Tuesday, June 19, 2012

Ronda-ronda Chawrasta Market (part1)

Best Blogger Tips


Cerita ni bersambung dengan entry Selamat Pengantin Baru Yani..... Bagi yang suka jejalan,, mesti suka baca tp yg tak suka jejalan.... baca pi la kot la termelawat sini kan...

Marilah kita ikuti sambungannya.. Selepas selesai menjamu selera kat kenduri Yani kat Auto City, Cik ina pun decide dgn Sinar nak ke Pulau Pinang. Blh jgk beli perfume Cik ina. Sebab stok yang ada dah hbs....  

Untuk pengetahuan semua, cik ina ada jual perfume tanpa alchohol yang versi pekat kepada regular customer cik ina. Nak tajuk apa mesti ada cuma sejak dok kat kedah ni,, jarang pi ambik stok.

Setelah beli perfume berbotol-botol, Cik ina teruskan perjalanan. Niat dihati nak balik terus tp setelah melalui Chowrasta, rasa nak singgah sebentar. Lagipun, seingat Cik ina, kali terakhir cik ina mai sini rasanya 10 tahun lps. Tu pun masa practical sebab nak cari baju Konvo.Cik ina kata kat sinar, kalau ada parking kita singgah dan doa cik ina dimakbulkan setelah nampak sebuah kereta keluar dari kawasan parking. 

Maka kami pun berjalan menuju ke Market Chowrasta dengan ayu dan sopan  (sebab pakai baju kurung). Untuk pengetahuan semua, lokasi Chowrasta ni terletak berdekatan dgn KOMTAR dan Prangin Mall. Kiranya sesiapa yang tak pernah mai sini, cari jalan ke KOMTAR jer.. anda akan sampai ke sini. Jangan risau sebab senang jer.
Blh tgk google map kat bawah jg.....

 Chowrasta Market Location Map



Baru nak mula perjalanan, cik ina kena berhenti sat. Tgk kat bawah sampai kena duduk la kan. Sebabnya kerana tali kasut terkeluar.


Oleh kerana cuaca agak panas, maka kami decide nak membasahi tekak dulu. Dengan tida membuang masa kami mencari gerai yang menarik minat kami... dan terpandang la h satu gerai ni. Tgk macam best jer dan kami pun duduk. 


Cik ina tanya mak cik sebelah yang dah hbs menikmati makanannya. Maka bertanyalah cik ina 'Apa yang best kat sini makcik... ' Mak cik tu jawab... 'ais tingkap pun ok jgk'. Jadi cik ina pun order sambil tgk menu kat dinding tu..


Ni la rupa ais tingkap tu... rasa lain dari yang lain. Kat kedah rasanya tak de lagi kot....


Setelah itu, kami berjalan lagi...
Ternampak plak satu kedai.. Agak-agak kedai apa.. Kedai apa lagi,, kedai jeruk la.


Sinar pun beli la ckit jeruk untuk dibawa balik. Cik ina tengok jer. Waktu snap ni tetiba muncul plak mereka ini. APa pun,, layan jer la...


Setelah penat pusing sana sini... kami pun berjalan ke parking sambil memikirkan next destination...
Agak2 kemana kami selepas ini.. hahahaha.. wait for the next enty...................................................

For further info mengenai Chowrasta or more pic, anda blh view di siniiii

Best Blogger Tips

4 comments

June 19, 2012 at 4:59 PM

Cik Ina mana gambaq perfume..

Nak promote kat blog kena ada gambaq baru bisnes jalan :)


p/s: Rahsiakan dari Nisa tau-dia tak tau Myra ada blog, kang terkantoi..hehehee

June 19, 2012 at 7:36 PM

opsss perfume tu limited org jer..
saja mention...

mmg tak bgtau pun nisa... kalau dia prihatin je dia akan tau.. or iffah bgtau i ada blog

June 19, 2012 at 10:23 PM

Iffah tau kak ina sorang ada blog takpa la, takut Nisa tau malu cheq..hehehee

June 20, 2012 at 1:41 PM

kalau dia tertau.. nak wat cmner... redha jer la

Post a Comment

Sudi-sudikan la komen.. Terima kasih nooo sbb komen