Monday, June 27, 2016

CAMERON HIGHLAND LAGI DAY 2

Best Blogger Tips


MORNING CAMERON.... Morning u olls

Wah besnya, bangun pagi ni sejuk sangat,, kat Cameron Highland (CH) plak tu.. Pagi ni nak p mana ekk.. Semua serah kat Cik Ina.. wah,,, berkat pengalaman mai sokmo,, insyaAllah kita p yang mana dan (sempat).... Jom kita breakfast dulu.. Kena p cari nasi lemak ni... Fav  Cik ina la katakan..



*Tips : Kalau nak cari breakfast better p kat Tanah RAta sebab ada banyak gerai yang juai selepas deretan rmh kedai before Sek Convent tu...(b4 jalan masuk Maybank)* Pagi ni anggota kami bertambah 4 orang sbb kan abg din n family tiba awal pagi tadi...
Jom kita breakfast dulu. Sat lagi kita fikir nk ke mana.....


Ok dah bersiap... Jom...........
Oleh kerana dekat dengan Taman Sedia,, kami decide nak melawat Cikgu Alias. Kalau kat Cameron ni rasanya semua kenal Cikgu Alias.. Kami mmg sejak berzaman kenal sbb anak Cikgu Alias ni satu Polimas dgn kami dan kami menyertai persatuan yang sama. Setiap kali Polimas ada aktiviti camping kat CH ni, mmg kami akan berkunjung ke sini. Lagipun tapak camping tu x jauh dari sini iaitu tapak pekhemahan dekat pejabat hutan iaitu TAPAK PERKHEMAHAN SG PAUH.
Jom ke Taman sedia




 Bersama isteri Cikgu Alias yang pakai tudung kelabu itam tu.




 Cikgu Alias dengan berbesar hati membawa keluar gambar kenangan kami masa perkhemahan tahun 2002 dahulu - masa zaman muda mudi. Jangan tak tau,,,, cik ina pun ada dlm gambar ni tau.


 Cer cari mana pic Cik ina....




2. Opah Strawberries & Farm
     Selain memetik strawberry, antara produk yang boleh kita beli adalah...


  • Ais krim strawberry
  • Dadih strawbery
  • Muffin strawberry (panas!)
  • Scone strawberry
  • Jus strawberry
  • Topping paste strawberry
  • Jem strawberry
  • Madu lebah
Tapi masa kami p ni, hanya ada ais krim stobery dgn ais krim malaysia stobery. Kempunan nak makan scone.. x pe.. kita p mkn kat tpt lain..








 3. Big Red Strawberry Farm atau Taman Agro Tourism Cameron Highlands






4. Ladang Teh Habu








5. Balik Homestay makan dulu
6. Pasar Malam Brinchang





Nantikan acara esok pula......

Best Blogger Tips

Post a Comment

Sudi-sudikan la komen.. Terima kasih nooo sbb komen