Wednesday, September 24, 2014

Satu Hari Di Hari Malaysia....

Best Blogger Tips

Sebelum ni Hari Penubuhan Malaysia, Cik ina selalu ikut rombongan sekolah. Oleh kerana postpone rombongan tu, disebabkan kertas soklan UPSR bocor, maka Cik ina dgn member hanya niat nk lepak kat rumah je... 
Apabila dah kumpul kt rmh, maka terjadilah aktiviti yang tak dirancang dgn geng rumah sewa... 
So... kami pun rasa nak p  jalan-jalan cari makan-makan.... 

Lokasi yang kami jelajah adalah seperti berikut............





2. Tesco..

Membeli barang dapur yang dah hbs...

3. Ke Pantai Merdeka...

Semasa kat Teso, kami rasa dari memerap kat rumah apa kata kami ke suatu tempai utk tenangkan fikiran... Maka, kami putuskan utk ke Pantai Merdeka... Dengan harapan nak berkelah... kononnya.... Siap bawa bekal sandwich sardin lagi...

Maka kami pun ke sana selepas zohor dengan semangat berkobar-kobar untuk menikmati keindahan pantai... tp perasaan tu terbantut ckit sbb jam... hampir 1 km.. Rupanya ada event kat sana...


Pastu kami tiba dengan selamatnya setelah membayar parking RM2 perentry...

Setelah itu, we all bertiga terasa nak ke Tanjung Dawai... So,, kami terus berjalan ke tpt bot...


 4. Tanjung Dawai...

Maka, setelah 3 minit atas bot, minit ke 4 kami sampai ke daratan dengan selamatnya..
Maka aktiviti bershopping pun bermula...
Cik ina hanya beli satu barang iaitu sotong kering untuk buat sambal nasi lemak...
Setelah itu kami kembali ke pantai merdeka...


Sempat juga kami menikmati keindahan pantai dan melihat gelagat org yang mandi manda.




5. Burger Hijau Kuning

Setelah hbs magrib kami bertolah pulang. Tetiba teringat burger warung kuning yang glamer di FB kat titi nak ke Penaga... Kami pun mula mencari kedainya.. dan alhamdulillah bertemu jua kerana lokasinya memang senang di cari.

Tapi malangnya nasib kami kerana semua meja fully book. Esok juga fully book dan hari khamis Cuti... X dapek la kami merasa burger yang baru menjadi glamer di FB tu...


6. Kedai Steamboat & Grill

Setelah itu, Cik ina teringat entry my adik Myra, tentang steamboat yang sedap dan murah.
Maka kami pun ke sana untuk mencuba sebab kedai tu dalam perjalanan pulang kami jer..
Dah sampai kami masuk,, tapi semua meja tulis reserve... Rupanya sekali lagi kami tak berpeluang merasa kerana x booking..




7. Kedai Makan Padang Temusu

Oleh kerana dah kelaparan sbb hanya makan sandwich je.... dan kempunan nak makan berger n steamboat, kami singgah kat kedai makan di Padang Temusu je...


Nasib baik service kedai ni ok... cepat dan sedap.... Hilang sikit rasa sedih dan kempunan tu kan....

Apa pun sesekali jejalan dengan rakan serumah, dan ke tempat santai ni, rasa tenang dan segar untuk ke pejabat semula esok...


Best Blogger Tips

Post a Comment

Sudi-sudikan la komen.. Terima kasih nooo sbb komen