Wednesday, April 20, 2016

CAMERON HIGHLAND 2015

Best Blogger Tips

Berapa kali dengar pun rasa nak ke sana. 
Orang lain Cik ina tak tau, tp yang pasti, Cik ina mmg nak p kalau ada duit dan masa... Begitula juga dgn trip kali ni. Abg Fani dgn kak Siti, Senior masa ngaji kat Poli dulu ajak Cik ina dgn Cik Farra p Cameron. 
Bila dah decide tarikh dan Cik ina book homestay selama 2 malam, maka sampai la detik tiba masanya. Hari yang ditunggu tiba iaitu hari Jumaat 20.11.2015. 

Cik ina book homestay di nombor 013-4200522 iaitu En Mokhtar. Sapa yang berhajat blh la call. Lokasi kat Anthrium Apartment. Plan punya cantik ada yang tak leh pi maka kami kena drive dua orang la jawabnya. Oleh kerana kereta Farra lagi ok, maka kami putuskan naik kerata Farra. 
Bertolak dari SP dalam 12.30 dan rehat kat Bukit Merah, sbb tggu org Penang pula. Dalam pukul 3 baru sampai depa.. Jenuh kami tunggu abg fani dgn kak ct oii
OTW, Hujan lebat kat Ipoh. Tapi berkat pengalaman Farra, kami selamat tiba di CH masa magrib.. Alhamdulillah
Lps amik kunci dan check in, kononnya, adik (anak kak ct) x sabar nak ke pasar malam. Lapar pun ada juga. Jom.. ni destinasi yang x blh tinggal kalau mai CH tau. Macam2 ada...
Manja2 dengan adik nampk Farra..
Nampak sedap tak..
x sah kalau x beli stobery dan coklat. Tapi dinasihatkan jangan terbeli macam2 nnti tak termakan. Beli share2 pun tak pe sbb nnti cpt sejuk dan tak sedap dah.


 Lps tu operasi mencari tempat makan...
Tetiba abg fani nak makan steambot. Punya mencari yang bajet dan senang park... Akhirnya jumpa jua kat Tanah Rata.. Hujung sekali kat sebelum Sekolah Convent.




Kami sedang menunggu ketibaan Dato Din dari Alor Setar kerana last min dia blh ikut. Pukul berapa nak sampai tak tau la..

Sambil tunggu tetamu,, cewah, macam rumah senduri pula kan.. adik ajak main monopoly.. Kak CT kata ni zaman moden punya monopoli. Jom try test tgk... sambil kita gigit stobery cicah coklat..



Tungu punya tunggu lebih kurang 2 pagi depa pun selamat tiba, Alhamdulillah........ 

 Tunggu citer cik ina esok pula ye,,, kat mana kami p melawat...
******************************************************
Cameron Day 1
Cameron Day 2
Cameron Day 3
******************************************************

Best Blogger Tips

2 comments

April 21, 2016 at 10:03 AM

heheheeheeeee pemandu yg berhemah,,,

April 25, 2016 at 3:41 PM

@Green Farra
ye betoi,, berhemah dan cekap bawa masa hujan.. hehehe
nnti kita p lagi ye adik farra

Post a Comment

Sudi-sudikan la komen.. Terima kasih nooo sbb komen