Monday, March 4, 2013

Teringat Coklat Langkawi

Best Blogger Tips

PEPERO ke RAPERO.. 
PEPERO ke RAPERO..
Isk,, langsung tak ingat nama coklat tu. Mai sekolah tadi pakat dok tanya dah makan ke pepero. Cik ina jawab tak makan lagi sebab Sabtu dah sampai kul 8 lebih kat rumah. Maka alkisahnya, lepas solat isyak terus tido sampai Suboh la... Letih kot sebab 2harian ke Langkawi.. tapi best la sesekali bercuti dengan rakan sekerja.. Mmg happening la..

Berbalik kepada pepero ke rapero ni.. Dalam hati sedap sangat ke sebab menjadi sebutan satu sekolah. Cerita bermula macam ni.. Kak Su ni borong 5 kotak kot.. Bila Kak Su borong 5 kotak, maka kami yang melihat ni tanya la.. sedap ke kak su?.. dengan beria-ianya kak su jawab, mmg sedap dan anak dia memang suka sangat... Dan baki 3 kotak ni cikgu Din yang pesan sebab anak dia pun suka.. So, kami yang tengok ni pun beli la sorang sekotak.. (lagipun sekotak besar ada 8 kotak kecil mcm dalam gambar tu.. Dalam tu baru ada 8 stick)

Bila dah citer mcm tu maka tetiba terasa hati tak sabar nak balik makan pepero ni.. Sampai je kat rumah, terus pi cari PEPERO ni dan bismillah terus ngap.. Yummy juga. Memang unik dan sedap la.. Bg kanak2 memang sedap sebab presentation dia mmg khas untuk mereka. Satu kotak tu ada 8 kotak kecik..

So, sapa yang ke langkawi, try la beli dulu baru tau rasa dia macam mana kannn

Selain pepero ni ada lagi yang cik ina beli.. my fav adalah kinder bueno dan coklat yang ada cornflakers kat dalam tu.. warna kuning..

Antara coklat lain yang diborong oleh cik ina...
 dan ini

 dan ini
 
p/s : esok post entry beg roda merah baru atas permintaan cik ayu kita 

Best Blogger Tips

3 comments

March 4, 2013 at 4:56 PM

AJ coklat apa pun tak kisah...
Janji dia coklat.....
Hehehhehe......
Nanti nak try lah kalau ke Langkawi...

March 5, 2013 at 1:41 PM

@AyueJean AJ
sedap juga... try dulu la AJ

March 14, 2013 at 5:13 PM

Owhh ok, nanti boleh la try :D

Post a Comment

Sudi-sudikan la komen.. Terima kasih nooo sbb komen