Monday, July 2, 2012

BMI CaLCULAtOR

Best Blogger Tips


Ehem... ,, mesti semua hairan pasai pa cik ina post tajuk ni. Actually, cik ina post tajuk ni sbb cik ina baru2 ni ada pi ke Mayfair.. ALa.. mayfair ..mengukir bentuk badan berjenama. Yang duta dia Hasfizawati Sabjahan tu. Sebenarnya Mayfair ada jual kupon RM20.00 untuk pi try guna service depa. Bila depa kira BMI cik ina, cik ina terkezut sebab dah overweight. Berat badan dah naik... huhuhu tu la,, asyik makan je kan.

So,, meh kita kira BMI kita.  
Dlm Blog cik ina  (kanan) ada disediakan kota kira BMI seperti kat bawah ni.  
Here is the BMI calculator... 





Yang kat bawah ni plak klasifikasi dia.. So.. Blh tgk la kita dalam kategori mana.. 

BMI Classification
18.5 or lessUnderweightInfoTreatment
18.5 to 24.99Normal WeightInfoTreatment
25 to 29.99OverweightInfoTreatment
30 to 34.99Obesity (Class 1)InfoTreatment
35 to 39.99Obesity (Class 2)InfoTreatment
40 or greaterMorbid ObesityInfoTreatment

Detailed Information: BMI Related Disease
















Ni pulak cara manual nak kira... So.. selamat mengira yer 

English BMI Formula
BMI = ( Weight in Pounds / ( Height in inches x Height in inches ) ) x 703
Metric BMI Formula
BMI = ( Weight in Kilograms / ( Height in Meters x Height in Meters ) )




Sumber : di sini
































Best Blogger Tips

Post a Comment

Sudi-sudikan la komen.. Terima kasih nooo sbb komen