Thursday, December 6, 2012

Penang Aku Datang 1

Best Blogger Tips

Dah lama Cik ina tak jejalan or makan angin dengan kengkawan..  
(Setakat ni ada kengkawan je la kan). Last dulu pi Solo n Bandung je.. 
Almost 1 year dah..
Kadang-kadang rasa bosan jugak kan kalau same colors jer. 
Pi keje balik keje.. Aduh,, bosannya idup..
Kena la bagi peluang kat diri sendiri berjalan-jalan walau gaji tak masuk lagi.
(Sedih kan berjalan-jalan gaji tak masuk lagi) 

aksi kami ni terjadi ketika boring tggu feri.... kami kat jeti butterworth
Ni cik ina nak citer.. Citernya cenggini..
 Last weekend, Cik ina berpeluang sekali lagi ke Penang..   
Penanggggg--- aku datang.. (ala-ala KL menjerit). Macam la jauh sangat kan.
 Kira kunjungan yang keberapa kali yang kira bercuti la.. 
Yang stay kat hotel la. (yang tumpang rmh orang tak kira ye). 
Yang first tu dulu dengan exhousemate Cik ina- iaitu AREN... Masa tu tido kat Batu Feringgi. Best sangat..
 Yang latestnya... yang ni la (dengan kenkawan yang best ni..)
 
 Kali ni Cik ina nak citer pasai percutian yang dirancang last minit. Dengan kengkawan cik ina ni iaitu Azimah n Farhana, memang tak leh plan. Kalau plan awai-awai alamatnya tak jadi la. Ni pun nsib baik jadi juga. 
Book hotel pun last minit dan sbb school holiday. 
Banyak hotel yang cik ina call dah - fully book. Akhirnya setelah search website, cik ina memilih TUNE HOTEL PENANG.. tu pun dah kira bajet la...

  Kami gerak dah kul 2 sbb tunggu cik farhana kita keje half day. 
Oleh kerana cik ina suka naik FERI maka kami decide nak naik feri walaupun kena Q lama lama ckit (biasa la cuti sekolah kan).
akhirnya dapat juga naik feri,, tingkat atas lagi tau

atas feri kat depan...
wajah2 teruja dapat naik feri...
 Destinasi kami ni banyak tempat tapi yang utama adalah BUKIT BENDERA atau PENANG HILL.. 
So,, berpandukan GPS (walaupun dah tau kat mana  cuma takut lambat sampai) kami bergegas ke sana sbb dah petang.


yeah,, dapat naik Penang Hill

 Setelah penat beratur dengan ic kami utk tiket, akhirnya kami berjaya ke puncak.. 
Sebenarnya kami tak lunch lagi tapi semasa otw ke jeti,  
tetapi kami sempat drive through Mc D. 
Tu dia orang yang kelaparan..
Jadi  kat atas bukit bendera kami baru sempat lunch pada pkul 5.00 petang. Makan burger McD u,, jangan jeles. Kesian perut kami kan... 
Nsib baik tak gastrik.. hehehe
Setelah melawat ckit kat situ, kami beransur turun. Orang mesti la ramai kan. Siap beramah mesra dengan pelancong dari Medan lagi.. 

wajah ibu-ibu dari medan dan cewek cun diujungnya...

 Bila dah turun kami decide nak check-in tune hotel dulu.. Sampai pun dah mgrib. Elok sangat la tu. 

tadaaa dah nak check in


ni la gift yang kami dapat,, beg merah tu je ekk. Yg lain kena bayar ye..
Dah selesai semua, lps mgrib kami decide nak ke Feringghi night market. Hujan turun renyai-renyai.. tapi semangat nak window shopping tetap ada..
Punya excited sampai lupa nak makan malam....

nk beli apa ekkk
hehe sempat lagi pose di tengah lorong shopping yang kecik tu
yang mana satu pilihanku ni... agak2 yang mana
At last setelah penat ronda kat sini,  Cik ina hanya beli sepasang kasut ala-ala croc jer.. Tak ori pun tapi harga boleh tahan.. Yang penting kat sini kita kena pandai tawar-menawar.. Yang lagi dua orang tu,, langsung tak beli apa pun.. ehemmm

nk balik dah...

 Dah sampai bilik dengan selamatnya kami berdiskus mana nak pi esok ni.. Sbb byk sangat takut tak sempat plak. Cik farhana kita ada wedding plak..

Opss lupa nak bgtau kami tak dinner lagi.. ermm nak makan apa ekk... Kalau nk tau apa yang kami makan,, sila TUNGGU next entry...

Cerita kami utk esoknya pula akan disambung dalam entry ke 2 ok.. 

Best Blogger Tips

Post a Comment

Sudi-sudikan la komen.. Terima kasih nooo sbb komen