Monday, December 2, 2013

Rombongan Sehari Jer.... Pasar KemBoja....

Best Blogger Tips

Assalamualaikum you ollss..

Walaupun dah lama tulis tapi lupa nak post entry ni... X pe,, walaupun begitu, semangat nk share tetap ada.. Ha, ha, mesti nak tau rombongan sehari cik ina ke mana... Rombongan ni dianjurkan oleh PUSPANITA LHDN caw Sungai Petani pada 27.9.2013. Walaupun x bekerja di sana tetapi cik ina dijemput oleh sahabat cik ina, Puan Zatul, untuk memenuhi ruang yang kosong disebabkan ahli -ahli ada masalah yang tak dapat dielakkan. Di sebabkan masa dah suntuk untuk mencari pengganti, cik ina dijemput, maka cik ina yang suka jejalan ni setuju je la...

Nak tau kami ke mana?? X la jauh sangat.. Sebelah Negeri Kedah jer, Parit Buntar.. Haaa.. Cer teka kalau area Parit Buntar tu, geng wanita ni akan ke mana.. Jawapannya tempat utamanya adalah Pasar Kemboja , Permatang Toh Mahat, Parit Buntar, Perak.
Sebenarnya Zatul cuma bgtau shopping kat Parit Buntar je.. So, cik ina tak amik port sangat pun.. Bila sampai baru tau kat Pasar Kemboja ni... Cik ina pun lagi bersemangat la.. sbb selama ni dok dengar je. Org cakap kat situ murah, dan barang pun ok. tapi x pernah p lagi.. So,, tup-tup hari ni tanpa disangka dah jejakkan kaki ke sini. Hehehe agak2 blh ke tgk saja...

Setelah turun daru bas kami pun menyusuri jalan yang tempatkan ramai penjaja. Satu jalan tu mmg penuh dgn penjaja dan kalau ada lorong pun, mesti penuh... Walaupun kat depat rumah orang. Oleh sebab keterujaannya.. cik ina x sempat snap gmbr byk2. So, Ada gambar dari cik ina dan ada setengahnya cik ina mintak kat pakcik google...



Rupanya setiap hari Isnin dan Jumaat je kawasan ni beroperasi. Jadi time tu kawasan di Permatang Tok Mahat ni memang sibuk.

Test tgk,, ok tak
ni tu dung terkini masa ni..



Selain dari lorong biasa, terdapat juga lorong yang dikhususkan untuk berniaga dan berbumbung. Memang mengujakan kepada sesiapa yang pertama kali pi mcm cik ina ni... Rasa semua nak beli tetapi memandangkan fulus yang kurang maka tak la beli apa pun.. ada satu dua barang je ... Lagipun x sampai sejam ronda, ujan turun dengan lebatnya... Kira selamat la duit cik ina kan.


Selepas kami hbs shopping ala kadar tu, kami bergerak ke KILANG JERUK MADU PAK ALI. Rasa x sabar nak tgk mcmmn jeruk tu di buat.. Nak tau mcm mana, tggu next entry... Sabar ekkk..

*************************************************

info terkini : pasar Bermula oktober 2013, Pasar Kemboja dah di buka pada hari Sabtu. Bermakna Pasar kemboja dibuka 3 hari iaitu Isnin dan Jumaat seperti biasa di tambah Sabtu pula. Ini berita buat setakat ini lah... Nanti kalau ada pertukaran lagi saya akan inform di blog ni. 

Kisahnya Majlis Perbandaran Kerian tak izinkan Pasar Kemboja dibuka pada hari Isnin dan Jumaat. Jadinya pada hari Isnin dan Jumaat, penjual2 disebelah jalan Perak terpaksa berpindah ke jalan sebelah pulau pinang. Seperti semua maklum, Pasar Kemboja ni berada disempadan 2 negeri, Perak dan Pulau Pinang. Blh baca kat sini 


info lagi baru... Berita yang baru saya terima beberapa hari lepas katanya hari jumaat dan isnin tak kan ada lagi pasar kemboja. pasar akan dibuka hari Sabtu sahaja sekarang...

Best Blogger Tips

1 comment

January 21, 2014 at 8:11 PM

http://akutakpopular.blogspot.com/2014/01/bisness-double-stemcell.html

Jom kita buat bisness..berani mencuba rajin berusaha.boleh contact terus jika masih tidak faham:)

mudah jew cuma cari orang or kawan join bisnes kita.itu sahaja,sambil cari orang kita dapat income.

Post a Comment

Sudi-sudikan la komen.. Terima kasih nooo sbb komen