Tuesday, July 30, 2013

Keputusan Interview N27

Best Blogger Tips

Dari kelmarin (hari semlm tu org kedah sebut kelmarin) cik ina berdebar sangat sbb keputusan interview Penolong Pegawai Tadbir N27 akan keluar seperti yg tertera dalam surat panggilan temuduga. Cik ina takut nak check sbb takut nnti keputusan mengecewakan. kan ramai yang pohon dah interview. Tambahan plak perempuan,, ramai sangat masa hari interview tu.

Tadi jam 11.00 pagi cik ina pun bersemangt la buka web SPA ni... nak tau apa keputusannya... Mari kita lihat....



Haha,,, buat cik ina jantung cik ina keje lebih je tp tak leh tgk lagi.. Whatever pun kita tgk keputusannnya 1 ogos ni pula....


********************************************************************************
1 ogos 2013

UPDATE TERKINI SLPS TARIKH TERSEBUT.... 

Dukacitanya cik ina tak berjaya... 
Terasa sedih la jgk tp dah tak de rezeki.. next time kita cuba lagi...

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Best Blogger Tips

Monday, July 29, 2013

Demam Candy Crush

Best Blogger Tips

 


Assalamualaikum...

Cik ina dah kena demam candy crush.. Oh,, tidak..Tu pun setelah kawan baik cik ina , Pn Normah telah menjarum cik ina try main beberapa bln yg lepas. Cik ina plak rekemen kat kengkawan lain pasai nnti senang nk mintak nyawa ...

Selepas tu kebanyakkannya kekawan cik ina sekarang ni semuanya turut terjangkit demam games 'Candy Crush' ni...Games ni kalau dah start main memang dah jadi berhantu buat semua orang. Pantang free jer terus sambar phone, terus main... selagi ada nyawa, selagi tu lah dok pulun sampai habis nyawa tu, tak boleh berhenti...Cuma berenti sat bila sampai level, tu pun sebab nak minta kawan-kawan unlock. Pastu bahagia rasanya bila dah lepas level sebab berjaya melakukannya...

Cik ina try la ajak junior cik ina main.. dia ckp nnti la. X install lagi... Tiba bila dia dah start main, terus komen, mmg berhatu,, x leh berenti...

Walau apapun, ingat kekawan semua, kerja lain kita nak kena buat juga ye. Harap jangan kita leka dengan penangan games berhantu ni...Nanti, satu kerja pun tak boleh siap nanti... Pesan kepada semua dan diri sendiri. Kalau bulan pose ni, tkrkan dari main game ni kepada tadarus al-Quran ke kan bagus. Kalau la cik ina juga boleh buat mcm tu,, ermmmmm

Best Blogger Tips

Rawatan SPA Yang Mengerikan

Best Blogger Tips

Jom kita baca tgk,, Cik ina copy dalam sumber Ceritanya agak menarik untuk dikongsikan..


SIPUT telah lama dikenali sebagai haiwan perosak yang boleh menjejaskan hasil tanaman. Namun, di sebalik reputasi haiwan itu, siput sebenarnya boleh menjadi rakan baik apabila bercakap mengenai antipenuaan.
Di Jepun, satu penemuan baharu yang melibatkan beberapa ekor siput hidup diletakkan di muka telah menjadi kaedah untuk rawatan kecantikan.

Lendir siput itu dikatakan membantu menaikkan seri wajah.
Ia membantu kulit mengekalkan kelembapan, melegakan keradangan dan menyingkirkan sel kulit mati.
Ketika menjalani rawatan selama 60 minit yang ditawarkan di sebuah salun di Tokyo, muka para pelanggan wanita dibersihkan terlebih dahulu sebelum beberapa ekor siput diletakkan di pipi serta dahi mereka.
Haiwan-haiwan itu kemudian bergerak ke bahagian lain muka pelanggan.
Rawatan itu ditawarkan pada harga AS$110 (RM351.28) menerusi pakej rawatan kecantikan.
Sesi menggunakan siput itu melibatkan tempoh sehingga lima minit.
“Lendir siput boleh membantu sel-sel kulit menjalani pemulihan di muka.
“Justeru, kita mengharapkan siput ini dapat membantu menyembuhkan kulit yang rosak.
“Kami juga berminat dengan fakta bahawa siput mempunyai fungsi yang boleh membantu menyembuhkan kulit yang rosak disebabkan oleh sinaran ultraungu,” kata pengurus jualan di salun tersebut, Yoko Miniami.
Bekalan siput-siput tersebut diperoleh daripada penternak haiwan tersebut di Jepun.
Pihak salun itu membeli haiwan tersebut daripada penternak siput organik.
Para kakitangan salun itu juga memastikan siput tersebut dibersihkan terlebih dahulu dan berada dalam keadaan sihat sebelum diletakkan di atas muka pelanggan.
Seorang pelanggan yang hanya dikenali sebagai Sayaka Ito berkata, dia berasa seperti bersantai semasa menjalani rawatan kecantikan itu.
“Anda boleh berasa siput-siput itu bergerak di muka.
“Muka saya kemudian terasa lembap,” katanya yang juga menyatakan dia hampir tertidur semasa menjalani rawatan tersebut.
SUMBER : SINI

Best Blogger Tips

Bulan Di Tutup Awan

Best Blogger Tips

Cik ina amat tertarik lagu ni setelah dinyanyikan semula oleh Yuna.







