Thursday, March 21, 2013

Pulau Aman Lagi.. Best

Best Blogger Tips

Pulau Aman...
Pulau Aman
Pulau Aman..
Memang panggilan pulau...
Pulau Aman. Sesuai dengan namanya,,, kali ni cik ina datang lagi (kali ke 3) setelah dua tahun lebih tak berkunjung ke sini.. ermmm terasa keterujaannya apabila junior POLI cik ina iaitu Farrah pun nak join.. Jadi, kami pi sama-sama selepas plan baik punya..

Kami bertemu geng POLIMAS  opss actually ex-polimas yang lain kat R&R JURU pada kul 8.30 mlm. Kenapa malam sebab semuanya baru balik keje... Geng WARGA POLIMAS  dan sampai kul 4 mcm tu...  DAh siap dirikan khemah pun..

Kami 5 biji keta (keta Cik ina n Farrah, Adik Cik ina, Sham dan isteri, Qeerin dan isteri serta Wan sengal dan Waiee sampai kat Jeti Batu Musang pada kul9.15 macam tu la..

Tggu sat dan bot yang ditempah khas sampai.. Kami pun naik bot dan 2 trip baru semua selamat sampai setlah mengharungi lautan walau pun tak sampai 10 min. Sebenarnya bot last adalah kul 6.00 yer..


Setelah selamat sampai, kami bergegas ke tapak cmping untuk berjumpa dengan junior dan rakan-rakan yang lain.. Memang best sbb lama tak jumpa kan.. Ayie pun join kali ni ditemani isterinya..
ayie dan isteri
Suasana kat Pulau Aman ni tenang dan terasa suasana kampunya.. Aman damai sebab cik ina rasa walau banyak rumah tapi tak nmpk pun penduduknya..




Kalau anda sampai kat sini confirm tak sesat punya sbb jalan mati..
Kalau kanan ujungnya ada tapak camping dan telaga emas dan kiri tapak memancing dan restoran terapung... Salah satu lorongnya pula terdapat pokok sukun tertua..



Ni la telaga emas

Aktiviti memang sempoi.. Tambah plak jumaat tu ujan.. mmg best la depa main ujan.. kalau kat rmh mmg tak main ujan kan..

Kita layan aktviti yang kami buat.. ....... Setelah selamat sampai setelah dilambung ombak, maka kami join aktiviti suaikenal.. dan setelah dapat chaletnya, kami terus kesana letak beg dan ahli lain terasa lapar plak.Jadi kami yang baru sampai ni ke dapur untuk buat apa yang patut.. Setelah buat apa yang patut,, tadaaaa ni la hasilnya........
 Pada keesokkan harinya, kami sarapan ala western ckit. Yang ni AJK sem 2 yang buat..



Apapun.. breakfast dulu...
Cik ina rasa best breakfast kali ni sbb semlm tak perasan pun bahawa ada tpt makan yang sempoi. Terasa damai sebab kami breakfast ramai2 dan berpanoramakan laut semulajadi suasana kampung.. Segar je mata memandang..
 Setelah breakfast kami ke tapak perkhemahan untuk join aktiviti.. Depa tengah cari remis utk aktivi apa tah.... Kami pun join sama...
Ada juga yang nak interpremmm...

yang ni apa nama tah...

Semua sedang pulunnn mencari


Adik cik ina pun pulun .. Luqman dah penat

ni la hasilnya

pose sikit
 Setelah penat mencari, apalagi.. mkn lagi.. lunch plak.. Walaupun menu sempoi tapi mkn ramai2dan seuasana yang damai.. tu yang sedap..

Tak dan nasi nk turun, depa ajak pi makan mee udang plak.. Sebab masih terasa kesedapannya dulu, maka cik ina pun ikut sama..



Cik det tengah tgk bot baru sampai membawa hasil laut yang segar

Jom makannn


Jemput


Aktiviti malam nya pula,,,, Layan je la.. zasss
Makan ikan bakar dulu.. pastu baru join aktiviti

Pada hari sabtu merupakan last day kami kat sini,,, terasa cepatnya waktu...

Saja posing untuk abadikan kenangan kat sini

Lepak kat dpn chalet sebelum check out..



tumpang rasa mee udang
order mee goreng udang

Kami nak balik dah.. Thanks warga pulau aman yang ramah-tamah dan rasa nak mai lagi tu still ada..


Untuk pertanyaan lebih lanjut anda boleh hubungi di sini

Kalau nak makan mee udang pulau aman, lihat Entry ni-----> Mee Udang Pulau Aman...

Best Blogger Tips

4 comments

March 21, 2013 at 2:51 PM

Bestnya nampak tempat dia..
Kat mana Pulau Aman ni?

March 21, 2013 at 3:13 PM

@AyueJean AJ
kat penang tapi area stadium batu kawan... kira tak masuk penang lagi la AJ

March 23, 2013 at 2:46 AM

Pulau Aman ni boleh dikatakan pelbagai makanan ada....kiikki
Pemandangan pun cantik

March 24, 2013 at 9:09 AM

@Hanif Idrus
yes bro.. mmg pemandangan mendamaikan dgn suasana kampung..
mkanan plak freshh dan sedap

Post a Comment

Sudi-sudikan la komen.. Terima kasih nooo sbb komen