Wednesday, June 22, 2011

CHAR KOAY TEOW

Best Blogger Tips

Aiiii semua,,,
Assalamuailaikummmm.......


Anda peminat Char Kuey Teow (CKT)???? buat singkatan CKT
Kalau tanya cik ina jawapannya tidak..... but ... hehehe ada tetapi tu,,,, telah berubah selepas...

Sebabnya dulu bila makan... suapan terakhir mesti tak leh telan dah,, sebab macam muak.. nak citer pun tak reti... tp mcm tu la rasa....  tetapi...... bila cik ina pi kedai CKT ni.. terus suka,, n nak pi lagi,, sbb siap cedok kuahnya yg tak byk tu hingga ke titisan terakhir... sedap ker????... buat masa ni .. bg cik ina ..ni la CKT yg terbaek yg cik ina makan... 4 kali pi pun rasa dia mcm tu la...

Ni la signboardnya. Pic ni cik ina copy sbb pic cik ina tak clear sangat sbb mlm.
Nk tau CKT yang mana... namanya char koey teow sg. dua telur ayam dibasuh  lokasi CKT Sungai Dua ni terletak berdekatan dengan highway susur keluar Sungai Dua. Kalau dari utara senang ja amik ja simpang susur kiri Sungai Dua tu..kedai dia tepi jalan betui…sebelah kiri anda ja. Jangan laju sangat kalau dah masuk simpang exit sungai dua tuh. Notice kedai dia belah kiri. Dan kalo mai belah selatan cam besa dah masuk exit Sungai Dua belok kanan... lepas trafic light tu belah kiri tu akan nmpk la, btol2 tepi jalan...memang tak susah la nak cari kedai ni..mmg btol2 tepi jalan je. Lain orang lain pendapat. CKT Sungai Dua adalah Char Koay Teow yang paling best dan sempoi yg cik ina makan....

Selalunya ramai orang kat sini...dan kedai ni mmg hingaq skit la..kalau kata orang penang hehe..apa tak nya... kedai ni dengan bunyi kung kang kung kang koli depa masak..sbb tukang masak saja dalam 5 orang kut...but tak per.. namapun kedai makan...kannn and tak kesah pun sbb.CKT dia memang sedappp!! Pernah masuk paper la.. kira fames jgk la kannnn

dlm kedai tu ada keratan ni.. pic ni pun copy jgk hehehe
Sedap tak sedap.. cik ina n cik ana n ash sanggup pi sg 2 dari sp semata-mata nak makan CKT n drive balik sp...  Br2 ni cik ina bawa sorang lagi kawan cik ina.. nama dia Sinar... dia pun kata sedap... walaupun dia mcm cik ina,, bukan penggemar CKT tp kata sedap... hehehe.. tak rugi bawa dia... Walaupun dah buka cawangan nya kat Semeling tp kami sanggup ke sg 2 ni lagi... rasanya mcm kat sini jgk yg sedap...
Harga dia dah naik 5kupang,, dulu kecik harga RM3,n beso RM4 tp sekarang dah naik jd harga kecik RM3.50, beso RM4.50 spesel tgk sendiri kat bawah... nmpk tak.. tak nmpk ekk RM5 spesel.

sinar tengah jamu selera.... yg ni tak copy.. ori
yg ni beso

cik ina mkn kecik jer sbb malam dah

akhirnya,, hbs...........
Sedap ooo.. bg tekak cik ina la...
Try la dulu. kalau ada tpt lain yg best,, bgtau la,, nk pi try jgk...............
Good nite......................................................................................................zzzzzzzzzzzz

Kat Malaysian Food ni pun ada kalau nak info dari yang lain ... http://www.malaysiafood.my

Selamat mencuba ye....

Best Blogger Tips

2 comments

June 22, 2011 at 4:39 PM

Wahhh blog berwajah baru...
Ni baru dapat jenguk :) Sowi na..
Iklan nuffnang camne dah boleh buat ke?? :)

**Bg Myra CKT Sg 2 tu xberapa power la kakak :>)

June 22, 2011 at 7:20 PM

myra,, kat mana lagi yg POWER???
Iklan tu dah blh.. try jenguk tgk... ok tak location dia

Post a Comment

Sudi-sudikan la komen.. Terima kasih nooo sbb komen