Friday, January 18, 2013

Burger Sedap Sg Petani - Boooz Burger

Best Blogger Tips

Ermm sedap giler burger ni.. better than burger yang cik ina makan b4 this last year tu.. Hurmm nak tau burger apa... dan kat mana. 

Mai sini nak citer..

Cik ina saja nak try burger yang baru buka ni..  ramai sekarang yang buat bisnes burger yang dagingnya yang tebal tu. Apa nama dia.. rasanya orang panggil burger bakar kot.. apa pun mmg dagingnya kena bakar dulu kan..  

Cik ina tak sure sangat tapi baru2 ni timbul keinginan nak try test burger yang kat Taman Peruda,, ala.. yang dekat Air Nyoq yang sedap tu tu… 
Kalau orang SP mesti tau kat taman peruda, ada orang juai air nyok. Buat yang tak tau, bila masuk simpang nak pi Kelab Cinta Sayang or Karnival SP dari village mall or pekan sp… dalam 30 meter toleh belah kanan mesti nmpk punya. 

ni la gerainya
Walaupun ujan, teringin punya pasai, lps magrib ku redahi juga dengan Cik sinar kita ni.. biasala… peneman setia cik ina tentulah Cik sinar… dan kali ni ditemani dengan azimah sekali… meriah la ckit kan..   
nama kedai ni boooz burger

Oleh sbb pengunjung ni first time dan tak pernah nk order lagi, Cik ina pilih burger daging yang biasa dan termurah la.. harga rm6.. (sekarang dah naik harga). 

Bila makan (mesti bismillah dulu ye) ngap sekali dah terasa dagingnya yang sedap… ermmm yummy.. Kalau nak tambah cheese, tambah lagi seringgit dan yang bestnya ada nama setiap burger ni.. dengar kata nama stadium antarabangsa. oleh kerana cik ina ni tak minat sangat bola antarabangsa… jadi nama stadium ni tak familiar sangat la.. eh.. lupa nak bgtau nama burger pilihan cik ina, cik sinar dan cik azimah kita ni.. 


Azimah dengan gaya nya b4 mkn..
 Namanya adalah old trafford… iaitu  burger daging biasa 1 patty, sos dan mayonis.. ni dia menu dia boleh refer kat FB dia.. https://www.facebook.com/BooozBurger
Ni menu kat gerai ...
Seperti kelazimannya.. kalau sedap kena tunggu sat.. So,, sementara nak tunggu burger disediakan, kami order air dulu dan setelah 20min, burger sampai.. Tak sabar dah ni nak makan sbb my tummy dah lapo. Tapi biasala,, kena snap satu dua gambar dulu kan..
Tak sabar nak makan ni
Jemput makan..
Dengan bismillah dan doa mkn, kami pun makan dan dimenangi oleh azimah,, cepat sungguh dia makan dan yang paling menikmati burger tentula sinar,, Kami dua dah hbs dia dok makan lagi… Nanti nak mai makan yang 2 patty plak tp mesti kena perut betoi2 kosong. Kalau tak nnti tak hbs lak kan….


Tu cik sinar sedang menikmati berger sampai tak sedar dah..

p/s Jom try dulu baru tau sedap ke tak... 

Best Blogger Tips

6 comments

January 18, 2013 at 11:39 PM

Tak pernah cuba lagi

January 19, 2013 at 4:03 PM

Mesti best kan..kita pun tak pernah cuba lagi..

January 19, 2013 at 9:27 PM

@Hanif Idrus
Baru je buka ujung tajun lps.. Kira yang sedap kat sg petani.. nnti nk p try kat lain plak..

November 25, 2013 at 10:46 PM

Don Burger Bakar sudah dibuka..kt Bandar Laguna Merbok. boleh visit www.facebook.com/DonBLM

December 2, 2013 at 10:22 AM

@taufiQ
tq for info.. nnti cik ina pi try,,

March 8, 2014 at 10:30 AM

Salam..Dijemput Tuan/Puan/Encik/Cik ke Boooz Burger Caw. Taman Ria Jaya (bersebelahan Nasi Kukus Syed) ..
Baru dibuka pada 7 Mac 2014..
7 & 8 Mac 2014 (Jumaat & Sabtu) ada promosi sempena Pembukaan Caw baru... Mai pakat ramai2 merasa...

Boooz Burger Original From Sg Petani..
Rasa Burger Nikmat Berbeza

Post a Comment

Sudi-sudikan la komen.. Terima kasih nooo sbb komen