Sunday, March 17, 2013

teringin nak candat sotong

Best Blogger Tips

Assalamualaikum...

Mesti best kan candat sotong.. Cik ina teringin sangat nak candat sotong... Sebab musabab cik ina teringin ni sbb dulu cik ina mmg dah pernah candat sotong. Masa tu cik ina join camping.. seperti biasa anjuran Pengakap Polimas la.. tak silap tahun 2008 kot.. Memang best sangat camping kat Pulau Kapas. Pulau Kapas.. oh Pulau Kapas..


Masih terakam memori kat sana,,, Memang best sebab geng cik ina yg sebaya ramai turun. Kim, rakan cik ina yang tak jumpa lama pun join... dan paling best kali ni mmg mandi laut tak ingat la.. mandi sampai itam

Ada plak aktiviti mencandat sotong.. Cik ina pun join la tapi mlm ke 2. Malam pertama candat, semua geng mancing je pi.. Malam ke2 tu baru je tauk 10 min tali tangsi tu, nasib tak menyebelahi kami..  
baru nak start...

Kira tgh best layan ombak dah kusyuk mencandat, tetida pokok ujan dah datang dah ujan turun.. Jadi kami terpaksa mengharungi ombak dan pulang. Ckit lagi je nak muntah.. dan ada dah yang muntah namun cik ina masih bertahan. Masa dilambung ombak ni tak dan nak bergambar kan...

Selepas puas mandi pantai dan bercamping.. Time balik tu cbuk la berposing dgn muka yang burn tu..

susun barang nak balik

salam perpisahan
Sehingga kini kenangan kat pulau kapas masih diingatan kerana macam2 jadi la.. Rasa nak pi lagi,, sapa nak ikut cik ina.. Jom...

Ada lagi gambar tapi kena cari la kan,,dah lama.. 

Best Blogger Tips

7 comments

March 17, 2013 at 1:54 PM

tak pandai candat sotong...

blajar sket hehe :D

March 17, 2013 at 2:29 PM

candat sotong ? urmm, first time dengar ni :P

March 17, 2013 at 3:35 PM

@Khairil Mazri
nka belajar kena bawa tok guru pi pulau belah tganu dulu.. br blh ajar ni

March 17, 2013 at 3:35 PM

@Farahin Izzati
best oo tp kena tgk time juga,, semua area pantai timur la.. ada musim dia

March 17, 2013 at 4:45 PM

seronok pegi ramai-ramai...hehehh!!!

March 18, 2013 at 12:24 PM

AJ penah pegi..
Tapi tak dan nak candat sotong pun..
AJ mabuk laut teruk...
Tak mampu bukak mata sampai balik ke darat 7 pagi esoknya tu....
Hehehhehehe..

March 20, 2013 at 2:21 PM

@AyueJean AJ
kalau mabuk,, tak dapek la nk nolongnye.. cik ina pun nyaris muntah dilambung ombak nk ujan

Post a Comment

Sudi-sudikan la komen.. Terima kasih nooo sbb komen