Sunday, February 28, 2016

Sabah ~Day 3 Kundansang

Best Blogger Tips

GOOD MORNING KUNDASANG..... erm.. after long journey HARI 1st dan juga kelmarin, yang shopping bagai...dan at last tiba jua tempat yang diidamkan.. Jejak kaki di sini dah pun malam.. Jadi geng kami ni tak nampak lagi bagaimana KUNDASANG ni. Tak sabar ni nk tgk keindahan Kundasang....

Lagipun, Cik Ina ni sememangnya dah lama berkeinginan nak mai sini. 
Siap dulu-dulu pasang angan2 nak honeymoon sini tau...opss...

Ni kita citer pagi di Kundasang...Nk tau kami stay kat mana.... Jeng jeng.. Kat Kem Bina Negara... Oleh kerana kami berada di Kem Bina Negara, maka kami pun diharuskan bersenam. Tapi bagus juga.. kita boleh menikmati keindahan alam khususnya bumi Kundasang ni kan... 




Jom layan dulu...lapan.. lapan lagi....
opsss.. tercontrol ayu la plak....

Lps streching ckit kami jogging sambil menghirup udara segar dlm 1 km lebih juga rasanya( rasa jauh je sbb kan berbukit-bukau)... 





Sayup .. jauh kelihatan Gunung Kinabalu dibelakang kami...


Dah letih jalan,, tetiba nampak pula PINTU UTAMA ni... Jom geng kita pose sekeping dua...

Lps tu kita rest sat,, En Jalil kata kita tunggu Pengarah BTN mai,,, lepak dulu la. 
Tadaaaa dah sampai pengarah BTN. Sebelum awan berarak melitupi puncak Kinabalu, baik amik gambar kenangan dulu...

Sekarang sessi berkenalan dan ada sedikit taklimat


Dan setelah selesai, kami dijemput oleh wakil-wakil KEPTAS (Kesatuan Pembantu Tadbir Sabah) yang ada di kawasan Kundasang untuk dibawa melawat tempat2 yang indah di kawasan ni.. Jom la kita.



1. Makan di Kedai / Transit Van untuk ke Dairy Farm

Jom kita makan dulu...
Tunggu van mai
Ni la gerai makan tu... x ingat nama la pulak... Ok now kita naik van ke DESA DAIRY FARM.


Memandangkan dalam semua van tu terlebih 2 orang maka, Cik ina kena naik keta salah sorang PT iaitu kak Raini dari Ranau... Cik ina ok jer...

2. DESA DAIRY FARM



3.Tagal, Sungai Moroli

Kemudian kami dibawa ke Tagal, Sungai Moroli, Kg Luanti untuk merasai pengalaman geli yang teramat sangat di Sungai itu. Apa tak nya...masuk saja kaki dalam sungai, ikan-ikan segera datang berkumpul dan gigit-gigit kaki. Percaya atau tidak, 3 minit awal hanya terdengar jeritan terkejut oleh Cik ina sahaja walau pun ikan-ikan tu cuma gigit-gigit manja saja sebenarnya.

Gambar kenangan bersama PT dan KPT Daerah Ranau. Terima kasih kerana megiringi kami sepanjang kami di Kundasang dan Ranau

Geli ya amat...

4. TAMAN MATA AIR PANAS PORING

Kemudian kami dibawa ke  Air Panas Poring. Hari pun nak malam dah masa kami nak balik. Kami just rendam kaki jer.









Yang tudung purple tu la Kak Raini dari Ranau.... Yang lagi satu KPT sekolah berdekatan. Mereka berdua yang bawa cik ina dgn kereta. Lps air panas poringb aru Cik Ina naik bas semula

******************************************
Jom baca kisah bumi di Bawah Bayu Cik Ina
SABAH DAY 5
******************************************

Best Blogger Tips

4 comments

March 21, 2016 at 10:39 AM

singgah pagi...

Done Follow.. :)
http://www.masturadin.com/2016/03/abam-kies-first-giveaway.html

March 22, 2016 at 3:25 PM

Salam kenal daripada saya =)

http://at-tarmizi.blogspot.my/

March 27, 2016 at 12:30 PM

@kisah earty
tq sbb singgah. Good luck

March 27, 2016 at 12:31 PM

@At-Tarmizi
tq sbb singgah.. salam kenal juga

Post a Comment

Sudi-sudikan la komen.. Terima kasih nooo sbb komen