Saturday, December 17, 2011

My mom masuk spital

Best Blogger Tips

Salam semua.... and..
 
Good nite ....
Dah genap sebulan mak cik ina tak sihat.... Pada 16hb November, pada mulanya mak cik ina just demam. Kira teruk jgk sbb muntah sekali. 4 hari jgk la demam n muntah,, kiranya apa satu makanan n minuman pun tak de dlm perut.. Lps cik ina bw pi klinik,, muntah dah stop but still sakit kat perut... nk kata appendiks sakit perut belah kiri...

Cik ina ajak mak pi spital, mal tak mau.. genap 10 hari tak sembuh jgk, maka kena paksa pi spital la jawabnya,, and at last,, mak setuju..... masa nak pi spital pun dah tak larat jalan dah... masa pi spital pun hanya cik ina yg bawa dan kakak ipar jer tukang teman.... pi spital yan..
bila sampai depa bgtau tekanan darah rendah sebab saspek usus mak dik ina luka. mmg masa buang air besar pun mmg mak kata ada darah... mmg mak dalam keadaan lemah sangat.... 

-tanpa buang masa selepas x-ray,, dah dapat result, dr bgtau kena tambah darah n kena admit tp kat spital sungai petani. sbb kat yan tak de pakar yang related. kakak ipar cik ina yang follw mak naik ambulan. Cik ina akan menyusul kemudian sbb kena balik ambik ubat yg makan dng buku yang mak dok selalu bawa masa pi check kat klinik kesihatan.

my mom yg atas katil tu,, kak ipar yg tudung putih.

Kak Zai inform mak dah admit kat spital sp... iaitu hari ptg sabtu. cik ina baru pi 2 kali kat spital tu... maka kali ke3 ni cik ina akan check ina kat sana la jawbnya. Oleh kerana cik ina yg single dan available, maka cik ina yg selayak nya jaga mak.... spital tu canggih la jgk. 
mak pun kena letak dpn tpt nurse utk pemerhatian. mmg dok sakit perut. hari kedua baru dr pakar masuk camera nak tgk luka ke tak. mmg confirm luka .. 2 tpt plak tu. ptt la mak dok sakit perut sepanjang demam kat rmh.... 

6 hari mak check in kat spital akhirnya keluar jgk.. mggu kat spital tu adalah mggu yg kedua cbuk bg cik ina. sbb mlm jaga mak dan siang pi keje.. mgg bz giler la.... cuti cuma sehari jer hari senin. khamis mak keluar.. alhamdulillah sbb masa keluar tu perut mak dah tak rasa sakit.... 


Best Blogger Tips

Post a Comment

Sudi-sudikan la komen.. Terima kasih nooo sbb komen