Monday, December 10, 2012

Makan Tengah Malam Di Penang

Best Blogger Tips



Aduh,, tetiba perutku baru terasa lapar.. Tu la.. excited sangat nak jejalan kat Feringghi Night Market sampai lupa nak makan..  (kisah ni bersambung dengan kisah Penang Aku Datang.

Bila tgk jam,,dah nak dkt kul 11. So, cik ina terfikir.. ummm apa kata kita makan NASI TOMATO BERATUR..  yang hanya buka pada tgh malam.. Sebenarnya cik ina dah lama teringin nk makan nasi tomato ni tapi sbb dia buka tgh malam, jadi mana sempat nak pi makan. Selalu mai Penang siang.. Dah la lokasi nk pi tu pun tak tau lagi.

Call my adik,, and dia bg plan nak ke sana. Plannya.. dari hospital lam wah ee and then turn right. Lokasinya adalah kat depan pasar batu lanchang sebelah flat. Dengan bantuan GPS - kami baru blajar guna, akhirnya sampai kat destinasi. Tak susah sangat pun.
Dari kejauhan dah nmpk orang beratur,, kira betoi la tu. Kedai ni terletak dalam pagar di tepi flat jer. Flat dia nama....


Ni la rupa flatnyer...
  Perut dah berkeroncong ni... Apa pun beratur dulu la bersama orang ramai yang mmg sedang beratur. 
Tu dia ramainya.. time ni baru sampai...
kat belakang pun ramai dok Q tggu nasi
kat depan kami masih ramai lagi.. cepat la, dah lapo ni.
Smbil beratur terlihat mak cik yang tengah memasak kat belakan tu. Cik ina dok usha kat mana nak duduk dan dimana org order air. 

Dah dapat tempat duduk,, tggu apa lagi... 


sedap tak terkata...



Tu dia.. sedap sungguh noo..


Tadaa dah licin pinggan

Sedap.. yummy.. yang pastinya mmg sedapla. Nasi tomato dan kuahnya mmg kena la kombinasinya. Licin la pinggan kami 3 orang. Owner dia pun ramah tamah. Walau kedai dia biasa je tp nasi dia marveles la...  
Thanks to my adik sbb rekomen tpt ni... Bila lagi nak mai tak tau la sbb kul 11 mlm baru buka.


 
* Sapa nak mai, kena tggu kul 11 malam. Kalau lewat mmg akan habis. Kul 1.00 pagi dah hbs... tp mmg sedap la. Tak rugi korban time tido dan diet anda untuk makanan yang sedap.. hehehe

Best Blogger Tips

Post a Comment

Sudi-sudikan la komen.. Terima kasih nooo sbb komen