Saturday, January 19, 2013

Balik Kampung.. JOm

Best Blogger Tips

Mesti u olls selalu dengar je perkataan balik kampong tu mesti time raya je kan.. Cik ina dan mak plak tiap2 minggu blk kg,, nak tau sbb apa.. mesti la menjengok tok (orang kedah panggil tok tu untuk nenek). Oleh kerana cik ina hanya tinggal the one and only TOK je… maka apa salahnya balik.. kecuali ada hal tertentu atau mak cik ina tak sihat. Sekarang pun cik ina kat kampung.. Tu yang timbul ilham nak post entry ni.. hehehe

Ni la tok cik ina.. Nak tau tok nama apa?? Tok cik ina nama Bunga Binti Md Isa. Arwah Wan Cik ina nama Ismail Bin  Othman.. Menurut Cu (adik bongsu mak), dalam ic tok tertera lahir tahun 1924 tapi usia sebenar dijangka lebih ckit kerana ic kakak tok iaitu arwah tok njang pun tahun tu jgk.. Kiranya masa orang mai buat ic tu, pakai letak je lahir tahun yang sama utk dua beradik. Agak2 berapa usia tok ni ekk???



Cik ina dgn tok.. Raya 2010
Tok ni payah nak bergambar.. Tak mcm cucu dia ni.. hehehe. Masa raya ni je yang dia sudi bergambar.. Tu yang cik ina terus snap tu..


ni la cu dengan tok.. 
Rmh tok cik ina ni merupakan tempat kelahiran cik ina.. Tapi rumah dulu dah  roboh.. dan dah digantikan dgn rmh tiang batu.. Dulu rumah papan jer.. 


ni la rmh dulu.. yang berlari tu cik ina la.. hehehe

Cik ina suka pemandangan belakang rumah tok ni.Tenang dan damai jer… 
Esok cik ina snap 1 keping pic kat blkg rmh.. Korang mesti terpesona punya la...




Kalau kat depan rmh tok plak ada laut china selatan. 
Opss lupa nak bgtau, rmh tok kat area laut.. tak jauh dari kuala kedah. Kiranya 50 meter dari rumah tok tu laut jer.. 

Best Blogger Tips

2 comments

January 20, 2013 at 5:09 PM

best dapt balik kampung...miss my kampung lah.....

January 21, 2013 at 3:42 PM

@Remy hazza
Yess.. mmg best balik walau selalu gaduh2 manja dgn cu..

Post a Comment

Sudi-sudikan la komen.. Terima kasih nooo sbb komen