina install weChat. Depa kata syok juga kalau guna. Mulanya cik ina malas sebab rakan2 cik ina tak install pun.. tetapi sebab tak nak ketinggalan, maka cik ina install juga. dan berjaya install dengan jayanya..

Selepas beberapa hari guna, setiap hari ada je rakan2 cik ina join.. Wah,, best ini.. mula la aktiviti mengacau mereka.. Wah,, tak sangka,,, best juga guna wechat ni.. Cik ina blh sembang dgn kawan2 cik ina.. lama tak dgr suara mereka.. 
 
Lagi best cik ina blh we chat dgn blogger. Selalu berbalas BW je,, sekarang kami berbalas wechat.. TQ AJ aka ayujean sebab add cik ina kat Wechat.. Kalau free kita sembang-sembang lagi ekk.. 

p/s : macam cik ina ni promote plak.. cukupla sheheizy sam dengan lisa promote kan...

Best Blogger Tips

1st time nak sponsor...

Best Blogger Tips

Salam semua...
Salam musim nak mengundi..

Cik ina minggu ni tersangat la bz.. Segala bagai bz,, dari keje hingga ke rumah.. Bz apa ekk walaupun belum berkahwin,, mesti sesapa yang kenai nk tanya... Cik ina bz kat tpt keje kerana kami nak menganjurkan hari kantin.. 
kat rumah, biasa la... 

Dalam kesibukan tu, cik ina dapat msg dari Khairil Mazri, tanya jika cik ina berminat nak sponsor sempena 1st Anniversary Domain www.khairilmazri.com Giveaway. 

So, cik ina ok je.. Sesekali kan.. Sesapa yang belum join, jemputla join... Blh klik kat sini....

1st Anniversary Domain www.khairilmazri.com Giveaway

 Selamat mencuba... 

 

p/s.. sesiapa nak cari sponsor,, blh bgtau cik ina.. kalau rezki murah,, blh la kita sesama kongsi.. amin..

Best Blogger Tips

KESIBUKAN MELANDA

Best Blogger Tips

Sibuk sangat ke.. Sibuk tapi tak la sibuk sangat pun...
Cuma kat sekolah ada event.. Tak la grand sangat tapi kena la buat yang terbaik.. Nak tau event apa... sila lihat gambar di bawah..

Jadi semua warga sekolah ada tugas masing-masing.. Ada yang akan cbuk masa bertugas,,, dan ada yang akan cbuk sebelum tugas.. Jadi cik ina dalam kategori cbuk sebelum bertugas...


Nak tau apa tugasnya,, nnti cik ina citerkan...



Best Blogger Tips

Tuesday, April 9, 2013

Neng Neng Nong Neng - TRIAD

Best Blogger Tips

Neng Neng Nong Neng - TRIAD (Clean SOUND)

Apa neng neng nong neng ni...

Kita ikuti kisah di sebalik lagu ini dulu....

Neng Neng Nong Neng - Lirik Ku Ingin Lama Pacaran Di Sini


Neng neng nong neng mungkin adalah sebuah lagu dengan lirik yang lucu tapi jika kita dengarkan memang seperti itulah adanya. Hal itulah yang nampak dari audisi Indonesian Idol tahun ini dimana seorang pedagang makanan yang bernama M. Ridho mencoba menarik perhatian juri yang terdiri dari Ahmad Dhani, Agnes Monica dan Anang lewat lagu ciptaannya sendiri. Walaupun lagu tersebut berjudul Ku Ingin Lama Pacaran Di Sini, namun di youtube sendiri lebih dikenal dengan judul Neng Neng Nong Neng. Dan sepertinya lagu ini akan terus terkenal di sepanjang perhelatan Indonesian Idol tahun ini


