Wednesday, October 12, 2011

Sup Gear Box Sedap - Bang Det Sup Gear Box

Best Blogger Tips

Sup OH Sup....

Anda pernah makan makanan berasaskan SUP?? Baru-baru ni Cik ina berkesempatan untuk makan bihun sup... 
Kat Area SP jgk la... 
Kedai tu baru buka.. this year la (masa entry ni dibuat tahun 2011)..... Kat Lot 88.. .Ala dkt lot kedai yang baru tu dkt dgn highway sp utara.
Kalau hampa org SP mesti tau la kat mana... 

Kalau hampa bukan org SP...Mai cik ina nak citer...  
Lokasinya adalah area SP utara berhadapan dengan Lot kedai Bandar Amanjaya... atau lebih detail lagi berhadapan dgn Kurnia Insurans, atau City View Hotel. Jika hampa keluar dari tol SP utara... hampa ambik kiri utk ke SP dan tak jauh dari simpang tu.. jumpa trafic light pertama tu... terus msuk kanan utk ke lot 88....lepas tu msk deretan kedai yg kiri....

Actually Cik Ina tak suka sangat sup. Dulu
Cik ina rajin pi kat Bangunan Zakat jer dkt simpang Taman Intan iaitu Bihun Sup Salman ..  Tapi tu jauh ke dalam pekan SP sedangkan sekarang Cik ina kat area SP Utara.

So.. tak berapa tau sangat la kedai lain yg sedap... 
Tapi... After cik ina pi makan kat kat kedai tu,,, pada suatu hari setelah diajak oleh rakan rapat cik ina iaitu Azimah dan Ana, maka cik ina rasa nak pi lagi..

Kedai tu adalah kedai Sup Gear Box Bang Det . Apabila org yg bukan penggemar Sup mcm Cik ina ni pi, bila rasa nak pi makan lagi.. 
maka kesimpulannya sedap la tu kan.. terutama bg tekak yang kurang alert macam cik ina ni la...




dari depan kedai dah nampak

dari jalan raya pun dah nmpak


Kat sini semua menu berasaskan sup je la. 
Bagi penggemar sup gear box,, of cos la ada sbb nama pun sup gear box kan. 
Selain sup, Nasi ayam hainan pun ada. 
Nanti bila cik ina pi lagi sekali cik ina update menu apa yang ada. 





So,, singgah la kalau ada yang lalu kot sungai petani utara ni. 
Rasa dulu baru tau. Semua ni pendapat dari Cik ina ni jer yang tak berapa gemarkan sup tapi tertarik lepas mkn kat sini.... Apa pun mai cuba dulu baru tau...

P/s : senag je nak ke sini/... 

DUKACITA DIMAKLUMKAN LPS POSE HR TU, BILA NAK PI MAKAN RUPANYA KEDAI NI DAH BERPINDAH.. HUHUHU. NNTI CIK INA UPDATE KAT MANA KEDAI BARU DIA EKK...

thanks for visiting.... 

******************************************************************************


Best Blogger Tips

Post a Comment

Sudi-sudikan la komen.. Terima kasih nooo sbb komen