Wednesday, August 19, 2015

Family Vacation ~ Pulau Pangkor

Best Blogger Tips

Sebenarnya plan asal Cik Ina dan adik sefamily nak ke PD dengan sepupu sepapat kami tapi x jadi... sebab tetiba rancangan bertukar.. sepupu kami nak balik kg... huhuhu maka plan B... 

Maka.. Kami pun plan nak ke Pulau Pangkor. Pulau Pangkor pun ok la.... Lagipun mak abah Cik ina x pernah ke sana lagi... 

Cuma satu je Cik ina sedih sbb dah pokai. Cik ina baru je ke Sabah 23-27 April 2015. Ni 4-5 Mei 2015 adik ajak ke Pangkor pula. Alang2 dah janji, kuredahi jua.. Cewah -berjalan punya pasai i ok je...

Kami p kali ni 11 orang iaitu mak abah adik sefamily 4 orang, kakak dan my niece serta mertua adik. 2 biji kereta dan book 2 deluxe Chalet kat Purnama beach. Seawal pagi dah bergerak dari Kulim dan tersadai sebentar di Segari. Sebab keta mertua adik overheat. Setelah rest 30 min, settle kami teruskan perjalanan.

Sampai jeti Marina dah pukul 12.30 tghari.

Dan akhirnya kami sampai ke Pulau Pangkor... dengan selamatnya... 




Kita cari teksi pink dulu... Anak sedara Cik ina terkejut sbb semua van teksi ni color pink... Dan turn uncle ni untuk bawa kami.. JOmmmm.. x sabar nak check in... rest.. 

Seterusnya ke Purnama Beach Resort... 


Purnama Beach Resort
Lot 4466,
Teluk Nipah,
32300 Pangkor,
Perak Darul Ridzuan, Malaysia

Kami sampai dalam kul 1 .30 petang maka harus tunggu kul 2 untk check in.. Jadi lepak dulu la kat pondok ni.. tp pool kanak2. Sedar2 aira dah ke pool tp kt tp tu je.. rupanya takut air...Aira,, air tu baru takat buku lali la.. yang biru tu baru kat lutut cik ina...


 Aira takut nak main air

My mom yang letih sbb berjalan jauh tadi masa mendarat kat jeti tu...

Time to check-in... jom...

Kami amik bilik...Deluxe Chalet -2 unit 
  • Air-con and attached shower
  • Tv with astro satellite reception
  • Max 5 person
  • Breakfast Included (2 pax)
  • Exclude Gov Tax 6%
  • Harga Biasa : RM180.00
  • Jumaat/Sabtu/Cuti Sekolah : RM210.00
  • Cuti Umum : RM250.00
Nasib baik pintu blh buka kt tgh bilik. X la payah sangat nak amik barang ke,, nak amik anak sedara ke.. nak tgk org sebelah ke kan.... Rest dulu before ke pantai....


Jom ke pantai lak. X jauh sangat berjalan cuma kesian kat mak n mak mertua adik x berapa larat dah sbb td jalan jauh..
WAhh dah banyak berubah pantai ni..



Malam dah menjelma... Mak abah n mak mertua adik pun dah tak larat. maka kami je la yang makan... Puas cari kedai makan. Siap google lagi... Akhirnya kami pilih satu kedai makan.





Hanya gambar ini sahaja yang Cik ina dapat amik sebab yang lain dalam camera DSLR my brother


Best Blogger Tips

Post a Comment

Sudi-sudikan la komen.. Terima kasih nooo sbb komen