Wednesday, February 18, 2015

Aira Dan Aiskrim Pasunya

Best Blogger Tips

Aira pun bgtau mama Aira nak aiskrim pasu. 
Maka mamanya pun tunaikan hajat Aira tapi bukan dlm pasu cuma ala-ala pasu..
Mama pun semangat hantar aira posing dgn aiskrim pasunya dekat Ateh aira.


Ni la aiskrim pasu versi mama Aira. Sebenarnya ais krim kole.. hahaha


 Tak pe janji aira suka
 Dua tu sebab untuk adiknyanya Elly... Gmbr elly mamanya x sempat snap... 

Ni baru anak sedara Cik ina yang dah mkn ais krim pasu...


Best Blogger Tips

Tuesday, February 17, 2015

Purse Baru Koyak

Best Blogger Tips

Sedih sangat.. sedih sangat-sangat. Cik ina sedih kerana baru nak try purse baru yang Cik Ina dapat tu dah koyak. 

Cik Ina baru nak isi kad-kad pastu tetiba terus koyak.
Purse tu Cik Ina baru dapat masa besdey Cik Ina tahun lepas. Cer tengok tak guna lagi pun. 



Utk org yang memberi tu,  Cik Ina nak minta purse baru blh tak??? Purse ni cik ina simpan...

Best Blogger Tips

Sunday, February 15, 2015

Penang International HALAL Expo & Conference 2015 (PIHEP)

Best Blogger Tips

Cik ina diajak oleh Cik Sherry untuk ke Penang. Ingatkan saja ronda-ronda tapi rupanya ke Penang International HALAL Expo & Conference 2015. Ooo patut la dia bersemangat je rupanya ada ekspo yang bertaraf antarabangsa dan bila sampai ke sana, meriah sangat. Cik Ina plak yang teruja. 


Untuk yang tak tau,,,, Ia telah diadakan seperti berikut:


Tarikh     : 30 January - 01 February 2015

Tempat    : Spice Arena, Penang


Penyertaan : 192 - 6 dari negara lain

Booth     : 250 ++ - memang banyak dan banyak makanan yang kita boleh rasa. 


Negara yang membuat pameran : Malaysia, Belgium, Thailand, Pakistan, Algeria, The Netherlands, Sharjah, UAE


Jom layan aktiviti kami di sana...

Sampai kena daftar dulu baru blh masuk

Terus ke stage utama mencari kak Sabariah. Sherry ada buah tangan untuk kak sabariah ni.. kakak ni org kuat Chef Norman.. sbb kakak Chef Norman la katakan.

Selepas jumpa kak sabariah, mesti la jumpa adiknya...Nasib baik sempat jumpa dan bergambar dengan CHEF NORMAN MUSA.
Tq chef sudi bergambar dengan kami.




Pastu ikut kak sabariah dan Chef keluar untuk ada cooking demo kat second stage kat luar.


Sementara menanti chef Norman show utk masak kat stage, tetiba datang sorang interviewer dari negara luar interview kak Sabariah.. 

Selepas kak sabariah, tetiba dia nak interview cik ina pulak. Speaking london cik ina petang tu.. Nasib baik blh jawab semua soalan dengan jayanya...



Lepas show chef, tiba masa untuk merasa masakan tadi.. jom kita selfie dulu ye adik -adik ni asst chef Norman


Beli kalender .... dapat tandatangan dari chef norman...



Tq to sherry sebab ajak Cik ina p sana..and atas gambar yang owesome ni.... Mggu dpn kita p KRABI  plak ye...

PIHEP ni berlangsung dengan kerjasama semua agensi dibawah...

Best Blogger Tips

KISAH HARI PERJALANAN SP-SHAH ALAM

Best Blogger Tips

Jom kita ke KEnduru my sahabat. Ini entry throwback. Baru perasa belum di publishkan.. huaaaa...
Amik tiket kul 10 tapi bas jalan kul 12.... dari sp.. PAtut kul 11 dah gerak...




Sesampai saja di sana Cik ina dijemput oleh rakan baik Cik ina iaitu Cik Siti.... or nama panggilan cik ina kepadanya adalah FALAH>


Sempai lagi jumpa rakan setadika Cik ina iaitu abg polis kita MOHD AKBAR JUSOH.



Layan final bola tp kedah kalah dgn pahang, Dah la esok nak p kenduri kat Pahang.




**************************************
Lagi kisah perjalanan Cik ina dari KEDAH - PAHANG -KUALA LUMPUR - KEDAH.....

KISAH SHOPPING KAT JALAN TAR..
***********************************

Best Blogger Tips

LAKSAM YANG SEJUK

Best Blogger Tips

Selepas kami ke SK MANIK URAI LAMA kami terus ke Kota Bharu. x SAH la kalau kami tak singgah di PASAR SITI KHADJAH. Dalam hati teringin nak makan LAKSAM. Geng kami pun teringin nak makan juga kira ok la kan. Sebulat suara.. Jadi senangla citer.
Setelah turun bas semangat kami jalan terus ke sana. Berkobar-kobar la katakan nak makan laksam Kelantan. 
Bila sampai terus cari kedai yang sesuai.. At last jumpa juga gerai laksam yang bernomber 865. Setelah order untuk 7 orang kami, tadaaaa laksam dah sampai...


Nampak best kan... selepas doa makan kami terus makan,,, AKAN TETAPI kuahnya sejuk sekali. Blh bayangkan tak kalau makan laksam or laksa kuahnya sejuk... potong terus selera makan kami ber7.... Frust sangat...

Wefie b4 mkn....
Tapi kugagahi makan sehingga habis sebab kan keteringinan yang meluap. Tapi kadar makan tu lambat ckit sebab sejuk.. huhuhuhu sedih sangat sbb cheq mai dari kedah nak makan laksa kt Pasar Siti Khadijah tapi kuah dia sejuk.

Bila cik ina tanya kepada yang mai kira laksam tu, jawapan simple je. Kuah tu buat pagi tadi jadi tadi je yang panas.

Kepada sesiapa yang berniaga, bg la panas ckit kuah tu. Sedap dah tapi tak panas pun hilang selera cheq.


Best Blogger Tips