Yang menjadi pertanyaan adalah kenapa lagu tersebut bisa menjadi terkenal ? Jawabannya adalah ketertarikan Ahmad Dhani yang merupakan pentolan grup musik Dewa dan bos Republik Cinta yang berhasil menelorkan beberapa penyanyi yang kini meramaikan pangsa pasar musik tanah air untuk membeli lagu tersebut seharga Rp 5 juta rupiah. Memang bukan angka yang besar bagi seorang musisi namun lain halnya jika hal tersebut diterima oleh seorang pedagang yang sebelumnya tidak pernah dikenal sama sekali dan lagu yang mungkin ia ciptakan secara iseng bisa dibeli oleh seorang musisi papan atas sekelas Dhani Ahmad

Ingin tahu bagaimana lirik lagu Neng Neng Nong Neng atau Ku Ingin Lama Pacaran Di Sini ?
Jom kita tgk dan lihat liriknya


Neng neng nong neng nong nang nong 
Neng neng nong neng nong nang nong
Neng neng nong neng nong nang nong
Neng neng nong neng

Kau sayangku kau cintaku kau pacarku diriku 
Kau cantikku kau manisku kau lucuku diriku

Neng neng nong neng

Kau genitku kau nakalku kau tetap jadi sayangku 
Kau seksiku kau centilku kau manjaku diriku
Ku ingin terus lama pacaran di sini 
Ku mau terus hidup bersama kamu

Neng neng nong neng nong nang nong 
Neng neng nong neng nong nang nong 
Neng neng nong neng nong nang nong 
Neng neng nong neng

Kau tawaku kau tangisku kau dramaku diriku 
Kau terangku kau gelapku kau hidup dan matiku
Ku ingin terus lama pacaran di sini
Ku mau terus hidup bersama kamu

Neng neng nong neng nong nang nong 
Neng neng nong neng nong nang nong 
Neng neng nong neng nong nang nong 
Neng neng nong neng

Neng neng nong neng nong nang nong 
Neng neng nong neng nong nang nong 
Neng neng nong neng nong nang nong 
Neng neng nong neng

Ku ingin terus lama pacaran di sini 
Ku mau terus hidup bersama kamu 
Ku ingin terus lama pacaran di sini 
Ku mau terus hidup bersama kamu
Ku ingin terus lama pacaran di sini 
Ku mau terus hidup bersama kamu

Jom layan yang ni plak ...


Sumber : sini dan sini

Best Blogger Tips

Friday, April 5, 2013

1st Giveaway By Emas Putih

Best Blogger Tips

As-Salam
Hari ni uzu nak lancar 1st Giveaway kat blog uzu. Dijemput join dan support Giveaway uzu ye.
Mana tau rezeki korang kan. Mudah-IIan :)
1st Giveaway akan berlangsung pada 04 April - 17 April 2013/11:59pm

SYARAT-SYARAT
1. Buat entry yang bertajuk 1st Giveaway By Emas Putih
2. Follow sponser, Like fanpage, Klik iklan, Klik G+ dibawah (wajib akan diperiksa)
3. PALING WAJIB Copy coding entry kat bawah dan Paste ke Html post

Coding Entry


[1. klik pada Html 2. paste coding entry 3. tekan compose . 4 klik publish]
copy coding entry ini di credit kan ke Mia Liana

Follow blog Sponser
Banyak sangat nak follow? Anggap je korang sedang berblogwalking and sambil menang hadiah.
Tak rugi ape pun kan . Dont worry diorang akan follow korang balik.
Like Fanpage Sponser


Klik Iklan Sponser
(Tunggu sampai habis loading) <-- data-blogger-escaped-data-blogger-escaped-jujur="" data-blogger-escaped-data-blogger-escaped-nbsp="">

Follow G+ Sponser



HADIAH-HADIAH

Top Referral
1st Cash RM 30
2nd Topup RM10

Hadiah Random
Domain (com/net/my) x 3
Banner 300x90/sebulan berharga RM100 di Ping.jer x 1
Bisness Card x 1
Bedak Arab x 2
T-Shirt Terengganu x 2
Beg x 2
Shawl x 3
Tudung Bawal x 3
Maskara Fiber berharga RM45 x 1
1x BB Cream Skin79 5g x 1
Necklace Vintage x 3
10 broochs x 2
Topup RM5 x 15
Topup 3 x 1
Buku "Aku Terima Nikahnya" x 1
Buku Diary of a Wimpy Kid : The Third Wheel by Jeff Kinney berharga RM48.50 x 1
Buku Ilmiah x 1
Bookmarks Eksekutif x 5
Frame x 1

Klik untuk melihat -->GAMBARAN HADIAH

Terima kasih kepada sponser-sponser yang sudi menaja 1st Giveaway by Emas Putih ini.

