Wednesday, April 6, 2016

SABAH DAY 5 - JPN SABAH

Best Blogger Tips

Hari ni adalah hari last Cik ina kat Sabah. Sangat sedih nak meninggalkan Bumi Sabah ni tapi hidup harus diteruskan. Mana la tau nnti mai honeymoon plak kat Kundasang kan.. Opss terlebih suda..


Pagi2 kami dah bangun utk solat Subuh sbb takut terlepas jadi gajah pula. Kan masa tak sama dgn waktu Semenanjung. Kami pun x hafal sangat jadi bangun awal la senang. Lps bersiap lebih kurang dan cari sarapan, maka tunggu bas untuk ke JPN sabah dan seterusnya lps tu kami akan berangkat pulang ke tpt masing2. 



 Di sambut oleh wakil JPN sabah,,, yg coklat tu kak Zarina..



Breakfast disediakan sebelum bermulanya acara...

 Ok, nak start dah... kita amik tiket depan ....


 Lagu kebangsaan...



 Ketua Pengarah Pendidikan Sabah dan Ketua kami...


Seterusnya kami dibawa ke SMK TAMAN TUN FUAD... untuk lawatan ke sekolah contoh.


 Acara lawatan ke pejabat dan bilik khas... tapi masa agak terhad untuk soaljawab yang panjang kerana nak ke Airport selepas ni...
Bertemu rakan baru yang merupakan orang semenanjung. Org kedah lagi tau. Nama Zatul... 

 Kami dijemput ke kantin sekolah untuk jamuan makan tengahari. Alhamdulillah....




 Makanan dah sampai.. blh kita makan. Ada makanan tradisional SAbah. Nama apa Cik ina tak ingat la...
Mkan ckit je sbb x kena dgn selera. Tp lps tu nasi,, mmg sah la hbs sbb nk balik semenanjung dah.



DAn acara kenangan bersama... FOTO....

Jom p Airport...





akhirnya selamat tiba.... alhamdulillah..... Begitula ceritera cik ina first time menjejak kaki ini ke bumi dibawah bayu.... Dan pada masa ini belum terjadi lagi gempa di Gunung Kinabalu. Kiranya telinga mcm anjung tu masih ada...

Best Blogger Tips

Post a Comment

Sudi-sudikan la komen.. Terima kasih nooo sbb komen