Thursday, February 21, 2013

Cik ina jadi kerani mengundi!!

Best Blogger Tips

Hahaha,,Sebenarnya dah lama cik ina bagi nama untuk jadi kerani mengundi kat area rumah cik ina. Dah 3 kali taklimat pun cik ina pi. Last pi taklimat iaitu 19.2.2013. Baru terdetik dihati nak cerita. Ishh sejak umur 30an ni macam lupa plak kan.. abaikan pasai umurku yang makin naik ni ekk. 
Kita citer pasai kerani mengundi.. Saja Cik ina ikut cikgu sekolah cik ina apabila dia ajak tahun lepas.  
Nak merasai pengalaman sebagai petugas undi.
Tu breakfast dan list nama tpt cik ina bertugas.

Air free... dari SPR



makan tghari plak.. hbs diet hari ni sbb lapor la plak...
Kali pertama talimat adalah mengenai tugas yang perli dijalankan macam selalu megundi tetapi taklimat kedua ada kelainan sebabnya adalah penggunaan dakwat kekal. Maka kami semua berhimpun lagi untuk mendengar updated terkini tentang penggunaan dakwat kekal. Tapi tu pun last year. Bila last year maybe takut orang lupa, so, kami diperdengarkan dan dipertontonkan sekali lagi updated terkini tentang apa yang patut dibuat dan tugas-tugas kami. Memang kali ni memudahkan pemahaman kami sebagai petugas kerana dipertontonkan video. Senang citer nampak la tugas yang bakal dilakukan tu..
Isk tak sabar plak cik ina nak bertugas.. Oh ya,, dulu sekali mengundi secara biasa dan kali ni merasai pengalamam mengundi secara pos.. Camner ekk.. Wait n see..

Best Blogger Tips

10 comments

February 21, 2013 at 11:04 AM

oklah tu, dpt fulus sket :D

February 21, 2013 at 11:43 AM

Tahniah Cik Ina...... =D

February 21, 2013 at 12:39 PM

Jangan jadi pengundi hantu dah ler...hahaha

February 24, 2013 at 12:47 PM

@Khairil Mazri
ye ada la elaun ckit,, blh pi jalan-jalan lagi kan..

February 24, 2013 at 12:47 PM

@AyueJean AJ
hehehe.. berkhidmat utk negara sesekali..

February 24, 2013 at 12:48 PM

@Hanif Idrus
cik ina jadi pengundi pos...

February 24, 2013 at 2:53 PM

jom join dan memeriahkan segmen ni

http://iyraacariyno.blogspot.com/2013/01/segmen-who-is-lucky-one-by-hanna-kk.html

February 25, 2013 at 12:08 PM

Datang tag..

http://ayuejean.blogspot.com/2013/02/1st-giveaway-by-zura-online-shopping.html

February 26, 2013 at 9:45 AM

@Iyraa Cariyno

Orait dear...

February 26, 2013 at 9:45 AM

@AyueJean AJ
thanks,, cik ina akan jenguk

Post a Comment

Sudi-sudikan la komen.. Terima kasih nooo sbb komen