Thursday, March 14, 2013

Langkawi : BBQ yang kalut

Best Blogger Tips

Aduh,,dah peluh ni.. habis make up cik ina cair... 
Rasa lama dah tunggu.. kenapa van tak mai ambik kami ni.. Dah tak sabar nak BBQ dah ni... dah la kat pantai cenang plak tu.. Oh van, cepatla sampai... Begitulah yang terjadi pada saat tu.. Citer dia bermula begini....


posing dulu b4 turun nak BBQ
Setelah penat shopping untuk hari ni, Lepas solat mgrib kami yang dah gebu dan comel ni terus turun seperti yang diminta 8.30 mlm.


sedang menanti van sewa pandu sendiri

Tunggu punya tunggu dah 9.15.. baru nmpk van-van yang akan membawa kami ke Pantai Cenang.. Semuanya 4 van. Setelah 30min atas van, kami pun sampai. Tapi bila kira hanya 3 je yang sampai.. Mana lagi satu ni... Ahh sudah....

Setelah 5 min tunggu kami mendapat panggilan yang satu lagi van kehabisan minyak dan minyak spare ada dalam van kami...
sedang menunngu van lagi satu
 Aduh.. kesiannya kat mereka itu...  Maka misi menyelamat pun bermula.. Tapi tergendala sebentar kerana masing2 tak tau jalan yang van tu tersadai.. Sbb kerana van tu guna GPS dan melalui jalan yang sunyi.. Orang langkawi pun tak lalu jalan tu kalau malam tau. Jalan bukit malut kot...


Jadi kami pun berdoa agar ada pertolongan yang diberikan sementara hero yang ada berapa kerat dah ke tempat yang nak handle BBQ tu pi resque. Alhamdulillah.. Akhirnya... Doa kami digengari Nya.. apabila nak pi resque je kami dapat panggilan kata ada orang tolong bawa pi beli minyak dah.. So,, hero yang ada 2, 3 orang ni blh sambung acara setup BBQ. Jadi kami pun menunggu dan terus menunggu..

Bila dah setup tpt BBQ jam dah beranjak ke 10.30 dan baru mula membakar.. Jangan tak tau van yang tersangkut tu ada bawa Guru Besar (GB).. Maka kami yang kelaparan ni terpaksa tunggu van tersadai tu dan dlm kul 11 mereka selamat sampai.. Alhamdulillah.. Memang penuh dugaan la kiranya mlm ni. Lambat ke sini sbb mereka pi cari peralatan BBQ, pastu cari ayam tak jumpa, pastu van tersadai tak de minyak, pastu kami yg menunggu sampai keletihan.. tak makan pun tau,, tunggu semua ada baru mkn.. 

Bila GB sampai je,, kami pun terus Bismillah dan makan dulu.. yang lain yg sempai mkn kat gerai tadi terus memBBQ ayam, ikan tu...


Bila dah kenyang kami terus makan apa yang dibakar la kan.. Baru mood nak membakar ada.. Sebelum tu masa menunggu mood nak snap pun ke laut la...


tolong apa yang patut setelah kenyang


menunggu nak balik sbb anak dah tido


muka pun dah mcm arang... dok kena asap
muka letih dan minyak... tolong ckit lagi pastu balik
Begitula yang terjadi mlm tu namun kami semua masih dalam keadaan yang gumbira sebab semua masalah diatasi.. Kami sampai kat tempat penginapan kat kuah tu dalam kul 1.00 pagi. Cik ina tido dalam kul 2 tau.. Aduh,, teras sedikit letih.. 
p/s : tak sabar tunggu esok sebab nak naik cable car.. Cik ina dah 10 tahun tak naik tau,, last naik dgn geng masa study kat uum dulu jer...

Best Blogger Tips

1 comment

March 14, 2013 at 11:01 AM

Mesti masa tunggu tu, menyanyi2 perut Cik Ina kan... =D

Post a Comment

Sudi-sudikan la komen.. Terima kasih nooo sbb komen