Thursday, December 11, 2014

JULFADLY - Tour Guide / Supir Muslim Di Medan -- Danao Toba -- Brastagi

Best Blogger Tips

********************************************************************************

Untuk sesiapa yang hendak ke Medan, mesti nak yang terbaik seperti penginapan, transport dan makanan yang halal dengan harga yang berbaloi. Cik Ina juga begitu. Semasa book tiketnya.. tak terfikir lagi semua ni bila dah dapat tiket baru terfikir mcm mn nanti bila sampai ke sana.. 
Terus tanya pak cik google dan nmpk banyak blog yang menceritakan tentang servis yang terbaik daripada 

ENCIK JULFADLY SIAGIAN. 
Phone no +6281376455045
(whatsapp,line) +6281260896495
Email:julfadlysiagian@gmail.com

Maka , setelah salin no tipon ni, Cik ina dengan tawakkalnya terus whatsapp tuan empunya diri iaitu 
EN. JULFADLY yang lebih mudah mesra sebagai FADLY. 
Dengan pantas sahaja terus Fadly reply... Dalam hati bagus ni...


Ni la FADLY. Ganteng tak?? hehehe

FADLY +6281376455045
(whatsapp,line) +6281260896495

Email:julfadlysiagian@gmail.com


Setelah berwhatsapp dan dapatlah harga yang kami rasa ok la... 

maybe orang lain ada dapat murah lagi tapi bergantung kepada  masa kita sampai di sana, tempat penginapan kita, jenis transport, tempat yang dikunjungi dan jenis makanan juga ye..



TIPS PAKEJ MURAH DI MEDAN

For u olls punya info... Selalunya kalau kat Medan, kalau amik tour guide akan ada 2 jenis...
  • Satu bawak keta yang satu lagi mcm memberi info kepada kita....tapi kalau kita suka mcm tu kira ok la tapi agak mahal sbb....kita kene bayar untuk driver dan lagi satu perkhidmatan guide tu
  • Lagi satu org yang bawak keta yang mmg boleh memberi info sekali dan inilah yang dicadangkan oleh FADLY kepada Cik ina. Kira 2 in 1 la ...so kami dah jimat kat situ dengan kurang membayar kepada guide...tq Fadly atas cadangan tu..
So, pakej yang kami pilih, 
  • Fullboard tour with driver (toyota innova with toll & petrol & parking) 
  • 4hari 3malam ke Medan Indonesia, include:
  • segala tiket masuk
  • makan siang dan malam 3x 
  • dan mineral setiap hari
  • Penginapan Hotel di Danao Toba, Brastagi dan Medan
  • Tidak termasuk adalah tips driver, & air port tax. 
 RM520 seorang
MASA NI MINYAK KAT SANA MAHAL

Jadi Cik ina follow apa yang FADLY cadangkan.... Pada hari kami sampai sedihnya FADLY ada group lain maka kami dapat driver -anak buah FADLY yang nama glamernya DEDEK. 
Tapi mana boleh tak jumpa Fadly.. Cik ina jumpa hari ke 3 semasa disana.... mmg kelakar dan mudah mesra...
Bertemu dengan Fadly - senang dibawa berbincang

Kepada yang berhajat nak ke Medan, Fadly ada menyediakan : 
  • Perkhidmatan : Kereta dan bas - bergantung kepada berapa orang yang ikut
  • Jenis Kereta   :  KIJANG atau di sini panggil Innova - kebanyakkannya kt sini adalah jenis ini je..
  • Kondisi Keta  : Amat bersih setiap masa - tip top
  • Peribadi - DEDEK  : Kemas, pendiam pada awalnya (tapi sampai masa dan tempat info yang berkaitan akan diberikan) tapi selepas beramah mesra dengan kami yang ramah-tamah ni-dah pandai buat lawak dah. Terus je citer bila sampai waktu dan tempat yang dilawati... tapi Cik ina tetap jumpa juga dengan FADLY- memang peramah dan sempoi la. Senang berurusan
  • Pemanduan DEDEK : Alhamdulillah cekap dan rasa selamat. Maklumla jalan kat sana kat byk bukit dan jarak yang panjang
  • Rundingan Harga : Boleh runding dengan FADLY dan kalau rasa harga x ok blh mintak kurang lagi dari harga yang dia offer
  • Penginapan : Fadly boleh uruskan penginapan hotel dengan harga hotel lebih murah dari agoda (mungkin sebab dia orang local sana rasanya) selesa bergantung kepada bajet kita juga ye..
  • Makanan : Dia boleh bawa ke tempat makan yang best dan menarik dan yang pasti halal... blh inform kalau x mau makan minang. Kita blh pilih ikut kesesuaian tekak kita juga...
Lawak apa yang dedek buat sampai semua tersenyum
Yang berbaju hitam tu la DEDEK. Dedek yang agak pendiam pada awalnya tapi sudah pandai buat lawak dan mesra pada akhirnya. Sampaikan waktu nak balik tu terasa sedih la plak kami ni... OTW ke Airport pun masih ada citer yang diceritakan... tentang BOTOL. LAgi satu kisah yang tak blh lupa adalah kisah MAGNUM... torkona den..... hehehe. Hinggakan sampai dlm flight dan dah sampai kat rumah pun masih sebut nama dedek. (mesti tersedak dedek masa tu).

Kesimpulannya Cik ina dan rakan2 sepercutian berpuas hati sebab segalanya diuruskan dengan lancar dan baik sekali. Yang pasti blh dipercayai... 

Contohnya-
- sampai hotel je tggu je kat lobby dapat kunci. x perlu ke kaunter bagai.
-kemudian, driver akan uruskan beg kita.. Beg akan dibawa terus oleh bellboy
- sampai rumah makan pula duduk terus je.. nnti makanan sampai.
- sampai tempat lawatan terus masuk kerana dedek dah settlekan semua.

KAT MEDAN/ BRASTAGI/ DANAO TOBA - KAMI SENTIASA ONLINE TAU... BLH BER WHATSAPP SOKMO...

JOM BACA MCM MANA KAMI ONLINE

Best Blogger Tips

2 comments

January 13, 2015 at 11:42 AM

Terimakasih INA.semoga ini bermanfaat bagi yg nak melawat ke medan.
Buat Bg FADLY ini suatu kepercayaan yg sangat luar biasa.dan harus Bg junjung tinggi.
Semoga ke baikan INA di beri pahala oleh allah swt,amin ya tambal alamin

January 14, 2015 at 4:00 PM

@jul fadly
Sama-sama Fadly...
Ina pun harap sesiapa yang nak ke sana mendapat info yang jelas dan mmg ina akan cadangkan fadly...

Post a Comment

Sudi-sudikan la komen.. Terima kasih nooo sbb komen