Thursday, October 23, 2014

Camping KLKM - sem 2 Polimas

Best Blogger Tips

Syukur Alhamdulillah.. Sekali lg cik ina join camping Polimas setelah dijemput oleh ajk ajk induk untuk jadi pemerhati dan penasihat kalau mereka memerlukan. CeCe,, mcm best je bunyi kan. Tapi memang betul pun... dan
Actually kami geng super senior join sbb rindu suasana camping yg pernah kami lalui seperti mereka ini. Terima kasih kepada yang menjemput terutama kepada Pensyarahnya merangkap penasihat iaitu Cik Mahdir Bin Abdullah dan Penasihat sem 2 En Nazri. Aktiviti ni diadakan di....

Tempat : Kg Acheh Management Center, Yan     
               Kedah
Tarikh :  25-27.9.14

Tuan Penasihat
Macam biasa Khamis Cik ina keje. So lps keje baru packing ckit and cari geng nak pi.. dan akhirnya Cik ina pun sampai... Kul berapa sampai ??? Cik ina sampai pada malam hari 25.9.14. Masa tu ujan lebat. Setelah sampai, bagi salam kat Tuan Penasihat... Cik Ina dijemput oleh rakan Poli yang tinggal di situ untuk makan Pasembor yg glamer area situ.. Jadi Cik ina bawa semua sekali join makan pasember..  tq Firdaus sbb hajat cik ina nak makan Pasembor kat situ termakbul.

Pastu baru Cik ina join aktiviti yang sedia maklum iaitu suaikenal. Dan seperti rutin selalu,, sapa yang ada akan disuaikenal.. maka cik ina pun turut disuai kenal...



Lps hbs aktiviti kami senior ni.. pakat nak buat sentri sebab kali ni semua peserta perempuan.. Jadi tak sesuai la. Biar senior jaga hampa kali ni nooo



Kami sentri ramai- ramai di tempat makan yg disediakan olek pihak urusetia. Setelah Cik Ina letih.. baru la cik ina masuk tido di chalet yg disediakan. Yang lain sentri la...

26.9.2014 Jumaat


Awal pagi cik ina dah bangun... matahari tak naik lagi tu.. Peserta pun dah bersedia nak senamrobik.. 

Ermm dah lama cik ina tak senamrobik,, Jom join...


Cari dimanakah saya...


ye,, yg tudung oren tu
Lepas senamrobik, cik ina ronda kampung jap.. siap p pantai murni lagi.. bawa rakan cik ina yang lama tak mai Yan ni... Pastu lunch nasi ayam yang best dari dapur KLKM ni.. Masa depa pi solat jumaat cik ina blk rmh jap.. jenguk mak... lps rehat a few hours cik ina gerak semula ke KAMC. Lps tu,, nampak tak sungai kat bawah.. Agak2 kami wat pe... 


ni dari chalet penasihat.. nice view kan 

Sungai tu nampak cantik je nak berendam... maka ada geng je cik ina pun pi mandi sungai.. Lama sungguh tak mandi sungai...
Dan... cik ina buat pertama kalinya bergambar dalam air... teruja sangat... ni la the best shoot dgn wife tuan punya camera..








Malamnya malam kebudayaan.... Malam tu baru la junior Cik inayang sempoi mai... iaitu Cik Farrah... Layan gambar je la ekk..






The next day cik ina x bersenam sebab rasa nk tengok pula...


Cik ina n Cik Farrah... 

 Pastu baru cari breakfast. Niat nak keluar makan kat Pekan Yan tetapi tetiba rezeki bergolek.... Breakfast kami pagi ni ditaja oleh abg baju itam putih tu,, abg firdaus.. super senior kami...



After breakfast semua ready for upacara penutup. Lepas tu kami semua pulang tapi citer cik ina x hbs lagi sebab adik2 ni nak ronda dulu. Bila fikir cik ina tak wat pe jadi cik ina join sekali.




Antara Senior n super senior...


Begitula citer kami 3 hari 2 mlm di KAMC, Yan ni... Sangat best mandi sungai dan sangat best jumpa adik2 junior. Thanks kerana jemput kami. 

Terima kasih daun keladi
Harap jemput lagi...

Best Blogger Tips

Post a Comment

Sudi-sudikan la komen.. Terima kasih nooo sbb komen