Monday, May 11, 2015

KRABI HATYAI DAY 3 ~ Part 1

Best Blogger Tips

******************************************
******************************************
Sedar tak sedar dah 3 hari kami kat sini.. Maka, time to go back meneruskan tugasan harian... ermm before that.. acara hari ke3 ni... lps breakfast terus ke Hatyai utk jenjalan kat sana... 
Apa tggu lagi.. jom...

Sebelum tu kita posing kat hotel dulu...


Tempat pertama kami pada pagi yang nyaman ni adalah replika ketam. Krab...


Akhirnya baru dapat posing sbb kena tggu turn jugak... Ni dari parking

Dari kanan plak.... 
 Ni la hero kecil kami yang comel


Kami dibawa oleh Abg Rafi untuk breakfast kat kedai ni. Sedap. Maka harusla ramai org kan.. Jom kita makan dulu... Nak makan apa ya....



Akhirnya Cik ina pilih nasi kuning yang kelmarin kempunan nak makan. Sbb tgk Zam- kami punya driver tu makan mcm best,,, hari ni kena makan la...
Walaupun simple nasi kuning dgn ayam je tp rasanya sedap sangat.. Tak caya.. nnti p sana try no...
Ni la rupa dia... depa kata nasi beriani kot.. eh lupa plak...

Selepas tu kami terus ke Hatyai dan singgah  rest sat kt Trang. Ala.. tpt yg mula kami singgah masa nak mai Krabi tu... 

Ha,,,, ni la driver kami. Zam yang agak pemalu...

Ni plak kadkuasa abg Rafi,, cer zoom nama penuh dia apa...

Tu semua mak cik boria ni posing lebih ckit,,  sbb masa mai kami tak posing kat depan ni...

Lebih kurang 4 jam kami pun sampai kt ice dome... alang2 dah sampai... kena la masuk.. rugi kan kalau x masuk... Bayaran masuk adalah 300 baht......

jom tgk apa yg ada...

Yang bagusnya kawasan pejalan kaki ni ada carpet merah giteww. so jangan la dok tebiang p tang tak dak carpet plak.. nnti kena denda. 


Red carpet.. Maka blh posing lebih ckit sbb risiko jatuh tak ada.. Best kan..  
Pipi dah kebas. Hidung lagi la.... rasa mcm x de hidung dah ni
Amboi depa....
Sejuk kot walau dah ada glove
Sekali tgk di sini mesti rasa bukan mcm kat Malaysia.. eh mmg bukan kat Malaysia pun.. Cik ina cuba bayangkan macam kt oversea plak... berangan lagi... 
Kat sini la kawasan yang paling sejuk.. 
Adakah sebab dah lama masuk dan kt sini ujung atau mmg sini sejuk sbb ada salji... tp memang sejuk la.. dah kebas tangan dgn hidung i tau.


  Ni dah kat luar.

Arghhh lega sebab sejuk sangat... 
Sementara nak suhu badan normal, meh la kita posing dulu...

Kos pagi ni
  70 bht Breakfast Nasi kunig + Teh Ais
300 bht Masuk ice dome

Lps ni kita nak naik gajah pula... Tetiba rasa takut ni.. 
******************************************
******************************************

Best Blogger Tips

Post a Comment

Sudi-sudikan la komen.. Terima kasih nooo sbb komen