Thursday, June 23, 2011

aNaK SeDaRa BaRu.........

Best Blogger Tips

Yuhuuuu.... Tahun ni Cik ina dapat anak sedara baru.. Heheheheh..........  
Baca tajuk semua dah tersenyum....dok kata dalam hati kat cik ina la tu kan....(mesti dok kata..anak sedara jer,, anak sendiri bila lagi) Cik ina nk jwb,, nk buat cmner,, dah tak de jodoh lagi.. maka cik ina single mingle lagi la...


For you all punya info.....Yang ni yang pertama... yang kedua untuk tahun ni akan menyusul lagi 2 bln lot... InsyaAllah.. moga dipermudahkan dan diberi kesihatan yang baik.. AMIN..dan total semua adalah yang ke 8... Kali ni baby girl.. anak kepada kakak Cik ina yang ke tiga (cik ina panggil Kak Cik),,, Anak Kak Cik yang pertama perempuan, kedua lelaki dan ketiga perempuan...

Kakak Cik ina admitted 19.6.2011. Tu pun dah terlebih hari. Baby ni lahir 20.6.2011 kul 1.11 petang. Lahir di spital Kola Nerang tetapi apabila ada sedikit masalah, maka kak cik dikejarkan ke Spital Sultanah Bahiyah sejurus selepas selamat melahirkan. Menurut kata Nurse kat situ, ada uri tertinggal. So.. kena naik ambulan ke AS la...

Cik ina n my mom pun bergegas ke AS... Sampai sana ada satu masalah lagi... Cik ina tak pernah pi Hospital tu. jadi bila tpt tak familiar ni mmg la susah ckit kannn. Jd cbuk tanya org plak kat mana wad bersalin.. Dah tau terus la pi wad tersebut but kak cik tak de kat situ plak. Terpaksa la mencari dimana kah kakakku berada. Nk kena pi dewan bersalin pun tak tau. Nsb baik guard tu suruh ikut satu laluan. Sampai sana tak de orang plak nk tanya. 

Isk...susah jgk bila dah spital jd besar cmni. Call suami dia tak dapat. MAk dah risau sbb tak pernah jadi mcm ni lagi. Dah la mak tu tak berapa larat nak berjalan.. Sakit lutut. Cian mak. Terpaksa gagahi jua melangkah. At last mak sekat sorang doktor dan tanya.. maka doktor tu terus bawa ke satu pintu dan buka pintu tu. Dia suruh tanya guard tu. PAC (stand for what pun tak dan nak selidik). Td dah lalu kot situ tp tak nmpak tpt nk tanya sbb guard tu dok kat dalam pintu bilik PAC tu. Bila buka pintu tu br nmpk ada guard dan tanya. Menurut guard kat pintu tu, my sis dah selamat semuanya n sedang berehat sementara nk sedar dr bius. Bila sedar br akan ke wad. Guard tu suruh tggu kat ruangan menunggu n at last jumpa la suami kak cik iaitu abg ipar cik ina la. Terpampang la nama my sis kat board led yg bernyala tu ada nama kak cik. Bila jumpa abg iparku, br tau kata handset dia dah hbs bateri.
day 1

day 2

ni abg dia.. afiq
And after 15 min tunggu, guard bgtau kak cik akan dipindahkan ke wad. So kami pun ikut la ke wad 2D.And lega rasa hati.. semuanya selamat... Dlm hati plak dok doa,, next day harap blh discharge...

Esok mmg kak cik blh keluar n dibawa balik ke kg kami la.. guar...

Best Blogger Tips

Post a Comment

Sudi-sudikan la komen.. Terima kasih nooo sbb komen