Tuesday, November 27, 2012

DINNER with Geng kat Tanjung Dawai

Best Blogger Tips

Yes,, akhirnya plan menjadi,, Dh 2 bulan kami rancang sejak balik dari P.Pangkor hari tu. Akhirnya dapat juga rakan cik ina ni menziarahi cik ina serta rakan-rakan kami yang lain kat Kedah ni. 
Rakan cik ina ni dok kat Kuantan Pahang. Dia kata dah 11 tahun tak jejak kaki ke kat kedah ni.. Lama jg kan. Kalau kami dah ada anak, maybe dah darjah 5. B4 ni kami hanya bertemu di FB dan juga sms jer. Kali ni kami bersua muka dan berpeluang melawat kawan serta adik-adik kami kat Polimas. Rakan yang dimaksudkan adalah Kim Akhamsiah (nama FB).

ni la orangnya... cun kan

Hari pertama kim mai, cik ina kena keje lagi jadi mlm baru sempat kami berborak. Mlm ni kami akan berjumpa sahabat cik ina yang sorang lagi memang dok kat sini iaitu Zatul. Zatul ajak kami mkn kat Tanjung dawai lagi. Ermmm dah terbayang ikan bakar atau siakap 3 rasa ni.. 

Pukul 9.00 kami pun gerak dan berjumpa kat Petronas Merbok dan setelah Zatul dan suaminya Leman sampai, kami ke sana sebiji keta jer. Bila sampai kat kedai pilihan, rupanya kami kena tunggu sorang lagi rakan lama iaitu cipon dan anak isteri. So,, sambil tunggu makan, kami tunggu depa sampai. 

Bila cipon dan isteri sampai, tggu apa lagi,, makan la.. Sedap makanan kat sini tapi harga pun blh tahan la. Thanks to Leman dan Zatul sebab belanja kami makan. 
yes,, mknan sudah sampai

Menu yang dipilih adalah Ikan siakap 3 rasa, Kailan ikan masin, sotong goreng tepung, telur dadar dan kerabu mangga. Yummy... 

Sebelum makan,,, kita bergambar kenangan dulu

Ni anak cipon dan mar

 Bila dah bertemu dgn geng, makin meriahla kami sebab lama tak jumpa. Macam2 cerita sampai nak ke larut malam pun tak sedar dah..

Terima kasih daun keladi,, nnti kita jmpa lagi... 
****************

Best Blogger Tips

Post a Comment

Sudi-sudikan la komen.. Terima kasih nooo sbb komen