Monday, June 25, 2012

Pantai Tanpa Laut

Best Blogger Tips

Subhanallah! Pantai Tanpa Laut

Cik ina amat tertarik dengan cerita ini. Maka cik ina nak share untuk pengetahuan kita bersama. Mari kita baca selanjutnya cerita yang cik ina copy ini

Kebiasaannya kita hanya menemui pantai yang mempunyai laut yang luas. Namun di Sepanyol tedapat pantai yang dikenali sebagai sebagai The Gulpiyuri Beach. Ia adalah pantai tanpa laut.
Subhanallah! Pantai Tanpa Laut  | Selama ini kita hanya dapat mendengar, jika ada pantai, tentu ada lautnya. Namun ini yang berlaku sebaliknya. Terdapat sebuah lokasi tetapi bukan di Malaysia yang mana terdapat pantai yang ia tidak mempunyai air laut seluas yang biasa kita lihat. 

Nama pantai ini adalah Playa de Gulpiyuri atau lebih dikenali sebagai The Gulpiyuri Beach adalah sebuah pantai yang terletak di Llanes, Sepanyol. Yang menariknya ia merupakan sebuah pantai tanpa laut! Terletak kira-kira 100 meter dari kawasan laut. Di antara kawasan pantai dan laut dipisahkan oleh sebuah gua. Keluasan pantai tersebut hanyalah kira-kira 40 meter dan anda kan merasai ombak seperti biasa dari air yang mengalir masuk melalui gua tersebut.
Sumber : di sini
dan di sini 

Best Blogger Tips

2 comments

June 25, 2012 at 11:08 AM

subhanallah...
cantik sangat kak ina...
mulai ari ne,impian saya nak pi situ..heheeh!!

June 25, 2012 at 11:51 AM

jom kita pi sama-sama..
hehehe

Post a Comment

Sudi-sudikan la komen.. Terima kasih nooo sbb komen