Wednesday, June 6, 2012

Jalan-jalan Penang

Best Blogger Tips


Salam semua,,,,
Semoga Sihat yer...

Kali ni Cik ina nak citer tentang rombongan kami se geng ke Penang. Sebenarnya kami dah lama pi tetapi cik ina baru dapat pic dari our photographer..


 Perjalanan kami menggunakan keta Farhana kirana yg pink tu. Oleh kerana Cik ina suka naik feri, maka kami pi penang naik feri. Suka nya cik ina..
Oleh kerna tak breakfast lagi,, dan masa yg tunggu feri tu take time jgk, terasa kelaparan la plk kan.
Maka kami setelah discuss, kami decide nak pi kat NAsi KanDar Line Clear. Tukang drive pun terus ke kedai nasi kandar line clear. Untuk sampai kedai ni, sbb semua tak pernah sampai lagi, kami terpusing sebanyak 2 kali sbb terlepas kedainya. Ini kerana kedai tu berhampiran simpang. Jadi terlepas masa lalu  kali pertama. Kali ke dua dah target parking setentang jalan tu


 Dah parking, kami pun beratur untuk makan. Dah dapat nasi, kena tunggu turn untuk meja plak. tapi kerana glamer and sedap punya pasai,, tak per. For more pic anda blh layan picNasi Kandar Line Clear  kat sini.

Location of Line Clear Nasi Kandar on Google Maps



 Dah hbs makan baru ingat nak posing... Sebab semua geng posing, maka tk kisah la ramai org tgk ke tak.. janji ada gambar kenangan kat sini kan... Selepas tu kami bergerak ke Batu Feringgi. B4 that, kami singgah masjid terapung untuk solat zohor dan meneruskan perjalanan ke Feringgi.



Akhirnya kami selamat sampai ke Pantai kat Batu Feringgi. Jadi Cik Ina pun sibuk berposing di samping Farhana kirana yang tujuannya memang nak shoot kat sini.

Selepas selesai solat mgrib kat masjid batu feringgi, kami singgah kat Feringghi Night Market plak. Saja window shopping


i pilih purple sbb ana dah pilih putih

Kami sempat jalan-jalan sepanjang jalan Feringghi Night Market.
Oleh kerana keletihan, kami jalan tak sampai ujung pun.
LAyan je la pic kami ni.. hehehe





Best Blogger Tips

Post a Comment

Sudi-sudikan la komen.. Terima kasih nooo sbb komen