Bulan Ditutup Awan   

Wahai janji setia sudah diucapkan
Aduh kata bersumpah telah ku padukan
Kini engkau pergi jauh membawa diri
Tinggal daku seorang dalam sunyi sepi

Nun bulan ditutup awan
Terkenang hati bertambah rawan
Wahai jikalau ku tahu janji mu palsu
Tentu tidak ku turut sedari dahulu
Wahai janji setia sudah diucapkan
Aduh kata bersumpah telah ku padukan
Kini engkau pergi jauh membawa diri
Tinggal daku seorang dalam sunyi sepi
Nun bulan ditutup awan
Terkenang hati bertambah rawan
Wahai jikalau ku tahu janji mu palsu
Tentu tidak ku turut sedari dahulu

Setelah mendengarkan lagu ni..
Maka dng pantas nya cik ina berminat nak tau siapa penyanyi asal lagu ni... Terus tanya pakcik google dan ini dia hasilnya...

Mari kita layan lagu asalnya plak...



SUMBER : YOUTUBE

Best Blogger Tips

Thursday, July 11, 2013

Hobi Baru...

Best Blogger Tips

Sejak akhir ni cik ina selalu mendapat cenderahati pelbagai jenis fridge magnet (fm) daripada rakan-rakansekerja. Lagi satu, salah seorang rakan sekerja cik ina tu mmg hobinya mengumpul FM ni.. Maka Cik ina tanpa disedari berminat la pula mengumpul fm ni. 

Sebelum ini jika melancong ke mana-mana, cik ina hanya membeli cenderahati yang berupa key chain je, tapi sekarang cik ina akan usha FM dulu jika ke mana-mana. Sehinggakan kalau ada rakan cik ina yang bertanya nak cenderahati apa, maka FM jawapannya.  Memandangkan minat ni baru je bercambah, maka koleksi fm cik ina tak sebanyak mana pun. Nnti kalau ada kelapangan cik ina tunjukkan ekk..

 Hari ini nak berkongsi FM dari Hong Kong dan shenzen. Thanks member cik ina yg belikan utk cik ina.. Amat dihargai...


 Jadi, kalau ada rakan-rakan atau rakan blogger nak bagi hadiah apa2 selain hadiah tu, FM pun nak juga.. TAMAK kan cik ina...

Best Blogger Tips

Monday, July 8, 2013

EXAM KPSL n27

Best Blogger Tips


Tanggal 28-30 lepas, Cik ina telah menduduki peperiksaan Kenaikan Pangkat Secara Lantikan (KPSL) utk N27. Sebenarnya Cik ina dah lama register. Bln 3 dulu Cik ina dah register. Kiranya sebelum Cik ina p interview N27. Tarikh last pendaftaran utk exam ni 26.4.13 yang lepas. 

Mesti semua hairan,, interview dulu baru exam.. Yang sebenarnya interview tu Cik ina dah isi SPA guna Diploma.. So,, try je yang mana satu,,tolong doakan cik ina ada rezki salah satu ni ye... amin..

Soalan dia kira ok la jgk.. Cuma paper 3 undang2 umum je yangcik ina rasa sukar,, nk tau sebabnya.. Baca hingga habis..

Nak tgk soklan dia tak,, tgk cover dulu la,,, nnti cik ina post soklan dia plak. 

debaran nk menjawab

 Suasana menunggu kertas soklan...

tgk cover dulu ekk

cik ina dgn my friend.. 

lagi sorang

Untuk paper hari ke3, Cik ina terkurang buku utk paper undang-undang umum.. confirm kena amik lain.. 

ni la buku yang cik ina guna.. Orang lain guna buku lain...
tak cukup jilid,, huhuhuhu

**************************************************************************


Best Blogger Tips

Sunday, July 7, 2013

Buah Pulasan

Best Blogger Tips

Kepada sesiapa yang ada pokok pulasan mesti rasa entry ini biasa jer.. tapi bagi cik ina rasa cukup teruja kerana dapat makan buah pulasan buat pertama kalinya.. Sebetulnya mmg cik ina rasa nak makan tapi tak mencari pun.. Tup tup hari ni buah ni ada depan mata.. Apa lagi,, bedal la kan. 

Hari ni ada kenduri besdey anak cikgu kat 
sekolah maka ada cikgu lain turut membawa buah-buahan untuk cuci mulut.. Apabila ternampak seplastik buah pulasan ni, maka cik ina pun amik satu ranting kecik nak rasa...



Dalam hati, ooo begini rupanya rasa buah pulasan..

* Nama saja orang kampung tapi tak pernah rasa buah pulasan,, cian kan...

Best Blogger Tips

SEGMEN 2 IN 1 BY HANIS MASTURINA

Best Blogger Tips

Jom join GA ....



Kalu u olls nk join click SINI


15 PEMENANG DICARI!!!


Tarikh Tamat: 20 Julai 2013
 Blogwalking: 

Best Blogger Tips