Tuesday, July 10, 2012

Ella menangis di hari pernikahan

Best Blogger Tips

Apabila terbaca mengenai berita ini, tetiba Cik ina amat berminat nak berkongsi cerita tentang perkahwinan Ella- ratu rock kita yang masih bertahan sehingga kini. Cik ina minat ella ni. 
So,,, jom kita baca....Cik ina copy dari SINI
 
Tanggal 7 Julai 2012 akhirnya menjadi tarikh keramat buat ratu rock negara, Ella apabila dia akhirnya berkahwin.....

Ia mungkin satu penantian yang cukup panjang buat tuan punya badan dan peminat sendiri. Tanggal 7 Julai 2012 akhirnya menjadi tarikh keramat buat ratu rock negara, Ella atau Norazila Aminuddin apabila dia akhirnya berkahwin. Ella berkahwin pada usia 46 tahun, satu penantian yang cukup panjang namun berbaloi apabila dinikahi oleh lelaki yang dicintainya, Azhar Husaini Ghazali, 31.

Ironi, cinta mereka berjalan atas dasar persahabatan. Berkenalan selama sembilan tahun, sempat menyulam cinta kemudian terputus dan diperkukuh beberapa tahun kebelakangan ini, keikhlasan Azhar menyatakan hasrat untuk menikahinya kepada ibu penyanyi itu, Yang Hasmah Long pada bulan Februari lalu telah membuka pintu hati penyanyi itu untuk melayari impian hidup berumah tangga.

Akhirnya mereka sepakat memilih tanggal 7 Julai 2012 sebagai tarikh penyatuan tersebut. Ujar Ella yang ditemui usai majlis pernikahan yang berlangsung di kediaman abangnya di Telok Gadong, Klang, dia kini telah memperkenalkan suaminya kepada umum. "Inilah suami saya dan saya kini isteri dia," ujar Ella malu-malu.

[Foto-foto pernikahan Ella, Azhar]

Dilihat menitiskan air mata sebaik sah bergelar isteri Azhar yang juga juruterbang syarikat penerbangan Firefly tersebut, hanya Ella yang menyimpan sejuta rasa tentang berakhir zaman solonya. Bersedia dengan soalan-soalan klise yang dilemparkan kepadanya seperti jurang usia 15 tahun antara dia dengan Azhar termasuk perancangan memperoleh zuriat, ini jawapan Ella dan Azhar.

Bercakap tentang menikahi lelaki yang jauh lebih muda daripadanya, Ella memberitahu: "Saya melihat ia sebagai normal. Ramai yang bertanya bila saya akan berkahwin, dan hari ini Alhamdulillah Tuhan telah memberi Azhar sebagai pasangan hidup saya."

Sementara pada persoalan tentang cahaya mata, Azhar mengambil tanggungjawab untuk menjawab soalan tersebut. Katanya: "Kami telah lama berusaha untuk ke arah ini (berkahwin). Jadi kami juga akan berusaha untuk mendapatkan cahaya mata jika diizinkanNya."

Azhar yang terpikat dengan kesederhanaan dan kasih sayang yang dicurahkan Ella kepadanya juga berikrar untuk menjaga isterinya itu dengan sebaik mungkin. Ella pula berkata dia akan berusaha untuk menjadi isteri yang taat dan setia kepada suaminya itu.

Ella juga memberitahu: "Saya akan belajar untuk hidup sebagai pasangan suami isteri kerana sudah lama hidup sendiri."

Saat ditanya tentang kariernya, Azhar memberitahu bahawa dia tidak akan menghalang Ella untuk terus aktif menyanyi. Malah akan terus menyokong isterinya yang dipanggil sayang itu dalam apa jua keadaan.
Pada majlis pernikahan tersebut, Ella menerima mas kahwin sebanyak RM50, 300 dengan wang hantaran dirahsiakan. Pasangan tersebut dinikahkan oleh Penolong Pendaftar Nikah Kariah Telok Gadong, Baharuddin Abu Bakar pada pukul 10.35 dan abang Ella bertindak sebagai wali.

Mereka akan diraikan dalam satu majlis resepsi yang dirancang pada 1 Disember ini di Pusat Konvensyen Putrajaya (PICC).

Sambungan yang cik ina ambil dari sini

Rugi rasanya jika tidak berkongsi gambar bidikan Mukhriz Latif & Udey Ismail Photography di hari pernikahan Ratu Rock Malaysia, Ella ini. Cantik-cantik gambar yang diambilnya. Ada detik-detik menarik yang berjaya dicapture oleh mereka. Abang Nara tengok pun ada rasa terharu sikit-sikit.
ella kahwin
Ramai yang memberikan komen rambut Ella agak tidak sesuai di hari pernikahannya. Daripada apa yang Abang Nara ketahui, ketika Ella sedang mendandan rambutnya, blackout telah terjadi. Blackout selama 2 jam ini menyebabkan Ella tidak sempat habis menyiapkan rambutnya. Diharap ramai berpuas hati dengan penjelasan ini.
ella kahwin
Lagi 21 keping gambar majlis pernikahan Ella dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar sepenuhnya kepada Facebook Mukhriz Latif & Udey Ismail Photography.

ella kahwin
ella kahwin
ella kahwin
ella kahwin
ella kahwin
ella kahwin
ella kahwin
ella kahwin
ella kahwin
ella kahwin
ella kahwin
ella kahwin
ella kahwin
ella kahwin
ella kahwin
ella kahwin
ella kahwin ella kahwin
ella kahwin
ella kahwin


ella kahwin

Sumber di SINI

Cik ina doakan mereka bahagia hingga ke akhir hayat. Amin

Best Blogger Tips

Post a Comment

Sudi-sudikan la komen.. Terima kasih nooo sbb komen