Best Blogger Tips

Wednesday, April 3, 2013

Asam Jawa VS Pokok Asam

Best Blogger Tips

Weekend lepas masa cik ina balik kg, mak cik ina mintak panggil cik ina kutip asam kat pokok sebab abah dah tebang ranting yang tak boleh kait dengan galah.

Pokok asam belakang rumah

Ranting yang telah ditebang..
Bila cik ina tengok, punya la banyak.. Cian mak.. knape la nak kutip juga asam ni.. Cik ina kan ada. Kan mak tak berapa larat.. Bila tanya mak nak buat apa dengan asam ni, simple je jawapan mak.. Nak buat asam ketul la. Blh juga bagi kat sedara yang mai rumah...

buah asam yang belum masak.. abaikan tangan yang memegang

Ni baru separuh.. ada lagi ni

Cik ina tanya lagi.. kan mak dah buat banyak dah kat dalam...Mak kata sbb kat pokok ni byk sangat. Jadi mak tak leh tengok. sayang kalau terbiar kat pokok macam tu jer..  Jadi mak kata baik buat asam ketul.. Ori punya asam, baru la best....


 Jadi, ni la hasilnya. Jenuh jugak la nak kumpul asam ni.. Korban juga la 5 ranting pokok ni...

Update baru---- ni la hasilnya...

Best Blogger Tips

Tuesday, April 2, 2013

Pekin Ibrahim Bercinta Dengan Uqasha Senrose????

Best Blogger Tips

Menarik juga kisah ni bila Cik ina terbaca kat blog Beautiful Nara.
Kalau ada sesiapa yang tak terbaca gosip ni lagi.. Jom kita baca.. Layan....

Kalau si adik, Nelydia Senrose dikaitkan mempunyai hubungan percintaan dengan Qi Razali, kini timbul khabar angin menyatakan yang si kakak, Uqasha Senrose sedang bercinta dengan Pekin Ibrahim. Perkhabaran ini dikuatkan lagi apabila Pekin meng”upload” gambar Uqasha dengan caption berbunyi “I miss her so much” di Instagram.

pekin ibrahim uqasha senrose

Pekin Ibrahim juga telah pergi bercuti bersama-sama keluarga Uqasha Senrose di Phuket baru-baru ini. Menerusi salah satu gambar yang diupload di Instagram, dilihat Pekin dan Uqasha sedang berjalan sambil berpegang tangan. Romantik habis!!!

pekin ibrahim uqasha senrose

Turut sama di dalam percutian ini ialah Qi Razali. Adakah ini percutian bakal-bakal menantu dengan tujuan untuk mengenali ibu/ayah mertua dengan lebih rapat? Fuh ~~

pekin ibrahim uqasha senrose

Kalau betul mereka bercinta, itu sudah tentu satu khabar yang sangat menggembirakan peminat-peminat Pekin dan Uqasha. Mereka berdua memang bak pinang dibelah dua. Semoga percintaan ini akan menjadi satu kenyataan dan akan dibawa ke fasa seterusnya.

Best Blogger Tips

Monday, April 1, 2013

Cheese Cake

Best Blogger Tips

Cik ina cukup suka cheese cake ni. 
Sbb sedap punya pasai, Rabu lepas kami geng opis decide nak order.. Dan hari khamis kami dapat dan menikmatinya..Yummy..

Yang satu tu dah cik ina makan. Bila makan baru sedap lupa nak ambik sekeping gambar

Best Blogger Tips